Σελίδες

28 Νοε 2013

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ

Το ιδεολόγημα λοιπόν, που θέλει το ΚΚΕ απλώς ένα ρεύμα της Αριστεράς που κάνει μονόπλευρες δογματικές αναγνώσεις του παρελθόντος[2], αποτελεί μονόπλευρη και χιλιομασημένη έκφραση του παρελθόντος, από την εποχή του Μαρξ ακόμα, όταν υπηρέτες του καπιταλιστικού κατεστημένου άρχισαν τις πιο οργανωμένες και συστηματοποιημένες προσπάθειές τους να διαβρώσουν το νεογέννητο εργατικό κίνημα με αστικές αντιλήψεις συγκαλυμμένες με «αριστερές» κουβέντες (οπορτουνισμός). 
Το φαινόμενο αυτό απασχόλησε δικαίως τους κλασικούς του μαρξισμού και προφανώς γι’ αυτό το λόγο η εκάστοτε σύγχρονη έκδοση του Δούρειου αυτού Ιππου μέσα στο εργατικό κίνημα δεν κουράζεται να τονίζει ξανά και ξανά πόσο δογματικός και απαρχαιωμένος είναι ο επαναστατικός διεθνιστικός μαρξισμός των κομμουνιστών, που δεν υποχώρησαν μπροστά στη διείσδυση της αστικής ιδεολογίας στο εργατικό κίνημα και πόσο σύγχρονος και εκσυγχρονισμένος είναι ο οπορτουνισμός των απογόνων των ηγετών της Β΄ Διεθνούς, που πάντα προσπαθούσαν να βγάλουν την επαναστατική ψυχή από το εργατικό κίνημα δημιουργώντας συνεχώς διασπάσεις, αλλά πάντα κατηγορώντας την επαναστατική πτέρυγα για τις διασπάσεις αυτές. 

N. Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση αξιοποιεί τη φοροδιαφυγή για να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα (VIDEO)



«Η αντιλαϊκή πολιτική δεν θα έχει ημερομηνία λήξης», προειδοποίησε από τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Προς επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης αναφέρθηκε στις δύο εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, που προβλέπουν «επιτάχυνση των αντιλαϊκών

Καραβιές με ψέματα για την ΕΕ

Με ένα «ιστιοφόρο με ανοικτά πανιά» ως λογότυπο και σύνθημα «Η Ευρώπη είναι η Κοινή μας Αναζήτηση», η κυβέρνηση βάζει πλώρη και ανοίγει ένα νέο κύκλο προπαγάνδας υπέρ της ΕΕ, με αφορμή την ελληνική εξάμηνη προεδρία. Ετοιμάζεται να προσθέσει μια ακόμα διαφημιστική καμπάνια, με στόχο να εμφανίσει και πάλι στα μάτια του λαού το μαύρο ως άσπρο: Ότι η συμμετοχή σε αυτήν τη λυκοσυμμαχία, που αποδεδειγμένα συμφέρει το πιο ισχυρό σήμερα τμήμα της ελληνικής πλουτοκρατίας, δήθεν συμφέρει και τους εργάτες, τους νέους και τους μικρομεσαίους! Ότι η ΕΕ, η οποία είναι, τουλάχιστον, συνένοχη για τις συμφορές και τη λαϊκή χρεοκοπία, είναι ο σωτήρας, η ελπίδα και το μέλλον για το λαό.
Αφήνουμε στην άκρη την αισθητική πλευρά του σήματος και τις αυθαιρεσίες του συνθήματος, αυτό άλλωστε είναι πια κάτι το συνηθισμένο. Όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ονομάζουν ως Ευρώπη το έκτρωμα του ευρωκεφαλαίου, που προέκυψε από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και την υπερασπίζονται πάντα στο όνομα των μεγάλων και μόνιμων θυμάτων της, των λαών!

Συντάξεις ανάλογα με την «περιουσιακή κατάσταση»!!!

Πάνε να βάλουν σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς που περιγράφει η «Λευκή Βίβλος» της ΕΕ για τα συνταξιοδοτικά συστήματα

Νέες περικοπές στις συντάξεις, με πρόσχημα την κατοχή από τους συνταξιούχους περιουσιακών στοιχείων (π.χ. ιδιόκτητη κατοικία) ή την απόκτηση εισοδήματος από άλλη πηγή, σχεδιάζουν αυτή τη φορά τα επιτελεία της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ. Αφού με τα αλλεπάλληλα χαράτσια, κυβέρνηση και τρόικα εξαέρωσαν τις συντάξεις και οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανέχεια, τώρα επανέρχονται και μεθοδεύουν νέες μειώσεις, επικαλούμενοι ξανά τη «δημοσιονομική σταθερότητα» και τα «ελλείμματα».

Θ. Παφίλης: Υπάρχει γενικευμένη βιομηχανία διώξεων κατά του εργατικού - λαϊκού κινήματος (VIDEO)



Να σταματήσει η «γενικευμένη βιομηχανία» διώξεων και καταδικαστικών αποφάσεων κατά του εργατικού και του λαϊκού κινήματος απαίτησε από την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατά τη διάρκεια συζήτησης της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.
Όπως είπε, με τις διώξεις και τις καταδίκες υλοποιείται «το αυταρχικό δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη", με στόχο την τρομοκράτηση και την υποταγή των εργαζομένων για να περάσει διά πυρός και σιδήρου η άγρια αντιλαϊκή πολιτική».

Πεινάνε και στις ΗΠΑ ...

«Οι πιο ευάλωτοι Ευρωπαίοι πολίτες χρειάζονται άμεση βοήθεια, καθώς και ένα λόγο να πιστέψουν ξανά στο μέλλον της Ευρώπης. Η Ευρώπη θα μπορούσε (...) να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα κουπονιών διατροφής, όπως συμβαίνει στην Αμερική (...) Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πολύ καλά αμορτισέρ, δηλαδή μηχανισμούς προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί (...) Πόσο καλό θα ήταν να είχαμε το ίδιο πνεύμα και πρόγραμμα για την Ευρωζώνη (...) Η αλήθεια είναι ότι εσείς στην Αμερική έχετε τους ομοσπονδιακούς θεσμούς σας - Κοινωνική Ασφάλεια, Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Επίδομα Ανεργίας, Σύστημα Ασφάλειας Καταθέσεων - τα οποία εμείς στην Ευρώπη δεν διαθέτουμε».Αυτά δήλωνε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο Τέξας στις αρχές Νοέμβρη. Είναι γνωστό πως όταν η πραγματικότητα δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. 
Ποια είναι αυτή; 

Δήθεν αφελείς...

Μια βόλτα στα πρωινά πάνελ.
Για τους Νεοδημοκράτες και πασόκους εκπρόσωπους δε χρειάζεται να πούμε.
Πως να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;
Πως να μιλήσουν για τα σχολεία που έκλεισαν στη Νάουσα χωρίς θέρμανση στους μηδέν βαθμούς με τα παιδιά να ξεπαγιάζουν; Μόνο λέγοντας ψέματα όπως έκανε ο κ. Μιχελάκης. Μόνο λέγοντας αρλούμπες και δήθεν καταγγέλοντας... τους κακούς υπουργούς που διαχειρίστηκαν λάθος το θέμα..., όπως έκαναν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.

Κι ύστερα οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στριμωγμένοι από τη χθεσινή διαδικασία στη