Σελίδες

20 Οκτ 2019

Διακήρυξη της Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών για τις εκλογές του ΤΕΕ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε, απευθυνόμαστε σε εσένα που:
  • Απ’ όταν πρωτόπιασες δουλειά ονομάστηκες «συνεργάτης» με «μπλοκάκι»: χωρίς άδειες, επιδόματα, πληρωμή υπερωριών. Πληρώνεις μόνος σου τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, ακόμα και την αποζημίωση απόλυσης χρειάζεται να την κυνηγήσεις, ενώ δεν έχεις επίδομα ούτε καν στην ασθένεια, το ατύχημα, ούτε επίδομα ανεργίας. Εάν είσαι γυναίκα μηχανικός με «μπλοκάκι» δεν σου αναγνωρίζουν επιδόματα και άδειες μητρότητας, μετά την εγκυμοσύνη είναι αβέβαιη η επιστροφή σου στη δουλειά.

Πάρε ό,τι θέλεις... «επενδυτή»

«Εσταζαν μέλι» κατά την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την Τετάρτη που πέρασε, ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων ενώσεων του κεφαλαίου για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που «συμβάλλει θετικά στη διαμόρφωση ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος» και «προβλέπει πρακτικές λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα τα οποία για χρόνια εμπόδιζαν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη».
Και πώς να γινόταν κι αλλιώς δηλαδή για ένα νομοσχέδιο που - σύμφωνα με τα λόγια του αρμόδιου υπουργού Αδ. Γεωργιάδη - «είναι απολύτως προφανές ότι έχει φτιαχτεί για να κάνει τη ζωή των επενδυτών ευκολότερη και καλύτερη»; Παραπάνω από προφανές όντως, ακόμα και για τον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για την... «ένδεια του κυβερνητικού έργου» σε ό,τι αφορά τα νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως και για το γεγονός ότι «αφήνει στην άκρη τα έτοιμα εργαλεία» που τους παρέδωσε για το σκοπό αυτό η δική του κυβέρνηση. Παρά και την «ανησυχία» του επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ, Παναγόπουλου, που ως γνήσιος εκπρόσωπος της εργοδοσίας έβαλε ερωτήματα για τις «συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου, όσον αφορά τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων».