Σελίδες

12 Δεκ 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ...


Η συζήτηση επί των θέσεων της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα γίνει τον Απρίλη αποτελεί μια διαδικασία ουσιαστική, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, των φίλων, των οπαδών, όλων εκείνων των αγωνιστών που εκτιμούν το ΚΚΕ και ενδιαφέρονται όχι μόνο να μελετήσουν τις επιστημονικά επεξεργασμένες Θέσεις του, αλλά και να συμβάλουν με τον προβληματισμό τους και τη σκέψη τους στη συζήτηση.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η επεξεργασία των Θέσεων της ΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία. Στις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο επισημαίνεται τι εκφράζει η Λαϊκή Συμμαχία: «Η Λαϊκή Συμμαχία εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μισοπρολετάριων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων και αγρο τών στον αγώνα κατά των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ιδιοκτησί ας, κατά της ενσωμάτωσης της χώρας στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Η πά λη της κατευθύνεται στην κατάκτηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας» και παρακάτω σημειώνεται: «Η δύναμη της Λαϊκής Συμμαχίας βρίσκεται στον ηγετικό ρόλο της εργα τικής τάξης,

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζει φοροαφαίμαξη με άλλο μείγμα


Προτείνει αφορολόγητο στα επίσημα όρια της φτώχειας και αναλώνεται σκόπιμα σε γενικότητες για τη φορολόγηση του κεφαλαίου

Μετά την αναγνώριση του χρέους που σώρευσε η πλουτοκρατία σαν ευθύνη του λαού να το πληρώσει, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι:
1. Η φτωχολογιά θα πρέπει να ξοφλήσει μέχρι δεκάρας και τα χρωστούμενα που θα έχουν σωρευτεί στην Εφορία απ' τα κάθε είδους χαράτσια, ως τη στιγμή που θα αναλάβει το κόμμα του τη διακυβέρνηση! Δεσμεύτηκε όμως ότι θα διευκολύνει τη φορολεηλασία, καθορίζοντας«ανώτατο όριο για μηνιαία καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων», ως ποσοστού στο καθαρό οικογενειακό εισόδημα που απομένει αν αφαιρεθούν στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και το ποσό ενοικίου!

Απ' τη ρίζα


Η Ελλάδα, μας λένε, παθαίνει ό,τι παθαίνει και υφίσταται ό,τι υφίσταται γιατί έχει υψηλό χρέος.
Αλλά, τότε, η Κύπρος που μπαίνει κι αυτή σε μνημόνια, ή η Ισπανία που επίσης «λιμοκτονεί», γιατί παθαίνουν ό,τι παθαίνουν, παρότι έχουν το μισό χρέος απ' ό,τι έχει η Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ τους;

Τσακαλώτος σε στιλ ...ΠΑΣΟΚ ...


Οι κ. Τσακαλώτος και Λάσκος σε άρθρο τους στην «Αυγή» αναπαράγουν το παλιό ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης σχήμα όποιος «δεν είναι με το ΠΑΣΟΚ (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ), είναι με τη δεξιά». Έτσι λοιπόν το ΚΚΕ, που μιλάει ανοιχτά για συσπείρωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στο δρόμο της πάλης για τη λαϊκή εξουσία, για την αποδέσμευση από την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, είναι με το σύστημα επειδή έκανε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, που προβάρει κουστούμι διαχειριστή, διαβεβαιώνοντας τα διάφορα επιτελεία του κεφαλαίου (ελληνικού και υπερατλαντικού) ότι θα υπερασπίσει την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ότι θα εγγυηθεί την αποπληρωμή του χρέους (γι' αυτό παλεύει για μορατόριουμ αποπληρωμής), ότι θα εκσυγχρονίσει το κράτος έτσι ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά προς όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων, είναι ...αντισυστημική δύναμη!
Η πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας.
Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν από μαρξισμό, θα ξέρουν λοιπόν πάρα πολύ καλά

Ν. Σοφιανός στον ΑΝΤ1: Να μεγαλώσει το κίνημα αντίστασης, οργάνωσης και ανυπακοής (VIDEO)




Η ασκούμενη πολιτική είναι αδιέξοδη για το λαό και «πρέπει μία ώρα γρηγορότερα να μπει μπροστά το ζήτημα της ρήξης» τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πιστεύω εις ένα Θεό, πολυκαταστηματάρχη και μεγαλέμπορα»!


Καταργούν ακόμα και την κυριακάτικη αργία!
Ξεκληρίζουν με μια μονοκονδυλιά ό,τι έχει απομείνει από τα μικρομάγαζα που τα παραδίδουν βορά στους «καρχαρίες» του ανταγωνισμού.
Μετατρέπουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου σε κανονικούς είλωτες, που το μόνο που θα τους λείπει θα είναι μια μπάλα ισοβίτη περασμένη στα πόδια.
Ο λαός δεν έχει φράγκο, κι αυτοί λένε ότι για τις στερήσεις του και για την εκμηδένιση των καταναλωτικών του δυνατοτήτων φταίει το... ωράριο των καταστημάτων!
Ομως, προσοχή:
Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι ευσεβέστατοι. Εχουν καλή καρδιά. Αγαπούν τον πλησίον τους (ειδικά όταν αυτός είναι τραπεζίτης, εφοπλιστής, βιομήχανος, μεγαλέμπορας).

Οι Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ σε PDF


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα τις Θέσεις για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος.
Οι Θέσεις είναι ήδη δημοσιευμένες στον «902.gr» (και σε αρχείο Word), ενώ με το συνημμένο αρχείο που θα βρείτε παρακάτω μπορείτε να τις κατεβάσετε και σε αρχείο PDF.
 Συνημμένα Αρχεία:

ΣΥΡΙΖΑ: Καπιταλισμός με ολίγη αριστερά και αντιεξουσιαστές...


Αφού έδωσε τον τόνο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με σερί συναντήσεων με πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ, ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο κ.λπ., τώρα στελέχη του συμμετέχουν σε εκδηλώσεις μαζί με τον ΣΕΒ. Όπως γράφτηκε στον Τύπο, ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον Δ. Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ με θέμα την οικονομία. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, ο Δ. Δασκαλόπουλος, ακούγοντας όλα αυτά που έλεγε ο Γ. Σταθάκης, διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω αν εσείς είστε ΣΕΒ και εγώ ΣΥΡΙΖΑ»! Πώς να μην αναρωτηθεί ο άνθρωπος, όταν βλέπει ένα κόμμα, που στα λόγια παριστάνει το σοσιαλιστή, να μιλάει για τη διαχείριση της κρίσης από την ίδια σκοπιά με το κεφάλαιο; Βέβαια, δεν πρέπει να εξεπλάγη και πολύ ο Δ. Δασκαλόπουλος, γιατί είναι ο ίδιος που μετά τις εκλογές της 6ης Μάη είχε πει πως