Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ.
Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Η επικαιρότητα του Μαρξισμού...


Written by Alan Woods
Δύο δεκαετίες έχουν περάσει από τότε που ο Francis Fukuyama δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «Το τέλος της ιστορίας και ο τελεύταιος άνθρωπος», ανακηρύσσοντας έτσι τον οριστικό θρίαμβο της οικονομίας της αγοράς και της αστικής δημοκρατίας. Η ιδέα αυτή φάνηκε να επιβεβαιώνεται από τα σχεδόν 20 χρόνια καλπάζουσας ανόδου των αγορών, αλλά και την σχεδόν αδιάκοπη οικονομική ανάπτυξη.
Οι πολιτικοί, οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι μάνατζερς της Wall Street ήταν πεπεισμένοι ότι είχαν εξημέρωσει τελικά τον οικονομικό κύκλο της ανάπτυξης και της υφέσης.

«Οι τεράστιες δυνάμεις της επιχειρηματικότητας»

ΠΟ - ΠΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ο πρωθυπουργός! 
Οπως μας είπε ...αμόλυσε τις «τεράστιες δυνάμεις της επιχειρηματικότητας» που απελευθερωμένες πια θα φυσήξουν άνεμο αισιοδοξίας σε όλη τη χώρα!
Θα τσακίσουν την ύφεση και θα φέρουν την ανάκαμψη. 
Θα μειώσουν την ανεργία, θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους. 
Γενικώς θα κάνουν θαύματα. 
Κι όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού.
Πώς έγινε αυτό; 
Μα με τις νέες διαδικασίες για την ίδρυση εταιρειών που ...έσπασαν τα κοντέρ, μια και καταφέραμε σε ένα επιμελητήριο να δημιουργηθεί εταιρεία μέσα σε 4 ώρες!
Αν συνεχίσουμε έτσι σε μερικά χρόνια οι εταιρείες θα ιδρύονται στην Ελλάδα με την ταχύτητα του φωτός. 
Μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αφού το ...σκεφθεί αυτός που θέλει να την ιδρύσει.

«θα βυθίζεται όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες μπαίνει στα ελληνικά ύδατα».


Η αστική τάξη ξέρει καλά πόσο ευεργετικό είναι για τα συμφέροντά της το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 
Γι' αυτό δημιουργεί αντιδραστικά κόμματα τύπου ΛΑ.Ο.Σ., τα οποία λένε με τον πιο ωμό τρόπο αυτό που τα άλλα αστικά κόμματα προπαγανδίζουν στρογγυλεμένα, με στόχο να διαιρέσουν τους εργαζόμενους σε Ελληνες και ξένους, να βάλουν τους μεν να κακίζουν τους δε για τα κοινά δεινά τους και να μένει έτσι στο απυρόβλητο η κυρίαρχη πολιτική που τσακίζει την εργατική τάξη, ανεξάρτητα από πατρίδα, χρώμα ή φυλή. 
Σ' αυτό το πνεύμα, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε τις προάλλες από τη Λάρισα ότι όταν ο ίδιος αναλάβει να κυβερνήσει, «θα βυθίζεται όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες μπαίνει στα ελληνικά ύδατα». 

Για ένα ακόμα βήμα μπρος...
Ακούγοντας τα δελτία ειδήσεων νομίζεις πως έχουμε περάσει ήδη σε περίοδο ανθρωποφαγίας: «Τον πυροβόλησε», «τον σκότωσε». Είναι σαν κάποιος να ελπίζει έτσι να γίνουν τα πράγματα. Να αρχίσουν οι άνθρωποι να τρώγονται μεταξύ τους. Ε, αυτή η ελπίδα πρέπει να διαψευστεί. Στρέφοντας όλα τα πυρά στον πραγματικό αντίπαλο. Τους καπιταλιστές και την εξουσία τους, σ' ένα σύστημα κτηνώδικο που χρειάζεται όλον τον κόσμο να του μοιάζει.
Η υπερπροβολή τέτοιων ειδήσεων, όμως, είναι και ύπουλη. Συμβάλλει στην εδραίωση της εντύπωσης ότι επικρατεί «ανομία» και άρα πρέπει να επιβληθεί επειγόντως ο νόμος και η τάξη. Η αστική τάξη προετοιμάζεται εντατικά για την ώρα που πράγματι θα αμφισβητηθεί στην πράξη και ο νόμος της και η ίδια σαν τάξη.

Υποκρισία χωρίς όρια...


Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ, ξανάνοιξε συζήτηση περί απεργοσπαστικών φύλλων, όπως στην προηγούμενη 48ωρη απεργία του Δεκέμβρη 2010, επειδή αντί των καθημερινών φύλλων κυκλοφόρησαν στη θέση τους κυριακάτικα. Και τότε και τώρα κάποιες εφημερίδες και δημοσιογράφοι που επωμίστηκαν αυτή την «υποχρέωση» τόλμησαν να αποδώσουν ανάλογο χαρακτηρισμό περί «απεργοσπασίας» και στο «Ριζοσπάστη», όπως π.χ. η «Ελευθεροτυπία» και πιο συγκαλυμμένα η «Αυγή». Δε θα μιλήσουμε εδώ απλά περί υποκρισίας εφημερίδων και αυτών των δημοσιογράφων που «επωμίστηκαν» να γράψουν ανάλογα. Αλλωστε στην προηγούμενη απεργία, οι δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας», στο όνομα της ετοιμότητας της εργοδοσίας τους να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση,

«Ηρωική απόδραση» εις νήσους... Καϋμάν!


Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες. 
Από τα 40 δισ. ευρώ στα οποία έφτασε η μείωση των τραπεζικών καταθέσεων εντός του 2010, τα 32 δισ. ευρώ, το 80% δηλαδή, φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό!
*
Οπως σημειώνει η μελέτη, «η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό ήταν η βασική συνιστώσα της μείωσης των καταθέσεων...». Διαπίστωση που σημαίνει ότι η μαζική εξαγωγή αποταμιεύσεων σε εκτός Ελλάδας τράπεζες ήταν μια συντονισμένη κίνηση, στην οποία προχώρησαν οι μεγάλοι καταθέτες (επιχειρήσεις και μεγαλοεισοδηματίες) καθώς, προφανέστατα, δεν είναι οι μικροκαταθέτες αυτοί που έχουν είτε την ευχέρεια είτε την «τεχνογνωσία» να σηκώνουν κεφάλαια από την Ελλάδα και να τα φυγαδεύουν στις «Ελβετίες».

«Κερατέες»: Υπόδειγμα “δημοσιογραφίας” προς αποφυγή...


Ο συγγραφέας του βιβλίου “Ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας”, Αλέξης Παπαχελάς, κατάφερε το ακατόρθωτο: να στριμώξει σε ένα και μόνο του σχόλιο όλες τις παθογένειες της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας.
Το άρθρο με τίτλο “Κερατέες” (Καθημερινή 2/4/11) θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας ως το τέλειο δείγμα προς αποφυγή και αξίζει να του δώσουμε προσοχή, ακριβώς διότι μέσα σε λίγες αράδες συγκεντρώνει όλο το μηχανισμό εξουσιαστικής προπαγάνδας με γλαφυρό τρόπο.

Το σχόλιο “Κερατέες” του Αλέξη Παπαχελά στην Καθημερινή της 2/4/11 επιχειρεί να