Σελίδες

24 Σεπ 2013

Συνδικάτα Ζώνης: Παρέμβαση στην Εισαγγελία για την καθυστέρηση της έρευνας της επίθεσης στο Πέραμα


Με καθυστέρηση 12 ημερών και μετά από κατακραυγή και πληθώρα καταγγελιών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έστειλε τελικά σήμερα στον Άρειο Πάγο το φάκελο που αφορά στη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα της 13ης Σεπτέμβρη, σε βάρος συνεργείου στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκανε αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Ανάμεσα στα στελέχη του Κόμματος ήταν πρωτοπόροι συνδικαλιστές των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
Η σχετική δικογραφία είχε εξαιρεθεί προκλητικά από το φάκελο με τις υποθέσεις που έστειλε την περασμένη βδομάδα στον Άρειο Πάγο ο Ν. Δένδιας. Η εξαίρεση αυτή και ο συνολικός χειρισμός της υπόθεσης από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη προκάλεσαν πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις από την πλευρά των ταξικών συνδικάτων.

Η εξομοίωση του κομμουνισμού με τον φασισμό - μια χυδαία πρακτική

Πίσω απ’ την θεωρία των άκρων βρίσκεται πάντα η εξομοίωση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Ο στόχος πάντα είναι η δαιμονοποίηση του κομμουνισμού. Για όσους είναι πληροφορημένοι, ακούγεται κοινότυπο να πει κάποιος ότι η εξομοίωση του κομμουνισμού με τον φασισμό είναι βασικότατο συστατικό της κυρίαρχης προπαγάνδας, να πει ότι είναι μια χυδαία πρακτική που θελημένα παραβλέπει το οικονομικό υπόβαθρο του φασισμού το οποίο ήταν και είναι ο καπιταλισμός. Το προβλημα είναι ότι αυτός ο εξομοιωτισμός (ας μου επιτραπεί ο νεολογισμός, για συντομία) απευθύνεται σε πολλούς που δυστυχώς είναι από απληροφόρητοι ως και ανιστόρητοι και οι οποίοι, δυστυχέστερα, έχοντας αφομοιώσει αυτήν την στρέβλωση, την αναπαράγουν.

Ο εξομοιωτισμός είναι μια ακραία απολογία της αστικής δημοκρατίας. Ιδιαίτερα όταν εμφανίζεται και στην πιο εκλεπτυσμένη και «πληροφορημένη» εκδοχή του και αφορά το απο κοινού τσουβάλιασμα του λεγόμενου σταλινισμού με τον φασισμό, όπου ο πρώτος όρος υπονοεί όχι απλά την αποδοχή του Στάλιν ως έναν απο τους γνήσιους μεγάλους επαναστάτες, όχι απλά ότι εκφράζει μιαν υποτίθεται νοσταλγία ενός νοσηρά εννοούμενου Σοβιετικού σταλινικού καθεστώτος, αλλά κυρίως ότι, όπως και ο φασισμός-ναζισμός,

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους


Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρηαπό φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος ΠασχαλίδηςΧρήστος ΘηβαίοςΠάνος ΜουζουράκηςKollektivaAfaza,Dason.
Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο και η συναυλία θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Βενιζέλου. (διαβάστε εδώ αναλυτικά την είδηση).
Στα Γιάννενα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Ρολόι και η συναυλία το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία.

Σχέσεις κράτους - Χρυσής Αυγής

Ο Ενγκελς στο έργο του «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους», το δίνει με έναν εξόχως συμπυκνωμένο τρόπο. Σημειώνει:
«(...) το κράτος γεννήθηκε από την ανάγκη χαλιναγώγησης των ταξικών αντιθέσεων και επειδή ταυτόχρονα γεννήθηκε μέσα στη σύγκρουση των τάξεων αυτών, είναι κατά γενικό κανόνα κράτος της πιο ισχυρής, οικονομικά κυρίαρχης τάξεως, που με τη βοήθεια του κράτος γίνεται και πολιτικά κυρίαρχη και αποκτά έτσι νέα μέσα για την καθυπόταξη και την εκμετάλλευση της καταπιεζόμενης τάξης».
*
Το κράτος, με άλλα λόγια, δεν είναι κάτι το «ουδέτερο». Δεν ανήκει σε όλους. Το κράτος κατά γενικό κανόνα είναι κράτος της κυρίαρχης τάξης.