Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Του Αδόλφου τα εγγόνια (Μπαλτακοκασιδιάρηδες & Σια)Του Αδόλφου τα εγγόνια, η σαβούρα του ντουνιά,
κάνουνε πως δε θυμούνται του παππού τους τον νταλκά.
Του '45 Απρίλης κι ο Αδόλφος με λυγμό:
«Ρε τι μου 'κανε ο Στάλιν με τον Κόκκινο Στρατό,
το σφυρί έχω στο κεφάλι, το δρεπάνι στο λαιμό».

«Τσάμπα οι αστοί με σπρώχναν, να τους σβήσω τον καημό

Ο μικροαστισμός θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως η μεταδοτική θανατηφόρα ασθένεια της εποχής

1. Ο μικροαστός δεν μπορεί να μετατρέψει το κενό του σε δημιουργική αγωνία για το καλό. Ακόμα κι αν του επέτρεπαν να κάνει θαύματα, όπως εκείνο στον εν Κανά γάμο, θα διάλεγε να κάνει το κρασί νερό!
2. Κάθε του κίνηση γεννά και μια φούσκα, όπως εκείνη των «αγανακτισμένων», που τον έριξε πιο βαθιά στον καναπέ ή εκείνη που τον συντόνισε με τους χρυσαυγίτες και τόνωσε τις ορέξεις του. Το μέλλον του; Μέσω υπνωτισμού ταχεία απελευθέρωση, δίχως να έχει ευθύνη για οτιδήποτε.
3. Προσώρας ούτε οι άγιοι τον βοηθούν, ούτε οι λιτανείες στις εκκλησίες. Οσο για τον διάβολο, και μόνο που βλέπει τον μικροαστό βαριέται.
4. Δύσπιστος και ατομιστής, είναι μια σκιά που στερείται συνείδησης και ως εκ τούτου και προσωπικότητας. Γι' αυτό το χέρι του ψηφίζει με άνεση Χρυσή Αυγή.

Βίντεο με διάλογο του γραμματέα της κυβέρνησης με το χρυσαυγίτη Κασιδιάρη - Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή (VIDEO) - Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕΟπτικοακουστικό υλικό με διάλογο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου με το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη είδε το φως της δημοσιότητας.
Στη συνομιλία οι δύο άνδρες αναφέρονται στις διώξεις και τις προφυλακίσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τις οποίες ο Παν. Μπαλτάκος φέρεται να διαφωνεί.

Η ζωή συνεχίζεται (;)…

   Η ζωή συνεχίζεται. Τουτέστιν:
Μετά από δυο – τρία Μνημόνια, μετά από εφτά – οχτώ «μίνι Μνημόνια» (εφαρμοστικοί, μεσοπρόθεσμα, πολυνομοσχέδια κλπ), μετά από δυο – τρεις δανειακές συμβάσεις, στην Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων έχουμε 4 εκατομμύρια ανθρώπους δυνάμενους να εργαστούν, αλλά το 1.500.000 από αυτούς είναι άνεργοι…

   Η ζωή συνεχίζεται:
Μετά από τους «συναγερμούς» του κ.Σαμαρά κατά της ανεργίας, η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 60% και από τους 1.500.000 άνεργους οι 9 στους 10 δεν λαμβάνουν ακόμα κι αυτό το  επίδομα ανεργίας…

Νύχτα ήρθε η Χρυσή Αυγή στην Ευρυτανία....

Σαν τον κλέφτη ήρθαν και έφυγαν από την Ευρυτανία οι υποψήφιοι της φασιστικής Χρυσής Αυγής και το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι υμνητές του Χίτλερ, του Μουσολίνι και των SS ήταν να ξυπνήσουν τις μνήμες από τις θηριωδίες που υπέστη η ηρωική Ευρυτανία από τους ναζί και τους φασίστες.
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ και καλεί τον ευρυτανικό λαό να καταδικάσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή τονίζοντας:
«Ούτε να καθαρίσει, ούτε να τιμωρήσει μπορεί η Χρυσή το αστικό πολιτικό σύστημα μιας και είναι γνήσιο τέκνο της και μάλιστα το πιο σάπιο και το πιο επικίνδυνο για το λαό.
Οι χρυσαυγίτες τα τσιράκια των εφοπλιστών μοναδικό σκοπό έχουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, όποιον σηκώνει κεφάλι ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

Δύο δρόμοι ανάπτυξης

…Τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν έτσι, να πάμε σε λιγότερες και μεγαλύτερες μονάδες… οι αγρότες πρέπει να ξεβολευτούν από όσα έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα… ε! δεν γίνεται αλλιώς …γιατί αυτό θα κάνει ισχυρότερη την αγροτική οικονομία… για να γίνει ανταγωνιστική…
Αυτά είπε ανάμεσα σε άλλα η κ. Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, σε πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή του Σαββατοκύριακου.
Μέσα σε μια παράγραφο η κ. Ξαφά είπε όλη την ουσία των ταξικών μέτρων στην αγροτική οικονομία που συμπυκνώνονται με την ΚΑΠ και άλλες ρυθμίσεις της ΕΕ και με την πρόσφατη αφορμή για το γάλα.
Τι είπε η κ. Ξαφά;
Ότι στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, η εξέλιξη των παραγωγικών δυνάμεων και στην αγροτική οικονομία οδηγεί από ένα κατώτερο σε ένα ανώτερο επίπεδο οργάνωσης της παραγωγής-της εργασίας, από τη μικρή και κατακερματισμένη αγροτική οικονομία στη μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα.