Σελίδες

18 Δεκ 2013

«…παράσιτα και χίλια μαλάκια…»

«Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,/ της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,/ 
και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,/ του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!».

Ζούμε σε εποχές που πρώην υπουργοί σουλατσάρουν τα υπερπολυτελή τζιπ τους με πλαστές πινακίδες.
Που για τα απίθανα «ριφιφί», όπως αυτό στο Χρηματιστήριο, δεν υπάρχουν ένοχοι.
 Που τα υποβρύχια «γέρνουν», αλλά πάλι δεν υπάρχουν ένοχοι.
Που ένας λαός εξανδραποδίζεται, αλλά οι ένοχοι παριστάνουν τους «σωτήρες».
Με τον μαγικό του τρόπο ο Σικελιανός το ‘χε πει στην κηδεία του Παλαμά: Όταν ένας λαός βρίσκεται στα δύσκολα γυρίζει και ακουμπάει στους ποιητές του.
Τέτοιο «αγκωνάρι», για να ακουμπήσεις, για να πάρεις ανάσα, είναι ο Βάρναλης.

Επικίνδυνες αντιδραστικές παρεμβάσεις

Μόνο χτες η τρέχουσα επικαιρότητα «έγραψε»:
- Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χτες το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και σε δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» για παρέμβαση που έκαναν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στις 17 Δεκέμβρη 2009.
- Παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τη Δημοκρατική Συσπείρωση, απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις και οι καταδίκες των στελεχών και εργαζομένων του ταξικού κινήματος, που έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο «MEGA» (VIDEO)



Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.
Παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη: 
-- Κανονικά επικαιρότητα, όπως την έχουμε εμείς, είναι να ξεκινήσουμε, να μας πείτε μια κουβέντα γι’ αυτή την ιστορία με τον κ. Λιάπη.
-- Τι να πει κανείς τώρα. Είναι απαράδεκτο και μόνο ως γεγονός. Ένας πρώην υπουργός, ένα πολιτικό στέλεχος ενός κόμματος να συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο…