Σελίδες

2 Μαΐ 2012

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ



Δικό τους «μπουμπούκι» η «Χρυσή Αυγή»

«Με έχει ανατριχιάσει η παρουσία της "Χρυσής Αυγής" (...) Θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας και οι άνθρωποι αυτοί, όχι να περιφέρονται, αλλά να έχουν απήχηση σε μια κοινωνία όπως είναι η ελληνική. Και επειδή αυτά τα φαινόμενα δεν γεννιούνται εκ του μηδενός, φέρουμε όλοι ευθύνη διαχρονικά, τα κόμματα της αριστεράς, εμείς, η ανοχή της κοινωνίας, ο τρόπος που λειτουργήσαμε επί δεκαετίες το πολιτικό μας σύστημα, ώστε να δημιουργηθούν φαινόμενα με την ακρότητα της "Χρυσής Αυγής"». Τα παραπάνω ειπώθηκαν από την υπουργό Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Α. Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στο «Βήμα fm». Η Διαμαντοπούλου και συνολικά το ΠΑΣΟΚ επισείουν προεκλογικά τον

Τα «αντιμνημονιακά» κόμματα και ο ρόλος τους σήμερα


Στις επερχόμενες εκλογές, ο άλλοτε κραταιός δικομματισμός, φαίνεται ότι θα δει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν όλα τα στοιχεία.
Οπωσδήποτε μία τέτοια εξέλιξη είναι απόλυτα θεμιτή, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι και φτωχά μικρομεσαία στρώματα της πόλης και του χωριού, δείχνουν διαθέσεις απεγκλωβισμού, από τα δύο αυτά κόμματα της μεγαλοαστικής τάξης, που κυριαρχούσαν στα πολιτικά πράγματα της χώρας, για σχεδόν 40 χρόνια.
Να επισημάνουμε και πάλι, ότι προοπτικές συρρίκνωσης του δικομματισμού εμφανίζονται προς το παρόν μόνο στην Ελλάδα, και αυτό αποτελεί μία αναμφισβήτητη επιτυχία, του ταξικού εργατικού κινήματος, και του ΚΚΕ, το οποίο από τη δεκαετία του '80 ακόμα, είχε αποκαλύψει το ρόλο του συστήματος δικομματικής εναλλαγής και είχε παλέψει για την αποδυνάμωσή του.
Το ερώτημα που προκύπτει όμως σήμερα, είναι: και τώρα τι γίνεται;
Πέρα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά και τα εξαπτέρυγά τους (ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ), τα οποία εκφράζουν αυθεντικά τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης, και το ΚΚΕ από την άλλη πλευρά της όχθης, το οποίο εκφράζει με συνέπεια τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, πέρα από αυτό το δίπολο που σε πολιτικό επίπεδο εκφράζει την αντίθεση του κεφαλαίου και της εργασίας στις οικονομικές σχέσεις,

Αριστερή κυβέρνηση-Πετάει ο γάιδαρος;

Αναδημοσίευση απο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ε αφου το είπε κι ο Λάκης ...
Ακουσα πως είπε ο Λάκης Λαζόπουλος οτι η Αριστερά για πρώτη φορά φευγει από τη θεση των κομμάτων διαμαρτυρίας και διεκδικεί την εξουσία! (Το μεταφερω έτσι γενικά γιατί δεν το άκουσα ο ίδιος). Κατόπιν έκανε μια κριτική στο ΚΚΕ που ακούμε συνεχεια τελευταία.
Δεν υποτιμάω καθόλου το πολιτικό κριτήριο κανενός, ούτε φυσικά του Λάκη του οποίου το ταλέντο σέβομαι απεριόριστα. Η οικονομική θέση του καθενός όμως παίζει πάντα το ρόλο της. Οχι στην ποιότητα της πολιτικής του σκέψης, αλλά στο πόσο επίμονα αναγκάζεται από τις συνθήκες να σκύψει πάνω από την πραγματικότητα, να προσπαθήσει, να διακρίνει και να αποφασίσει με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται κάθε πολιτική θέση που θα πάρει. Κάποιοι δεν έχουν την πολυτέλεια του λάθους όσο άλλοι.

Λέει ο Λάκης οτι η Αριστερά-και μαζί της υπονοείται και ο λαός- διεκδικεί εξουσία. Μακάρι να την διεκδικούσε, ποιος δεν θα τόθελε; Τη διάκριση πραγματικης εξουσίας από το σύστημα διαχείρισης της το συζητήσαμε στο προηγούμενο ποστ. Όποιο κόμμα και να κερδίζει τις εκλογές, όπως και να λέγεται το σύστημα διακυβέρνησης, κοινοβουλευτισμός, βασιλευόμενη δημοκρατία ή χούντα η εξουσία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στα χέρια της μεγάλης αστικής ταξης, η οποία κανενός είδους

Προβοκάτσιας συνέχεια...


Συνέχισε τη βρώμικη δουλειά με νέα προσπάθεια προβοκάτσιας η γνωστή ομάδα των ανθρώπων του Μάνεση. Αποδεικνύοντας ότι ο ξεπεσμός δεν έχει όρια, εμφανίστηκαν τις περασμένες ημέρες σε πόλεις του Θριασίου μοιράζοντας χαρτιά γραμμένα γεμάτα με λάσπη ενάντια στο ΠΑΜΕ, κάνοντας μάλιστα και κακόγουστο λογοπαίγνιο με τα αρχικά του. Στο κείμενο αναμασούν όλα τα γνωστά ιδεολογήματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των υπολοίπων παρατρεχάμενων τους ότι το ΠΑΜΕ οδηγεί το εργοστάσιο στο κλείσιμο και ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία και μάλιστα σε μια απεργία χωρίς στόχους και διεκδικήσεις! Είναι όλα αυτά που οι εκπρόσωποι των κομμάτων του κεφαλαίου διαλαλούν κάθε φορά που γίνεται κινητοποίηση. Και η λύση που

Διαστρεβλώνουν συνειδητά το ΚΚΕ


Από ανακρίβειες μέχρι διαστρεβλώσεις σε καίρια πολιτικά ζητήματα περιλαμβάνονται στον Ηλεκτρονικό Σύμβουλο Ψήφου «helpmevote» (σ.σ. βοήθησέ με να ψηφίσω). Το ερωτηματολόγιο και τα αποτελέσματα του τεστ έχουν συνταχθεί από τους πανεπιστημιακούς του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θόδωρο Χατζηπαντελή και Ιωάννη Ανδρεάδη και υποτίθεται ότι «επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των υποψηφίων και των κομμάτων».
Ωστόσο, οι εμπνευστές του είτε παραποιούν συνειδητά τις θέσεις του ΚΚΕ, είτε βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και προσπαθούν, ως φαίνεται, να μπερδέψουν και όσους απαντήσουν στο ερωτηματολόγιό τους. Ορισμένα παραδείγματα:
1. Στην ερώτηση «θα πρέπει να ενισχυθούν υπάρχουσες κοινωνικές υπηρεσίες και προγράμματα (όπως π.χ. Βοήθεια στο Σπίτι, ολοήμερα σχολεία, παιδικοί σταθμοί) με αύξηση των δημοτικών φόρων», ως θέση του ΚΚΕ αναφέρεται το «συμφωνώ». Οπως όμως είναι γνωστό, μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε στον «Καποδίστρια» και στον «Καλλικράτη», που μεταξύ άλλων μεταφέρουν τέτοιες και άλλες αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, μετατρέποντάς τες σε ανταποδοτικές. Λέει πως η Υγεία, η Παιδεία και η Πρόνοια πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν - να χρηματοδοτούνται δηλαδή από το κράτος.

Δόλιοι,αισχροί, άτιμοι και καιροσκόποι


Δίπλα στα ψέματα και στις αυταπάτες που αραδιάζει στο λαό αυτές τις μέρες, με στόχο να κλέψει την ψήφο του και να την εξαργυρώσει με μια - δυο υπουργικές καρέκλες σε μια κυβέρνηση της διαχείρισης, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί και κάτι άλλο, ακόμα πιο αισχρό και άτιμο. Προσπαθεί να παρέμβει για να διορθώσει τάχα την ηγεσία του ΚΚΕ που δεν ακολουθεί την πολιτική του Κόμματος, την πολιτική βεβαίως που θέλει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, τρέφοντας φρούδες ελπίδες ότι θα κάνει αυτό που δεν κατάφερε ο ίδιος και το αστικό σύστημα τόσα χρόνια, να ενσωματώσουν δηλαδή το ΚΚΕ, να το βάλουν στο χέρι. Η προχτεσινή αναφορά του Τσίπρα στο πρόγραμμα του Κόμματος, που διαμορφώθηκε στο 15ο Συνέδριο, το 1995, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο Τσίπρας απέσπασε ένα κομμάτι του προγράμματος του ΚΚΕ και το προσάρμοσε στην επιθυμία του να σύρει το Κόμμα σε μια κυβέρνηση μαζί του, για να μην το έχει απέναντι ο ίδιος και η αστική τάξη. Λέει το ΚΚΕ στο πρόγραμμά του: «Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το Κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα. Η δρομολόγηση κυβερνητικών μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση του λαού ενάντια στο πολυεθνικό κεφάλαιο, στην εξάρτηση της χώρας και την εξάρτηση από συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές

Ο Παπαδήμος διοχέτευσε χτες τον άμεσο προγραμματισμό όποιας κυβέρνησης προκύψει από τις εκλογές


Η επίθεση ενάντια στο λαό, που σχεδιάζουν τα ντόπια μονοπώλια και η ΕΕ για την επομένη των εκλογών, δεν έχει προηγούμενο. Αυτό επιβεβαιώνει το έγγραφο που διοχέτευσε χτες στον Τύπο το οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, με τον τίτλο «Μνημονιακές δράσεις τέλος Ιουνίου - 2ο τρίμηνο του 2012»,όπου απαριθμείται μέρος των μέτρων που προβλέπονται για αμέσως μετά τις εκλογές.
Το έγγραφο - που σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται στα χέρια των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το Μάρτη - επαληθεύει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι στις 7 του Μάη έρχεται θύελλα και πως αυτό που κρίνεται στην κάλπη είναι αν ο λαός θα βρεθεί ετοιμοπόλεμος, με ισχυρό ΚΚΕ, να απαντήσει και να αντεπιτεθεί. Αν με την ψήφο του θα χαντακώσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πριν το χαντακώσουν. Αν θα προσπεράσει τα κόμματα που ψηφοθηρούν αισχρά, λέγοντας ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα τον γλιτώσουν από τα μέτρα, χωρίς να συγκρουστούν με την ντόπια πλουτοκρατία και έχοντας για στρατηγικό στόχο την παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο προβλέπεται ότι:
  • Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα «ειδικά μισθολόγια» του δημόσιου τομέα, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου 2012. Με τις περικοπές, η κυβέρνηση θέλει να αρπάξει άλλα 205 εκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των εργαζομένων, μόνο μέσα στο 2012.
  • Εως τα τέλη του Ιούνη προβλέπονται «μεταρρυθμίσεις» για την εξάλειψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τα ελλείμματα στα ταμεία εφάπαξ.

ΟΛΟΙ σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως


Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
Σήμερα Τετάρτη 2 Μάη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πεδίον του Αρεως, όπου στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. 
Στο κάλεσμα του Κόμματος, που σηματοδοτεί την τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Μάη, να δηλώσουμε όλοι «παρών»! Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, νεολαίοι και γυναίκες, άνθρωποι του μόχθου που γνώρισαν το ΚΚΕ στους αγώνες και συμπορεύτηκαν μαζί του όλο το προηγούμενο διάστημα.
Είτε πείστηκαν και συμφωνούν με την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος, είτε αναγνωρίζουν τη συνέπεια και τη σταθερότητά του, το γεγονός ότι έγκαιρα

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012: Χιλιάδες εργάτες έσμιξαν με τους απεργούς χαλυβουργούς


Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Ηταν μια θαυμάσια μέρα η χτεσινή. 
Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία. Μέσα σε συνθήκες εφιαλτικής επέλασης στη ζωή του, ο λαός μας έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης εκεί ακριβώς που έπρεπε: Στο μετερίζι ενός παλικαρίσιου και κρίσιμου αγώνα που έχει αποκαλύψει το μεγαλείο της αλληλεγγύης και της οργάνωσης των εργατών. Εξω από το χαλυβουργείο του Ασπροπύργου. Εκεί, αντάμωσαν οι χιλιάδες απεργοί και οι διαδηλωτές της Αττικής συνθέτοντας εικόνες ξεχωριστές σε ομορφιά και περιεχόμενο. Εκεί, «έφτασε» και το μήνυμα των χιλιάδων διαδηλωτών από ολόκληρη τη χώρα που βροντοφώναξαν «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Πρωτομαγιά 2012 στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Το ημερολόγιο του αγώνα έγραφε 184 μέρες ΑΠΕΡΓΙΑ! Ναι, χτες, ήταν μια διαφορετική Πρωτομαγιά.