Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Παρέμβαση της Λιάνας Κανέλλη στο «Mega» (VIDEO)Δείτε την παρέμβαση της Λιάνας Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, στην πρωινή εκπομπή του «Mega».
902.gr

Υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι είναι με το ΚΚΕ για να «ψαρέψουν» ψήφους

Τον ισχυρισμό ότι η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αγλ. Κυρίτση μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Σάμου - Ικαρίας Ε. Μαρώλια ισχυρίζονται όπου βρεθούν και σταθούν ότι είναι με το ΚΚΕ καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Από πολλούς φίλους του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μας καταγγέλθηκε ότι η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Α. Κυρίτση μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Σάμου - Ικαρίας κ. Ε. Μαρώλια ισχυρίζονται όπου βρεθούν και σταθούν ότι είναι με το ΚΚΕ.
Ούτε το προ πολλών 10ετιών πέρασμα από κάποια Οργάνωση της ΚΝΕ, ούτε η συμμετοχή σε κάποιο ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, ούτε και η οικογενειακή αγωνιστική παράδοση, που επίσης προβάλλουν, δίνουν το δικαίωμα στην κυρία Κυρίτση και την κ. Μαρώλια να επικαλούνται το ΚΚΕ.

Κάρολος Μαρξ

   Στις 5 Μάη, προχθές, συμπληρώθηκαν 196 χρόνια από την γέννηση το 1818, στην πόλη Τριρ της Γερμανίας, του Καρλ Μαρξ, του θεμελιωτή του επιστημονικού σοσιαλισμού.
   Αν υποθέσουμε ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να συμπυκνωθεί η ζωή του Μαρξ σε μια φράση, ίσως η φράση που θα μπορούσε να επιλέξει κανείς για να διαπράξει αυτή την αυθαιρεσία, είναι η τοποθέτηση του ίδιου του Μαρξ, ότι πριν από αυτόν «οι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν με διάφορους τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε».
   Όμως, όπως λένε ορισμένοι, ακριβώς το σημείο αυτό είναι και το «ευάλωτο σημείο» του Μαρξ. Η «αχίλλειος πτέρνα» του. Διότι, όπως ισχυρίζονται, παρά τις «προβλέψεις» του Μαρξ για την «κατάρρευση του καπιταλισμού», ούτε ο καπιταλισμός κατέρρευσε, ούτε ο κόσμος άλλαξε…
   Αυτό το είδος «κριτικής» στον Μαρξ έγινε πολύ της μόδας κατά την διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης μεταξύ των κύκλων εκείνης της «διανόησης» που συνηθίζει να κάνει επίδειξη «γνώσεων» στις ομηγύρεις της ηµιµάθειας και της «πολύξερης» πνευματικής οκνηρίας. Η τελευταία πλαισιώνεται φυσικά και από το αντίστοιχο πολιτικό προσωπικό, το οποίο –  με αφορµή την καπιταλιστική κρίση – επίσης αναφέρεται στον Μαρξ «διορθώνοντας» τις θέσεις του και χρεώνοντάς του ανεπιβεβαίωτες «προφητείες», τις οποίες – όμως – ο Μαρξ ποτέ δεν έκανε…

Ο ΚΚΕδολόγος...

(Κλίκ για μεγέθυνση)
Ο πιο καλός ΚΚΕδολόγος είναι αυτός που έχει ζήσει το ΚΚΕ απο μέσα, αυτός μπορεί να ασκήσει τον αντιΚΚΕδισμό καλύτερα απ' όλους. 
Πρώτον, γιατί η θητεία του στο Κόμμα του «δίνει κύρος», αφού, παρόλο που έφυγε, «νοιάζεται» όλους αυτούς τους αγνούς αγωνιστές που - παραστρατημένοι - συνεχίζουν να το υποστηρίζουν, τους καταλαβαίνει... 
Δεύτερον, γιατί ξέρει πολύ καλά το πώς να παίξει με το συναίσθημα, τις αντιλήψεις εργαζομένων που συστρατεύονται, ψηφίζουν ή ακολουθούν το ΚΚΕ. Τέτοιο ρόλο προφανώς διεκδικεί για τον εαυτό του ο Στ. Σταυρόπουλος...
Οποτε ο ΣΥΡΙΖΑ τα βρίσκει δύσκολα στην κριτική που του ασκεί το ΚΚΕ, τσουπ! Αναλαμβάνει ο κ. Σταυρόπουλος και άλλοι όμοιοί του. Σε τελευταίο κείμενό του στην ιστοσελίδα enikos είδαμε να ξεδιπλώνονται όλες οι «αρετές» του αντι-ΚΚΕδισμού.

Πρώτα απ' όλα, η αναφορά στο «παλιό καλό ΚΚΕ» που «δες πώς το κατάντησε σήμερα η ηγεσία του». Τι σημασία έχει αν ο αρθρογράφος με αυτό το «παλιό καλό ΚΚΕ» συγκρούστηκε, αυτό ήθελε να διαλυθεί μέσα στον ΣΥΝ, αυτό συκοφαντούσε αμέσως μετά το 1991... 

Σαν πας στην Καλαμάτα…

«Αριστερό σήμερα είναι ό,τι μας ενώνει για να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση», ήταν ο τίτλος άρθρου στην «Αυγή», που δημοσιεύτηκε στo πλαίσιo της συζήτησης που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Καρυπίδη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο αρθρογράφος σημείωνε ακόμα πως οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι «πολύμορφες και συγκλίνουσες, χωρίς στενά ιδεολογικά πρόσημα».
Ο καιροσκοπισμός δηλαδή και τα αλισβερίσια ως και με εθνικιστές – ακροδεξιούς, παρουσιάζονται ως «αριστερή» πολιτική!
Ας δούμε πού οδηγεί αυτή η λογική και τακτική συμμαχιών, και ας κρίνει ο καθένας πόσο «αριστερή» είναι.
Στο Δήμο Καλαμάτας, ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει από κοινού με τους ΑΝΕΛ και τους Οικολόγους Πράσινους, τον Μανώλη Μάκαρη, που στις βουλευτικές εκλογές του 2012, είχε καταθέσει αίτηση για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Νομού Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας!