Σελίδες

22 Ιουλ 2011

Τα «σκουπίδια» του καπιταλισμού...



Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους: 
Πάνω από 45 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, δηλαδή ένας στους εφτά, επιβιώνουν στην κυριολεξία χάρη στα κουπόνια σίτισης που μοιράζει το κράτος. 
Ομως, ο αριθμός των δικαιούχων κουπονιών σίτισης, δηλαδή αυτών που ζουν στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης, είναι ακόμα μεγαλύτερος, τουλάχιστον κατά 22 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας. 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επιβιώνουν με τα κουπόνια σίτισης έχει αυξηθεί κατά 11 εκατομμύρια από το 2008 που εκδηλώθηκε η καπιταλιστική κρίση. 

Καμιά εμπιστοσύνη.



Το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης για το κρατικό χρέος της Ελλάδας παρουσιάστηκε ως διέξοδος για την οικονομία αφού επιμηκύνεται η αποπληρωμή του χρέους και μειώνονται τα επιτόκια. 
Εγιναν μάλιστα και οι λογαριασμοί που λένε για μείωση του χρέους. 
Ψέμα. 
Ουσιαστικά πρόκειται για ελεγχόμενη χρεοκοπία. 
Και επιβεβαιώνει το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή προέβλεψε πως δεν έχουν άλλη διέξοδο από την ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου που μαζί με την εντεινόμενη καταστροφή εργατικής δύναμης πασχίζουν να δώσουν διέξοδο στην οικονομική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. 

Θέλουν να απαγορέψουν το κίνημα στα ΑΕΙ...



Η απαγόρευση οποιασδήποτε κομματικής έκφρασης και δράσης μέσα στα ΑΕΙ είναι από τους στόχους της κυβέρνησης, που εκφράζεται και μέσα στο νόμο - πλαίσιο και, μάλιστα, είναι από τα θέματα που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «κόκκινη γραμμή» και δε δέχεται καν να συζητήσει. 
Η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Να σταματήσει το Πανεπιστήμιο να είναι χώρος κομματισμού, παρατάξεων και αντιπαλότητας των κομμάτων ή δημιουργίας κομματικών συσχετισμών, όπως συμβαίνει στις εθνικές ή αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό είναι μια "κόκκινη γραμμή" που δεν ξεπερνάται. Δεν γίνεται να δημιουργούνται συσπειρώσεις κομμάτων και να λειτουργούν οι παρατάξεις με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα».

Η ικανότητα στη κωλοτούμπα...


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : Γκράνμα
Αυτή τη τέχνη οφείλουμε να το παραδεχτούμε, κανείς δε μπορεί να τη κατέχει καλύτερα από ένα πολιτικό (μοσχο)αναθρεμένο στο ΠΑΣΟΚ του μπαμπά αρχικωλοτούμπα Ανδρέα. 
Η κωλοτούμπα είναι το φετίχ της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας. 
Πήρε την εξουσία με αντι ΕΟΚ και αντι ΝΑΤΟ συνθήματα για να γίνει ο καλύτερος ταγός της τότε ΕΟΚ. 
Εφάρμοσε εκσυγχροντιστική λιτότητα για να μπούμε στο ΕΥΡΩ και να ‘ρθούν 
(δε μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθουν) καλύτερες μέρες. 
Έκανα τη μεγαλειώδη Ολυμπιάδα, για το καλό της πατρίδας. 

ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



Την Πέμπτη η εκδήλωση για τη δολοφονημένη αγωνίστρια.

Με εντολή της εργοδοσίας και του παρακράτους, έτσι απλά για εκείνους που τότε και τώρα βλέπουν τον άνθρωπο σαν μηχανή παραγωγής κερδών και τίποτε περισσότερο, κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, 31 χρόνια πριν, στην πύλη του εργοστασίου - γκέτο της ΕΤΜΑ. 
Τρεις δεκαετίες μετά, η Σωτηρία ζει στις καρδιές και στον αγώνα μας για έναν καλύτερο κόσμο, για τον κόσμο που κι εκείνη οραματίστηκε και πάλεψε.
Για 31η συνεχόμενη χρονιά, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) πραγματοποιεί την Πέμπτη 28 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα, εκδήλωση τιμής και μνήμης στη Σωτηρία. 

Χρεοκοπία, ο νέος ταξικός πόλεμος .



Η χρεοκοπία της Ελλάδος που επιβλήθηκε από το διεθνές κεφάλαιο και την ΕΕ και μετονομάστηκε σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία», δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νέα φάση του σκληρού ταξικού πολέμου του κεφαλαίου, εναντίον της εργατικής τάξης και του λαού. 
Είναι μια χρεοκοπία με απόλυτη συμφωνία της ντόπιας μονοπωλιακής αστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της.


Είναι ένας «πόλεμος μοντέλο» για εφαρμογή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ένας πόλεμος που στην πορεία μπορεί να μετεξελιχθεί σε κάθε μορφή ταξικού, εμφυλίου, περιφερειακού και γενικού πολέμου κατά των λαών, δυστυχώς.

Χρεοκοπία και γδάρσιμο του λαού για να ενισχυθεί η πλουτοκρατία.



ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
Αγριο γδάρσιμο του λαού, «μόνιμη» χρεοκοπία, γενικευμένη φτώχεια και εξαθλίωση εγγυάται η λύση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, στην οποία κατέληξαν χτες οι ηγέτες της Ευρωζώνης, διασώζοντας ταυτόχρονα το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τους μονοπωλιακούς ομίλους και διασφαλίζοντας την απαραίτητη «ρευστότητα».
Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης όχι μόνο δε θα σημάνει ελάφρυνση βαρών για το λαό, όπως ισχυρίστηκε ξεδιάντροπα ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της Συνόδου, αλλά σηματοδοτεί μια άνευ προηγούμενου κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, μέσω της δραστικής μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, με την εφαρμογή του βάρβαρου αντιλαϊκού προγράμματος της κυβέρνησης.

"Selective default" ...



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : γλόμπινγκ
Οι κ.κ. Ρομπάι, Μπαρόζο και Παπανδρέου, μετά από συνάντηση που είχαν κατέληξαν στην περίφημη“επιλεκτική” (ελεγχόμενη) χρεοκοπία με επιμήκυνση, μείωση επιτοκίου, νέο δάνειο 109 δις ευρώ, τώρα που με το γδύσιμο που επιβάλει σε όποιον κινείται το μεσοπρόθεσμο, εξασφαλίστηκαν οι τόκοι και τα χρεωλύσια του νέου “πακέτου”. 
Το “πακέτο” που φάγαμε και θα φάμε από Σεπτέμβρη ήταν η εγγύηση που περίμενε το ευρωπαϊκό κεφάλαιο να μας ξαναδανείσει
Πλήν αυτού, όπως μας πληροφορεί το Πρώτο Θέμα, τα 49 απ' τα 109 δις που θα δανειστεί το ελληνικό κράτος, θα τα δανείσουν οι ελληνικές τράπεζες που μ' αυτόν τον τρόπο θα “βοηθήσουν” στη δύσκολη συγκυρία
Ο πατριωτισμός τους είναι πραγματικά συγκινητικός!

ΠΑΠΑΡΗΓΑ Για τις κινητοποιήσεις των οδηγών ΤΑΞΙ, των ναυτεργατών και τον τουρισμό.



 «Το πρωί γινότανε μεγάλη συζήτηση στα παράθυρα της τηλεόρασης και προσπαθούσαν να φέρουν σε αντιπαράθεση τον αγώνα των ταξιτζήδων με τους τουρίστες, όπως έκαναν και με τον αγώνα των ναυτεργατών απέναντι επίσης στους τουρίστες και απέναντι στους μικροκαλλιεργητές αγρότες ή ακόμα και απέναντι στους ταξιτζήδες, απέναντι στους φορτηγατζήδες κλπ. 
Εμείς λέμε το εξής: Οι τουρίστες, είτε είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι, πριν απ' όλα είναι εργάτες, υπάλληλοι - είναι και πλούσιοι, είναι και επιχειρηματίες αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν αυτοί οι τουρίστες οι οποίοι είναι εργάτες, υπάλληλοι, μικροί επιχειρηματίες, γενικά μισθοσυντήρητοι - οι οποίοι πραγματικά ονειρεύονται να κάνουν μια βδομάδα - 10 μέρες διακοπές. 

Ετσι κι' αλλιως η γη θα γινει κοκκινη ...



Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη
Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο
Θα φροντίσουμε εμείς γι'αυτό
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ...



ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΩΜΙ
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΚΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .
(Τ.Λειβαδιτης)

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - La rivoluzione -Ascanio Celestini



Ενα το χελιδόνι .




Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Ο Αρης κάνει πόλεμο...



Ο Πάνος Τζαβέλας τραγουδάει για τον καπετάνιο Αρη...

Βαριαναστενάζουν τα βουνά, ο ήλιος σκοτεινιάζει
Το δόλιο το μικρό χωριό και πάλι ανταριάζει

ΕΝΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΣΒΗΣΕ .




Ύμνος στο μεγαλείο του μέγιστου ΑΓΩΝΙΣΤΗ!!!!!!!!!!
Άριστο στιχουργικά, σπουδαία, στιβαρή μελωδία και φανταστική εκτέλεση από το Γενίτσαρη!