Σελίδες

17 Μαρ 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει σταθερά & συνειδητά το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων και τον ευρωμονόδρομο της ΕΕ.

Η στήριξη της ΕΕ διαπερνάει διαχρονικά το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ


Οι ευρωεκλογές, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Μάη έχουν ενιαίο χαρακτήρα. Γιατί ενιαία είναι η στρατηγική των μονοπωλίων, η αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα όργανα της ΕΕ, οι κυβερνήσεις τον κεφαλαίου -κεντροδεξιές και κεντροαριστερές- τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης -περιφερειάρχες και δήμαρχοι των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου.
Γι' αυτό και το κριτήριο της λαϊκής ψήφου πρέπει να είναι ενιαίο σε όλες τις εκλογές. Με όποια κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με οποιοδήποτε μείγμα αστικής διαχείρισης, είτε με νέο «κούρεμα», είτε με επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, με τα μέσα παραγωγής, την οικονομία και την πραγματική εξουσία στα χέρια των μονοπωλίων, δεμένος στις αλυσίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει και να βασανίζεται για να αυξάνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ με φράουλες… & ο Κότσιφας...

«Καταιγισμό από σφαίρες από απόσταση λίγων μέτρων έριξαν, χτες το απόγευμα, άνθρωποι των μεγαλοϊδιοκτητών γης - καπιταλιστών φραουλάδων της Μανωλάδας σε εξαθλιωμένους μετανάστες εργάτες γης! Οι περίπου 200 εργάτες από το Μπαγκλαντές, μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια, γύρω στις 6 το απόγευμα, πήγαν στα γραφεία της εταιρείας να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Εκεί, επιστάτες - μπράβοι των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τραυματίζοντας πάνω από 35 εργάτες. Οι 11 από αυτούς χτυπήθηκαν σοβαρά.»
(Ριζοσπάστης – 18/4/2013)

 
Αντιγράφω τα παραπάνω, απ’ τον Ριζοσπάστη – ως υπενθύμιση απαραίτητη, για όσα θα διαβάσετε παρακάτω. Κάπως έτσι, οι πιστολάδες λακέδες των φραουλάδων της Μανωλάδας, είχαν πυροβολήσει στο ψαχνό εργάτες – μετανάστες, που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

O δικηγόρος Σάκης Κότσιφας, συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία – κτηματία είχε δηλώσει τότε τα εξής για τη δίωξη του πελάτη του:

Λ. Καφαντάρη στον «ΣΚΑΪ»: Διπλές για τους νησιώτες οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής (VIDEO)



«Η τρόικα δεν είναι κάποιοι τεχνοκράτες που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, είναι η ΕΕ, η ένωση των επιχειρηματικών ομίλων της Ευρώπης και η ιστορία των μνημονίων είναι λίγο φερετζές μιας πολιτικής προαποφασισμένης και δεδομένης για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είτε είναι σε μνημόνιο είτε όχι», υπογράμμισε η Λίλα Καφαντάρη, υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη

Η «ΕΛΙΑ» του ΠΑΣΟΚ και τα λαϊκά στρώματα

Η δημιουργία της «ΕΛΙΑ» από το ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στην προσπάθειά του να φρεσκάρει την πρόσοψή του και να ανακόψει τη μεγάλη και συνεχιζόμενη φθορά που έχει, πρωτίστως στα λαϊκά στρώματα.
Επίσης, να σταματήσει τη συνεχιζόμενη διαρροή στελεχών του και παραγόντων που έως πρόσφατα το στήριζαν, αλλά τώρα προσχωρούν στα κόμματα τα οποία συναγωνίζονται και φιλοδοξούν να αναλάβουν αυτά το ρόλο που είχε τις τελευταίες δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός πυλώνας του αντιλαϊκού και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος, του εκφυλισμένου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, των διαφόρων μηχανισμών ενσωμάτωσης και εξαγοράς.
Τα εργατικά και λαϊκά στρώματα τα οποία στήριζαν το ΠΑΣΟΚ με «μισή καρδιά» είτε με τη λογική του λιγότερου κακού είτε γιατί διατηρούσαν κάποιες ελπίδες, μήπως αυτό το κόμμα αλλάξει, δεν μπορούν πια να τα εξαπατήθουν με την επανάληψη των γνωστών και παραπλανητικών σλόγκαν που λέει τώρα η ηγεσία του με αφορμή την «ΕΛΙΑ» ότι δήθεν πραγματοποιεί ένα «νέο ξεκίνημα εξυγίανσης και ανανέωσης», «νέου ανοίγματος στην κοινωνία», «επιστροφής στις παλιές αξίες και της αρχές».

Συντριπτικό το «ναι» στην Κριμαία για ένωση με τη Ρωσία – Κυρώσεις σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Υπέρ της ένωσης της χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία τάχθηκε το 96,6% των ψηφισάντων στο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, Μιχαήλ Μαλίσεφ, η επίσημη συμμετοχή έφτασε το 82,17% επί του συνολικού αριθμού των πολιτών της Κριμαίας. Ο Μαλίσεφ ανακοίνωσε ακόμη ότι η επιτροπή δεν δέχθηκε «κανένα παράπονο» για παρατυπίες κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Εξάλλου το πρωί της Δευτέρας το κοινοβούλιο της Κριμαίας κήρυξε την ανεξαρτησία της χερσονήσου και ζήτησε την ένωσή της με τη Ρωσία. Και οι 85 βουλευτές ενέκριναν ομόφωνα τις αποφάσεις αυτές, οι οποίες ήταν αναμενόμενες μετά τη μεγάλη νίκη των υποστηρικτών της ένωσης με τη Ρωσία στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες. Το κοινοβούλιο κήρυξε την εθνικοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του ουκρανικού κράτους επί του εδάφους της Κριμαίας.
Ικανοποίηση στη Ρωσία και ετοιμότητα για την ένωση

ΤΟ Πρέβεζας - Λευκάδας ΚΚΕ: Υποκριτική και ψηφοθηρική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ψηφοθηρία και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΤΟ Πρέβεζας - Λευκάδας του ΚΚΕ με αφορμή την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Πρέβεζας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνει:
«Στις 4 Μάρτη στα δικαστήρια Πρέβεζας εκδικάστηκε η αγωγή με την οποία οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Πρέβεζας ζητούν να καταργηθεί η απόφαση με την οποία έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Την μέρα εκείνη στα δικαστήρια παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ όπως ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Κωτσαντής, ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Νόβας.
Στον αντίποδα εμφανίστηκε στα δικαστήρια και ολόκληρη κουστωδία από τον ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Βασιλείου για να κερδοσκοπήσει με την αγωνία εργαζομένων που πετιούνται στο δρόμο και αμέσως άρχισαν οι χαιρετούρες με τους σχολικούς φύλακες και τα «φιλικά χτυπήματα» στην πλάτη και τις υποσχέσεις στήριξης. Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις τους έβγαλαν και ανακοίνωση όπου έλεγαν «Η παράταξη βρίσκεται αλληλέγγυα δίπλα τους με την πίστη ότι θα δικαιωθεί ο αγώνας τους».

Η ελληνική εκστρατεία στην Ουκρανία...

Μέσα από το βιβλίο του Κώστα Αυγητίδη: «Η επέμβαση των καπιταλιστικών χωρών ενάντια στη Σοβιετική Ρωσία και η Ελλάδα, 1918 - 1920», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή»

Αν παρατηρήσει κανείς τα ονόματα των πόλεων που αναγράφονται στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, ανάμεσά τους θα ξεχωρίσει τις πόλεις: Χερσών - Σέρμπκα - Οδησσός - Σεβαστούπολη. Γιατί, άραγε, ο ελληνικός στρατός «ανδραγάθησε» στις περιοχές αυτές της «Μεσημβρινής Ρωσίας», όπως καταγράφεται στα ντοκουμέντα της εποχής; Σε αυτές τις περιοχές ο ελληνικός στρατός βρέθηκε, για να καταπνίξει τη νεαρή σοβιετική εξουσία. Με αφορμή την επικαιρότητα, ο «Ριζοσπάστης» στη σημερινή παρουσίαση υπενθυμίζει το βιβλίο του Κώστα Αυγητίδη «Η επέμβαση των καπιταλιστικών χωρών ενάντια στη Σοβιετική Ρωσία και η Ελλάδα, 1918 - 1920».
Εκείνη η επέμβαση δεν στρεφόταν απέναντι σε μια οποιαδήποτε χώρα, αλλά ενάντια στην πρώτη χώρα στην οποία η εργατική τάξη με την Οχτωβριανή Επανάσταση του 1917 κατέκτησε την εξουσία. Οπως αναφέρει και το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου: «Ολες οι προηγούμενες επαναστάσεις (εκτός από την κομμούνα του Παρισιού),