Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Σε εφαρμογή ο εργασιακός οδοστρωτήρας στην Πορτογαλία

συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε
το Πορτογαλικό ΚΚ στα τέλη του Μάη 

Σε ισχύ τέθηκαν από την 1η Αυγούστου οι μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις στην Πορτογαλία στα πλαίσια της συμφωνίας της κυβέρνησης με την τρόικα για την παροχή δανείου ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα δάνειο που δεν αφορά τις ανάγκες του λαού, αλλά τη διάσωση του κεφαλαίου. Πρόκειται για επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά δικαιώματα, σε μια στιγμή που ήδη εκατομμύρια ζουν στα όρια της φτώχειας και η επίσημη ανεργία «καλπάζει».
Με τις μεταρρυθμίσεις αυτές καθίσταται ευκολότερη η απόλυση, μειώνεται η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης, έτσι ο εργοδότης καλείται να πληρώσει 20 αντί για 30 ημερομίσθια για κάθε χρόνο εργασίας, με το σύνολο της αποζημίωσης να μην υπερβαίνει κατά 12 φορές το βασικό μηνιαίο μισθό. Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να αυξήσουν τις ώρες εργασίας κατά δύο ώρες την ημέρα χωρίς υπερωριακές αποδοχές, ενώ το δικαίωμα 15λεπτου διαλείμματος για κάθε ώρα υπερωρίας καταργήθηκε. Επιπλέον περικόπηκαν οι ημέρες αδείας από 25 σε 22, καταργήθηκαν τέσσερις επίσημες αργίες. Σε περίπτωση που η επιχείρηση επιλέξει να κλείσει για μία ημέρα, τότε αφαιρείται μία ημέρα αδείας από τον εργαζόμενο.

23.8.12 Παράσταση Διαμαρτυρίας Κλαδικών Συνδικάτων για Παιδικούς Σταθμούς

Αθήνα 20 Αυγούστου 2012

Προς τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση

κ. Υπουργέ,

53.000 παιδιά έμειναν εκτός των παιδικών σταθμών. Αρκετοί γονείς δεν πήγαν να κάνουν αίτηση γιατί οι προϋποθέσεις που έβαλε η ΕΕΤΑ ήταν απαγορευτικές. Αυτό δείχνει ότι οι ανάγκες είναι περισσότερες.

Πάρα πολλά παιδιά θα μείνουν έξω απ’ τους παιδικούς σταθμούς γιατί πολλοί κλείνουν. Η μείωση των μισθών των εργαζομένων και το κλείσιμο σταθμών δημιουργούν τραγικό αδιέξοδο στους γονείς. Από την άλλη είναι απαράδεκτη η

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Προστασία των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ΑΤΕ


Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Πριν ακόμη στεγνώσουν οι υπογραφές για τη χαριστική παραχώρηση του «υγιούς» τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των προωθούμενων εξαγορών και συγχωνεύσεων στο χρηματοπιστωτικό τομέα, αποκαλύφτηκαν οι δραματικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους της ΑΤΕ.
Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς απαιτεί να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας ατομικά εξέλιξη που οδηγεί στην κατάργηση της δικής τους επιχειρησιακής σύμβασης. Ουσιαστικά δηλαδή, οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ πάνε στην Τράπεζα Πειραιώς ως νεοπροσλαμβανόμενοι χάνοντας ένα τμήμα των αποδοχών τους που είχε κατακτηθεί με τις επιχειρησιακές τους συμβάσεις.
Η εργοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς αποκτά το διευθυντικό δικαίωμα για μεταθέσεις, αλλαγή θέσης και μεταφορά σε κάθε υποκατάστημά της ή θυγατρική εταιρεία σε περίπτωση άρνησης από πλευράς του εργαζόμενου καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας.
Επίσης δέχονται ισχυρό πλήγμα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και των συνταξιούχων της ΑΤΕ καθώς η Τράπεζα Πειραιώς καταργεί επί της

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...


Από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα παρατηρούμε το εξής φαινόμενο: Τα ΜΜΕ προσπαθούν με λυσσαλέο τρόπο να φτιάξουν την εικόνα του φερόμενου ως πρωθυπουργού, προσπαθούν να τον κάνουν να εμφανιστεί ως σοβαρός και αξιόπιστος ηγέτης, και αυτός κάθε τόσο δίνει μια κλωτσιά στην καρδάρα και καταστρέφει τις προσπάθειες τους.
Από τη μία λοιπόν, οι έγκριτοι δεν έχουν πει ποτέ ο «πρωθυπουργός σκέτο», ούτε ο «Αντώνης Σαμαράς σκέτο». Πάντα «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς». Ξέρω είναι δύσκολο να το πιστέψετε και πάντα θα ακούγεται ως… το πιο σύντομο ανέκδοτο, όμως η συχνή επανάληψη στοχεύει ακριβώς στην ενίσχυση του κύρους ενός πολιτικού αρχηγού του οποίου το κόμμα δεν κατέχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση. Ενός αρχηγού που στο εσωτερικό του κόμματός του έχει λιγότερη στήριξη από ότι έχει στην κοινωνία.
Έτσι συχνά πυκνά διαβάζουμε βαρύγδουπες δηλώσεις, τις οποίες οι επαγγελματίες πενατζήδες ρετουσάρουν κάνοντάς τες να φαίνονται δυναμικές και σοβαρές, γεμάτες αξιοπιστία και ηγετιλίκι.

ΜΗ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ
Να γιατι ΤΟ Κ.Κ.Ε ειναι ηρωικο !!!
Να γιατί θα σπάσουν τα μούτρα τους για άλλη μιά φορά οι σύγχρονοι Μανιαδάκηδες 
που εμφανίζονται σαν "φίλοι" του ΚΚΕ το τελευταίο διάστημα...
Η απάντηση είναι εδώ : 
Το ΚΚΕ παλευει για τα πανανθρωπινα ιδανικα,