Σελίδες

19 Οκτ 2013

ΠΑΜΕ: Γιατί ν' απεργήσουμε στις 6η Νοέμβρη (VIDEO)



Επιστολή συγνώμης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με 192 χρόνια καθυστέρηση


Κύριοι ινστρούχτορες του «καταδικάζω τη βία
απ' όπου κι' αν προέρχεται»,

οφείλω με χρονική καθυστέρηση δύο σχεδόν αιώνων να σας ζητήσω μια συγνώμη. 
Μια συγνώμη που τότε επαναστατήσαμε ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πράγματι, ασκήσαμε βία ενάντια στον οθωμανικό στρατό κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότηταςδιαταράσοντας την κοινωνική ειρήνη της αυτοκρατορίας. 

Δυστυχώς πολλοί από εμάς παρασυρθήκαμε απ' τον ενθουσιασμό να απελευθερώσουμε το λαό μας απ' τα δεσμά, παραβλέποντας ότι το κράτος (η ανώτατη αρχή) έχει το μονοπώλιο της βίας
Παρανομήσαμε συνειδητά. 
Παραβλέψαμε συνειδητά  την Οθωμανική Αυτοκρατορία με στόχο την επανάσταση, την απελευθέρωση απ' την σκλαβιά, μη λαμβάνοντας υπ' όψην ότι ασκούσαμε βία κατά παράβαση της αδιαμφισβήτητης, νόμιμης εξουσίας του Σουλτάνου.

Οταν η «Καθημερινή» ασχολείται με το κίνημα...


«Ενας από τους πιο διαδεδομένους μύθους της μεταπολίτευσης ήταν εκείνος των προβοκατόρων στις διαδηλώσεις... για να βγάζουν το κακό όνομα στην Αριστερά ή στο "Κίνημα". Φυσικά αυτός δεν είναι ο μόνος παραλογισμός που με το "λέγε λέγε" της ιδεολογικά κυρίαρχης Αριστεράς επικράτησε στον τόπο. Η "θεωρία των προβοκατόρων", όμως, μετεξελίχθηκε και το κυριότερο άρχισε να χρησιμοποιείται από την ακροδεξιά. Το πρόβλημα πολλών της Αριστεράς σήμερα δεν μπορεί να εξηγηθεί με πολιτικούς όρους. Οι παραλληλίες με την ακροδεξιά που πολλάκις εμφανίζονται εξηγούνται μόνο ψυχαναλυτικά»... Αυτά έγραψε στη χτεσινή «Καθημερινή» ο Π. Μανδραβέλης.
Μύθος λοιπόν και παραλογισμός κατά τον κύριο δημοσιολόγο οι προβοκάτσιες. Δεν εξηγούνται πολιτικά, αλλά ψυχαναλυτικά... ενώ αυτή η θεωρία τροφοδοτεί με ανάλογες και την ακροδεξιά. Κάνει πως δεν ξέρει, προκειμένου να βγάζει λάδι την οργανωμένη (σε συγκεκριμένες στιγμές που επιλέγει το σύστημα) προβοκατόρικη δράση ενάντια στο κίνημα. Αξιοποιώντας ακροδεξιά μορφώματα και μηχανισμούς όπως των κουκουλοφόρων, μπράβους της νύχτας, χούλιγκαν των γηπέδων κλπ.
Να του θυμίσουμε λοιπόν κάποιες από τις πιο πρόσφατες:

Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ΜΕGΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



«ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ» με χρηματοδότη την Ε.Ε. !!!


Ρίχνουν χρήμα για να ταυτίσουν τον κομμουνισμό με το φασισμό
Χρήμα με ουρά διαθέτει η ΕΕ και προωθεί στην αγορά η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να προπαγανδιστεί και στη χώρα μας το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, με το οποίο επιχειρείται να ταυτιστεί η ναζιστική θηριωδία με τον κομμουνισμό και τις σοσιαλιστικές χώρες. Το σχετικό πρόγραμμα απευθύνεται σε δήμους πανεπιστήμια και ΜΚΟ που καλούνται να οργανώσουν εκδηλώσεις με αντίτιμο 100.000 ευρώ για κάθε ανάλογο έργο. Πρόκειται για μια χυδαία και κατάπτυστη προσπάθεια, η οποία δείχνει πού στοχεύουν, τι πραγματικά τους ενοχλεί. Αλλοιώνοντας την ιστορική μνήμη, πασχίζουν να ακρωτηριάσουν ριζοσπαστικές, αγωνιστικές διαθέσεις, προς ισχυροποίηση της εξουσίας των μονοπωλίων, ώστε με το λαό υποταγμένο τίποτε να μην απειλεί την κυριαρχία τους.
Σύμφωνα με έγγραφο που διακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών και απευθύνεται σε αποκεντρωμένες διοικήσεις, δήμους και περιφέρειες της χώρας, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, επιμελητήρια, ΜΚΟ, άλλους φορείς, βρίσκεται ήδη σε φάση επιλογής φορέων το ευρωενωσιακό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014 - 2020».