Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Το ΚΕΚΡ για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ανακοίνωση της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, σχετικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία, αναφέρει:
«Μετά την άρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς για υπογραφή της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ, οι υποστηρικτές της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης", κινητοποιώντας όλες τις δυνάμεις και όλα τα μέσα, κατέβασαν τον κόσμο στους δρόμους. Στην αρχή οι δραστηριότητες της αντιπολίτευσης παρουσιάζονταν ως μια "ειρηνική", "δημοκρατική" διαμαρτυρία. Ωστόσο, άρχισαν να δημιουργούνται γρήγορα σοβαρές αμφιβολίες. Από την αρχή, οι διαμαρτυρίες στην Ουκρανία (που έγιναν γνωστές με την ονομασία "Ευρωμαϊντάν" [Ευρώ-ανεξαρτησία]) ξεχώριζαν για τα έντονα εθνικιστικά στοιχεία, τα οποία σε μια ορισμένη στιγμή υπερίσχυσαν. Το αποκορύφωμα ήταν η κατεδάφιση του μνημείου του Β.Ι. Λένιν και ο ξυλοδαρμός των αγωνιστών της Συνομοσπονδίας Ελεύθερων Συνδικάτων της Ουκρανίας και της αριστερής οργάνωσης "Μπορότμπα" (Αγώνας). Είναι καιρός να αξιολογηθούν τα γεγονότα αυτά.

Ο Στάθης Σταυρόπουλος έφτασε στον «αυριανισμό» και συνεχίζει...

ΤΣΙΡΑΚΙ...
Ο κύριος Στάθης συνεχίζει να λιβελογραφεί στο «Ενικός» κατά του ΚΚΕ με αμείωτη ένταση και εμπάθεια, αποδεικνύοντας ότι όταν πάρεις την αντιΚΚΕ κατρακύλα τα φρένα «καίγονται»!
Ήταν φαίνεται μεγάλος ο πειρασμός για τον κ. Στάθη η νέα συκοφαντική επίθεση που έχουν ξεκινήσει κατά του ΚΚΕ, οι χρεωμένοι για αυτό, στο «ΒΗΜΑ», το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», την «Αυγή» κ.α. και είπε να βάλει και αυτός τις δικές τους πινελιές. Και το έκανε με την εμπάθεια και την αμετροέπεια ενός πασόκου αυριανιστή που και ο κ. Στάθης κάποτε με σιχασιά αντιμετώπιζε!
Μάζεψε ό,τι το πιο διαστρεβλωτικό, συκοφαντικό και ανυπόστατο γράφτηκε και ειπώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες κατά του ΚΚΕ, πρόσθεσε και μια αριστερή σάλτσα και την εκτόξευσε με ύφος εξοργισμένου!

ΠΑΜΕ: Kανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη τονίζει το ΠΑΜΕ.
«Ξεκινούν φάμπρικα με πλειστηριασμούς κατοικιών για χρέη λαϊκών νοικοκυριών στις τράπεζες. Ετοιμάζουν άγριο πλιάτσικο με στόχο να τα πάρουν όλα. 
Ως εδώ! Να τους σταματήσουμε!
Η λαϊκή στέγη δεν είναι κι ούτε μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια. Είναι δικαίωμα!
Να μην επιτρέψουμε να χαθεί σπίτι λαϊκής οικογένειας. Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκή κατοικία.
Να σημάνει συναγερμός!

Ο Λένιν και πεσμένος θα δείχνει το δρόμο!

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι εικόνες από τους διαδηλωτές του Κιέβου, του ακροδεξιού, φιλοναζιστικού κόμματος «Σβομπόντα» («Ελευθερία»), να γκρεμίζουν το άγαλμα του Λένιν στο Κίεβο, έκαναν το γύρο του κόσμου. 
Κατέκλυσαν κάθε σπίτι. Ολα τα κανάλια έτρεξαν να δείξουν το «θεάρεστο θέαμα» που προσέφερε η ουκρανική Χρυσή Αυγή, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πως όταν η αστική τάξη (οποιασδήποτε χώρας) εξαπολύει το φασιστικό «μπουλντόγκ» της, για να δαγκώσει, να αφοδεύσει κ.λπ., αυτό βρίσκει την «κατανόηση» όλων των αστικών καναλιών και δημοσιογράφων όλου του κόσμου. Οι ίδιοι, βέβαια, επιμελώς απέκρυψαν το γεγονός, πως για να γκρεμίσουν το άγαλμα του Λένιν, οι νεοναζί «φιλο-ευρωπαίοι» χρειάστηκε να σπάσουν κάμποσα κεφάλια διαδηλωτών της αριστερής νεολαιίστικης οργάνωσης «Μπορότμπα» (στα ουκρανικά «Αγώνας»), που προσπάθησαν να τους σταματήσουν. Βλέπετε, κάτι τέτοιο, θα τους χάλαγε την ιδεολογικο-πολιτική «σούπα», που σερβίρουν στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο, ότι δήθεν σύσσωμος ο λαός της Ουκρανίας επιδιώκει την ένταξη στην ΕΕ και μάλιστα γκρεμίζει και τα μνημεία του κομμουνισμού.

Λ. Κανέλλη: Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί ο φασισμός είναι εγκληματική ιδεολογία (VIDEO)Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση διότι ο φασισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Νίκο Ευαγγελάτο.