Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΟΗΕ: Τσακίζουν ανεργία, φτώχεια, πείνα...Ενα μέρος της ζοφερής εικόνας της ανεργίας και της φτώχειας αποκαλύπτει η έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την «Κοινωνική Κατάσταση» το 2011.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ότι ο αριθμός των ανέργων σ' όλο τον κόσμο αυξήθηκε μέσα σε δύο χρόνια (από το 2007 έως το 2009) κατά 27 εκατομμύρια και έφτασε τα 205 εκατομμύρια.
Για το ίδιο χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι 84 εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν στη ζώνη της ακραίας φτώχειας, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Τροφίμων, οι άνθρωποι που «ζουν» στερούμενοι τη στοιχειώδη τροφή ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο!

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την Μυρσίνη Λοΐζου.Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 Το σύνολο των ΜΜΕ

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

Κοροϊδεύουν το λαό με ... μειώσεις διοδίων...Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εμπαίζει το λαό, διατυμπανίζοντας ότι έχει έλθει σε συμφωνία με τους ομίλους που κατασκευάζουν τους πέντε οδικούς άξονες για μειώσεις κατά 25% με 30% στις τιμές των διοδίων στα τμήματα που είναι έτοιμα και μέχρι 50% σε τμήματα υπό κατασκευή, όταν μόνο την τελευταία τριετία έχουν γίνει αυξήσεις στα χαράτσια που ξεπερνούν ακόμη και το 400% και όταν βρισκόμαστε σε μια περίοδο που το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται όλο και περισσότερο.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Στήνουν δόκανο για να μαντρώσουν το λαό...Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και τις συντάξεις, τα βάρβαρα δημοσιονομικά μέτρα δεν μπορεί παρά να πηγαίνουν «πακέτο» με τις αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα, που εντατικά προωθούν τα επιτελεία του κεφαλαίου και των κομμάτων του. 
Ο λόγος είναι διττός:


α. Σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, η κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική, προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς στο αστικό σύστημα και τα κόμματά του, που πρέπει να απορροφηθούν πριν ριζοσπαστικοποιηθούν. 
Τα κυρίαρχα για δεκαετίες αστικά κόμματα και οι παραδοσιακές δομές της αστικής εξουσίας φθείρονται στις λαϊκές συνειδήσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις πολιτικής αστάθειας, που αν δεν ελεγχθεί με αποτελεσματικότητα, μπορεί σε μια πορεία να αποβεί μοιραία για την ίδια την πολιτική εξουσία των αστών. 

Ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά είναι βαρβαρότητα.Σε συνθήκες που η βαρβαρότητα φτάνει στο ζενίθ και ομόκεντροι κύκλοι επιδιώκουν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι ο καπιταλισμός είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της ανθρωπότητας και πρέπει να υποταχθεί σε αυτόν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ - με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών - απευθύνουν κάλεσμα συστράτευσης για την ανατροπή ενός συστήματος που δεν εξανθρωπίζεται. Για μια κοινωνία ελεύθερη, χωρίς ναρκωτικά, χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα, πολλές είναι και οι δράσεις και εκδηλώσεις φορέων. Τα παραρτήματα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) διοργανώνουν πολύμορφα και πλούσια σε περιεχόμενο Φεστιβάλ στη Λιβαδειά (με κύριο αίτημα τη δημιουργία «στεγνού» προγράμματος στο νομό Βοιωτίας), στην Κέρκυρα, στα Χανιά, ενώ στη Θεσσαλονίκη εξορμήσεις με τις Λαϊκές Επιτροπές της Πολίχνης, των Συκεών, του Ευόσμου - Κορδελιού και τους συλλόγους γυναικών Τούμπας, Καλαμαριάς και του Πανδημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Μεσοπρόθεσμο ή τάνκ (κατα του Καραμανλής ή τανκ)...Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο από το in.gr, σχετικό με τις δηλώσεις Παγκάλου, με Bold στα ενδιάμεσα κενά είναι ο δικός μου σχολιασμός.
---
Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.

«Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του.  

Το ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη!
Το ΠΑΜΕ σήμερα με μια συμβολική κινητοποίηση ανάρτησε πανό στην Ακρόπολη με σύνθημα (σε Ελληνικά-Αγγλικά), “Οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται πότε. Οργάνωση-Αντεπίθεση”.

Μια απορία και ολίγα περί βλακείας...


ΑΠΟ : Cogito ergo sum
Εκείνο που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι το από πού κι ως πού η Γερμανία έχει αναδειχτεί σε τιμητή των πάντων. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μη γίνεται τίποτε στην Ευρώπη δίχως την συγκατάθεση των Γερμανών. Από τον κοντοπούτανο τον Σαρκοζύ ίσαμε τον λεβεντόψηλο τον Παπανδρέου, οι πάντες πασχίζουν να πείσουν την Μέρκελ να πάει με τα νερά τους. Ας μου εξηγήσει κι εμένα κάποιος προς τι αυτή η θεοποίηση της Γερμανίας.

Μη βιαστείτε να με αποκαλέσετε βλάκα. Και τα παραπολιτικά παιχνίδια καταλαβαίνω και τους σχηματισμένους συσχετισμούς δυνάμεων κατανοώ και την ισχύ της γερμανικής οικονομίας αντιλαμβάνομαι.

Η τιμή της ... «αθώωσης».Πριν από λίγες εβδομάδες, με αφορμή τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν στις ΗΠΑ με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης μιας καμαριέρας, έσπευσαν πολλοί να εκθειάσουν την αυστηρότητα και την αμεροληψία του αμερικανικού δικαστικού συστήματος. 
Παρέλειψαν όμως να πουν ότι στην άλλη όψη αυτού του συστήματος βρίσκεται η συναλλαγή με την οποία ο κατηγορούμενος μπορεί να... εξαγοράσει την αθωότητά του! 
Αρκεί βεβαίως να έχει το απαραίτητο ποσό.
Στην περίπτωση του γνωστού επενδυτικού οίκου «JP Morgan» το αντίτιμο της αθώωσης ήταν 153,6 δισ. δολάρια. 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ, Στα 73 χρόνια η σύνταξη...Ως τα βαθιά γεράματα θα είναι αναγκασμένοι οι Τσέχοι να εργάζονται ύστερα από τις τροποποιήσεις που ενέκρινε η τσεχική Βουλή συνεχίζοντας το σάρωμα ό,τι λαϊκής κατάκτησης έχει απομείνει μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού.
Την περασμένη Τρίτη, η τσεχική Βουλή ενέκρινε τροποποιήσεις στο σύστημα Υγείας καθώς και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το Γενάρη του 2012. Συνολικά, 105 βουλευτές ψήφισαν υπέρ των τροποποιήσεων ενώ 73 τάχθηκαν κατά, (κυρίως οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος), εγκρίνοντας τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 73 χρόνια