Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Το ΠΑΜΕ έκλεισε το εργοστάσιο της «Πεζό - Σιτροέν»!

Ποιος έκλεισε το εργοστάσιο της «Πεζό - Σιτροέν» στο Ολνέ, έξω από το Παρίσι, που απασχολεί 3.000 άτομα;
 ...Το ΠΑΜΕ! 
Καθόλου απίθανο δεν είναι να το ακούσουμε και αυτό, με τη φόρα που έχουν πάρει τα διάφορα καλοταϊσμένα «παπαγαλάκια» και αστικά ΜΜΕ που πίσω από κάθε «λουκέτο» σε εργοστάσιο βλέπουν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. 
Η βρώμικη, ύπουλη και άτιμη προπαγάνδα τους οργιάζει το τελευταίο διάστημα με αφορμή την «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, όπου ο καπιταλιστής ιδιοκτήτης απειλεί με λουκέτο του εργοστασίου, αλλά τα «παπαγαλάκια» ωρύονται ότι φταίνε οι ηρωικοί απεργοί εργάτες και το ΠΑΜΕ για το «κλείσιμο» του εργοστασίου, επειδή απλά επιμένουν να μη μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους. 

ΚΚΕ πρόταση νόμου για κατάργηση μνημονίων (video)Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων-δανειακής σύμβασης-εφαρμοστικών νόμων.

Δήλωση του Π. ΜΕΝΤΡΕΚΑ για την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση νόμου του ΚΚΕ

Πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, που από την καταγγελία - κατάργηση του μνημονίου πέρασε στην επαναδιαπραγμάτευση, μετά στην ακύρωση και τώρα είναι κάπου μεταξύ επιμήκυνσης και Ραχόϊ, σε συνεννόηση με τους «εταίρους», να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν έχει σταθερή θέση για την ανατροπή των μνημονίων.

Επικίνδυνες εξελίξεις


Ο αστικός Τύπος πρόβαλε χτες το θέμα των έντεκα ρωσικών πολεμικών πλοίων για τη Συρία. Την ίδια ώρα, δυο αμερικανικά πολεμικά για την ανατολική Μεσόγειο έπιασαν λιμάνι στον Πειραιά, ένα ακόμη αναμένεται στη Ρόδο. Την ίδια ώρα στη Μόσχα διεξάγονται συζητήσεις με τη συριακή αντιπολίτευση για την ανεύρεση λύσης στην εσωτερική κρίση. Τα ρεπορτάζ του αστικού Τύπου μιλούν για προστασία των ρώσικων συμφερόντων στη Συρία, άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ρωσία έχει στρατιωτική βάση στη Συρία, και για επιστροφή στην εποχή του ψυχρού πολέμου. Φαίνεται πως η Ρωσία διερευνά τους δρόμους με τους οποίους θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της στη Συρία και στην περιοχή γενικότερα. Η κρίση στη Συρία εμφανίστηκε ως εσωτερικό πρόβλημα «δημοκρατίας». Αλλά είναι κρίκος στην αλυσίδα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που ονομάστηκαν από τα αστικά επιτελεία και τους οπορτουνιστές «Αραβική Ανοιξη». Η πιο ξεφωνημένη περίπτωση είναι της Λιβύης. Οι ίδιοι οι αστοί ομολόγησαν ωμά την οργάνωση των αντικαθεστωτικών και του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η εφημερίδα «Τα Νέα» (27/3/2011) έγραψε για τη

Η ήττα των αστων οικονομολόγων


Στην αρχή, δεν αναγνώριζαν καν την ύπαρξη της κρίσης. Αργότερα, προσπάθησαν να την περιγράψουν ως «κρίση του χρηματοπιστωτικού τομέα». Στην πορεία, τη βάφτισαν «κρίση χρέους».
Οι θιασώτες του καπιταλισμού, όμως, όση λεξιλαγνεία κι αν μετέλθουν για να αποφύγουν να ομολογήσουν τον πραγματικό χαρακτήρα - και συνεπώς τις πραγματικές αιτίες - της κρίσης, να που η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη:
Η κρίση είναι βαθιά, είναι δομική, είναι συστημική. Πρόκειται για κρίση του καπιταλισμού. Η καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη είναι μια κλασική κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου.

Να ληφθούν μέτρα για τον κίνδυνο της ραδιενέργειας

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος με αφορμή το περιστατικό στη «Χαλυβουργία» του Μάνεση στο Βόλο

Μέτρα για τον κίνδυνο έκθεσης σε ραδιενέργεια από τη δραστηριότητα της Χαλυβουργίας Βόλου και άλλων αντίστοιχων παραγωγικών δραστηριοτήτων, ζητά με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο Βόλο το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Λαμπρούλης και Χρ. Κατσώτης, την οποία την απευθύνουν στους υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος. Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ανίχνευση ραδιενεργού Καισίου-137 σε απόβλητα της Χαλυβουργίας Βόλου τα οποία μεταφέρονταν με πλοίο στη Σαρδηνία προς επεξεργασία, αναδεικνύονται πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην επαγγελματική και δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο ηρωικός αγώνας δεν μπορεί να λερωθεί!


Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας, με αφορμή το μπαράζ συκοφαντικών δημοσιευμάτων
Ανακοίνωση εξέδωσε χτες η ΕΓ του ΠΑΜΕ με αφορμή τις προσπάθειες της εργοδοσίας της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» να εκβιάσει τους απεργούς, ώστε να σπάσουν την απεργία αλλά και για τα όσα προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης ότι τα εργοστάσια τα κλείνουν οι εργάτες με τους αγώνες τους. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:
«Η εργοδοσία του Μάνεση συνεχίζει να τραβάει το σχοινί της αδιαλλαξίας και της πρόκλησης απέναντι στους εργαζόμενους του εργοστασίου της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και τις υπεύθυνες προτάσεις για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Στην άρνηση των απεργών χαλυβουργών να γίνουν είλωτες, τις τελευταίες μέρες εξαπολύεται δριμύτατη και πολυμέτωπη συντονισμένη επίθεση που ρίχνει τις ευθύνες στο σωματείο του Ασπροπύργου, στο ΠΑΜΕ, στις διεκδικήσεις των εργατών και στην άκαμπτη στάση τους.

Ντροπή..! στα «βαποράκια» του Μάνεση


Ξεδιάντροπα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ο χτεσινός αστικός Τύπος, παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ιντερνετικά site, έσπευσε με αναλυτικά ρεπορτάζ να προβάλει όλη την προπαγάνδα του Μάνεση και να διαδώσουν «σενάρια» για κλείσιμο του εργοστασίου. Επεσαν με λύσσα πάνω στους περήφανους απεργούς χαλυβουργούς που εδώ και εννιά μήνες παλεύουν παλικαρίσια για το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια. 
Λειτουργώντας σαν κανονικά «βαποράκια», έστησαν ρεπορτάζ, γράφοντας ό,τι τους διοχέτευσε ο μηχανισμός του Μάνεση για να συκοφαντήσουν τους απεργούς και το σωματείο τους στο οποίο, σε πείσμα της εργοδοσίας, επιμένουν να συσπειρώνονται, επειδή συνεχίζουν να αντιστέκονται. Χωρίς καμία ντροπή, όπως το ρεπορτάζ - περιβόλι της «Καθημερινής» που έφτασε στο σημείο να μιλά για «πλούσιο απεργιακό ταμείο», που «συντηρεί τους εργάτες που απεργούν».

Καπιταλισμός (1)


O Ενγκελς αναφέρει ότι
«στον καπιταλισμό κάθε βήμα προς την άμβλυνση της κρίσης,
προετοιμάζει την επόμενη φάση της κρίσης».
Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτό ακριβώς, με βιωματικό τρόπο, το διαπιστώνουμε στην περίπτωση της Ελλάδας των αστικών κυβερνήσεων, της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικας.
*
Οσα μέτρα έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση - υποτίθεται - της κρίσης, αντί να οδηγήσουν σε ελάφρυνσή της, την έχουν επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Κι όταν κάποια στιγμή αυτή η πολυπόθητη «έξοδος από την κρίση» εμφανιστεί, με δεδομένο τον πρόσκαιρο και αναιμικό χαρακτήρα της «ανάκαμψης» που θα ακολουθήσει, δεν θα αφορά τα λαϊκά στρώματα.