Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Να τους εμποδίσουμε.Μπορεί στα λόγια και τις ανακοινώσεις οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων να επιχειρούν να «ρίξουν το μελάνι της σουπιάς», αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν κρύψει ποτέ τις προθέσεις τους. 
Στόχος τους ήταν και παραμένει να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζόμενων. 
Ετσι, παρά τις όποιες λεκτικές «τούμπες» (πρόσφατη εκείνη περί «Ινδίας» του πρωθυπουργού), που έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς, στην πράξη πάντα αποκαλυπτόταν ο στρατηγικός τους στόχος: Να φτηνύνουν όσο γίνεται περισσότερο την εργατική δύναμη, ώστε να την κάνουν ελκυστική και έτοιμη να την καταβροχθίσει και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΑΣΥΛΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...«Εκεί πλέον (σ.σ. στο νομοσχέδιο για το εθνικό φορολογικό σύστημα) τα πράγματα είναι αδυσώπητα: ή είσαι με τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία ή τώρα στρατεύεσαι στον αγώνα για να χτυπηθεί το φαινόμενο στη ρίζα του». 
Μόνο ως ανοικτή απειλή για κλιμάκωση της άγριας φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων μπορεί να ερμηνευτεί η παραπάνω απύθμενα υποκριτική δήλωση του υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. 
Εμφανίζονται ως δήθεν σταυροφόροι κατά της φοροδιαφυγής ακριβώς για να συνεχίζουν δίχως ανάσα τη φοροεπιδρομή και τη λεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών. Τη φοροδιαφυγή ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιμετωπίσουν. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προϋπολογισμό του 2012 δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ (!) από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής! 
Εξάλλου έχουν ήδη φροντίσει να διασφαλίσουν φοροασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο με κάθε νομιμότητα. 

Ελληνο-γκαπικό ερμηνευτικό λεξικό.
από Allu Fun Marx
Τα σαρδάμ δεν είναι πάντα αθώα. 
Ιδίως τα σαρδάμ των πολιτικών.
Τις περισσότερες φορές πίσω από το σαρδάμ ενός πολιτικού κρύβεται μία βαθύτερη σκέψη του, κρύβεται δηλαδή η αλήθεια. 
Συνήθως όλοι μας μένουμε στην επιφανειακή φαιδρότητα των σαρδάμ και τα προσπερνάμε χαμογελώντας. 
Σ’ αυτό το ποστ ( έργο σε διαρκή εξέλιξη) θα συλλέξουμε τα πιο χαρακτηριστικά σαρδάμ του Γ.Α.Παπανδρέου και θα αποκαλύψουμε τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από αυτά. “In the mind of G.A.P” λοιπόν ή με άλλα λόγια “γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει”.
Ξεκινάω  το Ελληνο-γκαπικό ερμηνευτικό λεξικό με λίγα σαρδάμ του Γ.Α.Π που έχω πρόχειρα στο μυαλό μου.
“Αξιόπουστα” : (Λέξη που ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε αντί της λέξης “αξιόπιστα”).
Τι είχε πραγματικά στο μυαλό του : Είμαστε άξιοι και ικανοί να κάνουμε οποιαδήποτε πουστιά σε βάρος του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό είμαστε αξιόπουστοι.

Αντεπίθεση για την ανατροπή των καπιταλιστών, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.Η ερώτηση καθορίζει την απάντηση.
Ηταν να μη δοθεί το σύνθημα για την επίσημη χρεοκοπία.
Σπεύδουν τώρα όλοι τους να βγάλουν την ουρά απέξω και να ρίξουν την ευθύνη στο λαό που τον χρεώνουν ότι με τη στάση του οδήγησε στη χρεοκοπία.
***
Από μια σκοπιά ανάγνωσης η παραζάλη στα κύρια άρθρα στον αστικό Τύπο βοηθά να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. 
Ο πανικός για την επικείμενη επίσημη χρεοκοπία έχει καταβάλει όλον τον αστικό Τύπο (και αυτόν που αυτοχαρακτηρίζεται «αριστερός»).
Οι εργάτες δεν έχουν κανένα λόγο να συζητάνε καν για τη χρεοκοπία. 
Εχουν ήδη χρεοκοπήσει τα εργατόσπιτα. 
Το ποιος από τους τραπεζίτες θα χάσει και πόσα από τα ήδη κέρδη του είναι αδιάφορο για τον εργάτη. 

Μακελειό με τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων...
Σε μειώσεις αποδοχών μέχρι και 50% οδηγεί το σχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το νέο μισθολόγιο στους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα. 
Επιπλέον οι απώλειες αυτές μπορεί να αποδειχτούν ακόμα μεγαλύτερες αφού η μισθολογική εξέλιξη θα συνδέεται με τη βαθμολογική, για την οποία η κυβέρνηση θέτει ως αναγκαίο όρο την υποταγή των εργαζομένων και το συνεχές κυνήγι της επίτευξης «στόχων», που ουσιαστικά πρόκειται για ένα σύγχρονο μαρτύριο του Σίσυφου.
Σήμερα οι βαθμοί είναι πέντε και η απονομή τους είναι ακώλυτη καθώς εξαρτάται αποκλειστικά από το χρόνο υπηρεσίας. 
Σε καμιά περίπτωση δε συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων. 
Επίσης πριν τη σφοδρή αντεργατική επίθεση - που πάγωσε τη μισθολογική ωρίμανση, μείωσε επιδόματα και επέβαλλε αυξημένες κρατήσεις - οι μισθοί εξελίσσονταν απρόσκοπτα κάθε δύο χρόνια, συν τις αυξήσεις της εισοδηματικής πολιτικής, όταν αυτές δίνονταν. 

Ο εχθρός των συλλογικών συμβάσεων...

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. 
Οι μεγαλοβιομήχανοι και λοιποί κεφαλαιοκράτες εκμεταλλεύονται ασύστολα τους εργαζόμενους.
Προχτές, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ». 
Πρόσθεσε ότι «το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό».

Πάλη για λαϊκή εξουσία και οικονομία, για αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.«Την καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων μπορεί να την κάνει η χώρα και μόνη της, χωρίς τους δανειστές (...) Η χώρα μπορεί να απεξαρτηθεί από τους δανειστές, αν υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία με το λαό ότι θα καταναλώνουμε τα 54 δισ. ευρώ που παράγουμε ετησίως». 
Αυτά έλεγε τις προάλλες ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, σε μια προσπάθεια να εκβιάσει το λαό ότι πρέπει να αποδεχτεί τα μέτρα της κυβέρνησης και των συμμάχων της, διαφορετικά το βιοτικό επίπεδο θα καταβαραθρωθεί. 
Οι λαθροχειρίες και τα ψευτοδιλήμματα περισσεύουν στις απειλές του Καστανίδη, ο οποίος δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να αναπαράγει την κεντρική προπαγανδιστική γραμμή της κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων. 
Επί της ουσίας, λέει στο λαό ότι με τα λεφτά από τα δάνεια ωφελήθηκε ο ίδιος και ότι αν η κυβέρνηση «τα σπάσει» με τους δανειστές, τότε οι συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας θα είναι τραγικές.

Μισθοί ... Ινδοκίνας μέσω ... Γερμανίας.Μας φέρονται σαν σε λαό «ιθαγενών».
Λες και οι Ελληνες από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ (για να μην πάμε πιο πίσω) δεν έχουν ξανακούσει ούτε έχουν ξαναδεί πολυεθνική.
Λες και στην Ελλάδα, πριν ο λαός γευτεί τις αγαθές υπηρεσίες του Βενιζέλου, δεν ξέραμε τίποτα: Ούτε από γαλλική «Πεσινέ», ούτε από αμερικανική «Ούλεν».
Λες και περιμέναμε τον Παπακωνσταντίνου και τον Παμπούκη για να μάθουμε και να γευτούμε την προσφορά των μονοπωλίων:
Από «Ζήμενς» και «Τίσεν» μέχρι «Κόκα Κόλα» και κάθε λογής «αδελφή του πετρελαίου».

Χρεοκοπούν το λαό για την ανταγωνιστικότητα...ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: 
Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δεν έρχεται στην Ελλάδα για «κούρεμα»...
Προφανώς, εννοεί το «κούρεμα» ομολόγων, γιατί υπάρχουν και άλλου είδους «κουρέματα». 
Οπως αυτά των μισθών, των ημερομισθίων, των συντάξεων, των ασφαλιστικών εισφορών.
Και είναι βέβαιο ότι οι εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που συνοδεύουν τον Φίλιπ Ρέσλερ κάθε άλλο παρά δυσαρεστούνται όταν ακούνε τέτοια πράγματα.
Ιδίως, αν οι χαμηλοί μισθοί - χαμηλότεροι ακόμη και από αυτή την Εθνική Συλλογική Σύμβαση - συνοδεύονται από «fast truck», φοροαπαλλαγές επενδύσεων, επιδοτήσεις, κοινοτικές συμμετοχές και κάθε λογής προνόμια.
Αντιθέτως, ...τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, αφού η «ελληνική ανταγωνιστικότητα» ενισχύεται με κάτι τέτοια και μπορούν αυτοί να έρθουν να «επενδύσουν» χωρίς να βάλουν φράγκο και να αποκομίσουν τεράστια υπερκέρδη.

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ """ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ""" ...
Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος από τη Βουλή στράφηκε κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων και των καταλήψεων υπουργείων με ένα παραλήρημα χτες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Χαραλάμπους ανακοίνωσε στην Επιτροπή ότι οι βουλευτές του Κόμματος την χτεσινή μέρα της απεργίας - όπως και όλες τις απεργίες - δε θα πάρουν μέρος στις συνεδριάσεις της Βουλής, αφού πρώτιστο καθήκον των βουλευτών είναι να βρίσκονται μαζί με το λαό στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.