Σελίδες

30 Δεκ 2011

Κανένα κλάμα, αδιάκοπος αγώνας ...

Η απάντηση
 στη χτεσινή απόφαση του δικαστηρίου που κήρυξε παράνομη την απεργία των εφοριακών είναι «κανένας σήμερα στις εφορίες, κανένας να μην πάει να πληρώσει τίποτα». Να είναι αυτό, τουλάχιστον, μια άμεση απάντηση στην εντολή του «Mega»: «Ολοι αύριο στις εφορίες».
Οπως συνέβη με το χαράτσι για τη ΔΕΗ, όπου η οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής του συνοδεύεται με δυναμική υπεράσπιση όσων απειλούνται με διακοπή ρεύματος, έτσι πρέπει να συμβεί με κάθε χαράτσι. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα δε χρωστάνε τίποτα. Δεν πρέπει να πληρώσουν. Κι αυτήν την απόφαση πρέπει να την επιβάλουν.
***
Οσα αναφέρονται στο άρθρο στην «Καθημερινή» δεν είναι σενάριο, είναι η επιδίωξη για το τσάκισμα των εργατών. Αυτό ακριβώς θέλουν να είναι το αποτέλεσμα. Και έχουν ήδη νομοθετήσει, έτσι που να είναι το αποτέλεσμα ένας εφιάλτης για τους εργαζόμενους. Εκτός κι αν ...

"Φτάνει πια. Αρκετά!! Ο λαός με τον αγώνα του να απαιτήσει και να επιβάλει ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ"



ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ. Σε εφαρμογή το σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις.
"Ξεκινάνε από την 1η Γενάρη οι διαδικασίες για το πέταμα στην ανεργία 150.000 δημοσίων υπαλλήλων "Σ' εφαρμογή μπαίνει από 1/1/2012 ο νόμος (Ν. 4024/2011) για την «εργασιακή εφεδρεία» με τον οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να πετάξει στο δρόμο δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και να προσαρμόσει τον κρατικό μηχανισμό στις σύγχρονες ανάγκες των μονοπωλίων. Αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν να απολυθούν μέσω «εφεδρείας» 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι τα τέλη του 2011 και περισσότεροι από 150.000 μέχρι το 2015, όπως έχει συμφωνηθεί και με την τρόικα…" *
"...Περιγράψαμε πιο πάνω με συντομία το βιομηχανικό πόλεμο των κεφαλαιοκρατών μεταξύ τους. Ο πόλεμος αυτός έχει το χαρακτηριστικό ότι οι μάχες σ' αυτόν κερδίζονται λιγότερο με την στρατολογία και περισσότερο με την απόλυση στρατού των εργατών. Οι στρατηγοί, οι κεφαλαιοκράτες, συναγωνίζονται μεταξύ τους, ποιος μπορεί να απολύσει περισσότερους φαντάρους της βιομηχανίας..." (Καρλ Μαρξ, "Μισθωτή Εργασία και Κεφάλαιο" σελ. 59) 

ΝΕΑ «ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ», «Αρπαχτή» σε βάρος εκατομμυρίων φτωχών



Το απόλυτο γονάτισμα των λαϊκών οικογενειών με νέους φόρους και χαράτσια πρωτοφανούς αγριότητας επιδιώκει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, που κλιμακώνει την επιθετικότητά της ενάντια στα λαϊκά στρώματα με κάθε δυνατή, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτρόπαιη μεθόδευση. 
Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. αυτή τη φορά υλοποιεί νέα φάση στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, μέσα από την αυθαίρετη και καθ' όλα αντιδραστική χρησιμοποίηση των γνωστών «τεκμηρίων διαβίωσης», με τα οποία σχεδιάζει κυριολεκτικά μια «αρπαχτή» δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αναγκαστούν να πληρώσουν εκατομμύρια φτωχών φορολογουμένων. Τα νέα εξοντωτικά τεκμήρια διαβίωσης, με τα οποία θα υπολογιστούν οι φόροι εισοδήματος για το 2011, προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2012 - 2015.
Διαστρέφοντας την ίδια την έννοια των «τεκμηρίων» ως μέσου για τον εντοπισμό μεγαλοεισοδηματιών που καταφέρνουν να φοροδιαφεύγουν, οι κυβερνώντες

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ



Ιδιο νόμισμα η φοροδιαφυγή και φοροαπαλλαγή του κεφαλαίου.
Τις ευθύνες τους για την υπηρέτηση της πλουτοκρατίας με κάθε τρόπο προσπαθούν να κρύψουν τα αστικά κόμματα.
Στη φενάκη της «αυτοκάθαρσης» του αστικού συστήματος προσανατολίζεται σκόπιμα η συζήτηση και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις γύρω από την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, προκειμένου να κρυφτεί το γεγονός ότι η φοροδιαφυγή για το μεγάλο κεφάλαιο είναι η άλλη όψη των νόμιμων φοροαπαλλαγών που απολαμβάνει και γι' αυτό είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και το κράτος του.
Χτες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τους λόγους παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων και τη φράση που περιέχεται στην επιστολή τους, ότι δεν είναι «υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση»

Κι άλλος μποναμάς για την πλουτοκρατία...



Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη στην εφορία, απαλλαγή των τραπεζών από φόρους και άλλα μέτρα ενέκρινε χτες το Υπουργικό Συμβούλιο
Προκλητικές ρυθμίσεις σε όφελος των τραπεζών, εισηγμένων στο χρηματιστήριο επιχειρήσεων, μεγαλομπαταξήδων της Εφορίας και άλλων μερίδων της πλουτοκρατίας περιλαμβάνει η «Πράξη νομοθετικού περιεχομένου» που εγκρίθηκε από το χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιλαμβάνουν τα παρακάτω:
  • Ρυθμίζουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εφορία, ποσά ύψους 42 δισ. ευρώ, από τα οποία πάνω από 37 δισ. προέρχονται από τη γνωστή, στο υπουργείο Οικονομικών, μικρή δράκα πλουτοκρατών - μεγαλομπαταξήδων. Προβλέπουν την απαλλαγή τους από προσαυξήσεις μέχρι και στο 100% σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής, με κλιμάκωση της απαλλαγής ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε 60 μήνες. Η συγκεκριμένη διάταξη ενδέχεται να συμπεριληφθεί σε επόμενο πολυνομοσχέδιο.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΦΕΤΟΣ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΙ!!!



• Σοκ στην τρόικα και το ΔΝΤ από την επαναστατική απόφαση της κυβέρνησης!


Με μια ιστορικής σημασίας αποφασιστική κίνηση, η κυβέρνηση αρνήθηκε στην τρόικα και τους ξένους δανειστές όχι μόνο να επιβάλει νέους φόρους στον λαό αλλά αποφάσισε να τους κάνει μικρότερους. 


Την ανακοίνωση έκανε σήμερα το πρωί ο κ. Παπαρήμος στην ΕΕ και στην τρόικα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων με πρώτη την κάθετη πτώση των χρηματιστηρίων, 

Παναττική απεργία στις 17 Γενάρη



  • Η ημερομηνία της απεργίας καταλήχθηκε προχτες, σε σύσκεψη των προεδρείων των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου
  • Σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ για το σχεδιασμό και την οργάνωση της δράσης για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας
Χωρίς να χάνουν ούτε λεπτό, με αποφασιστικότητα, ορμή και σχέδιο για το όσο το δυνατόν πλατύτερο άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, την έγκαιρη και καλή προετοιμασία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο λεκανοπέδιο της Αττικής ρίχνονται στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης παναττικής απεργίας στις 17 του Γενάρη
Ηδη, τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Λαυρίου είχαν αποφασίσει την απεργία με ανοιχτή ημερομηνία. 
Η ημερομηνία της απεργίας αποφασίστηκε προχτές, σε σύσκεψη των προεδρείων των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου.
Ο σχεδιασμός και η οργάνωση της απεργίας, η εμπειρία από τους χώρους δουλειάς και τα βασικά μέτωπα πάλης συζητήθηκαν στη σύσκεψη που οργάνωσε προχτες το απόγευμα η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ στην κατάμεστη από συνδικαλιστές και εργαζόμενους αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας.

«Μάθετε "γράμματα" παρέα με τους χαλυβουργούς».



Ο αγώνας των χαλυβουργών σήμερα κλείνει ακριβώς 61 ημέρες απεργίας, με ταυτόχρονες συνεχείς κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις και κυρίως αμείωτη πολύμορφη κλιμάκωση που ξεπέρασε την πύλη του εργοστασίου. 
Ενας αγώνας που έδειξε δύο μήνες τώρα, τη δύναμη που έχει ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας των εργατών και πως μπορεί να απλωθεί, να επηρεάσει, να πρωτοστατήσει, να γίνει πυξίδα για όλη την εργατική τάξη και τις λαϊκές οικογένειες. 
Για να απαιτήσουν να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και αξίζουν, απέναντι στην αδίστακτη εργοδοσία και τις πολιτικές που εξαθλιώνουν, για να εξασφαλίζουν κέρδη.
Και η προχτεσινή εκδήλωση, που διοργάνωσε το Σωματείο και η Επιτροπή Γυναικών Χαλυβουργών στο χώρο του εργοστασίου στην οποία παρουσιάστηκε και το βιβλίο «Ο βασιλιάς άνθρακας» του Απτον Σίνκλερ, ήταν ενταγμένη σε αυτόν τον πολύπλευρο αγώνα. 
Γιατί απευθυνόταν στα παιδιά των απεργών που σήμερα είναι φοιτητές και μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. 

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ...



Ρίχνουν δίχτυα για να εγκλωβίσουν λαϊκές συνειδήσεις.
Κοινή συνισταμένη όλων των υποψήφιων διαδόχων η υπεράσπιση της πολιτικής που χρεοκοπεί το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο.
«Δίχτυα» για τον εγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων στη σοσιαλδημοκρατία και την αποτροπή της ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ, με απώτερο στόχο την υποταγή τους στη βαρβαρότητα των νέων φιλομονοπωλιακών μέτρων και τη θωράκιση του αστικού συστήματος, ρίχνουν ο Γ. Παπανδρέου και οι επίδοξοι διάδοχοί του.
Η επίσημη έναρξη των εσωκομματικών διεργασιών για την ανάδειξη νέου προέδρου, που ξεκίνησε με την προχτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα εξελιχθεί σε μια οργανωμένη επιχείρηση χειραγώγησης και παραπλάνησης του λαού, στο πλαίσιο της συνολικότερης αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος.