Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Τέρμα στις αυταπάτες...Τούτη η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι που τη στηρίζουν, κι ας κάνουν στα λόγια ότι δήθεν «δεν εκβιάζονται» και «δε συναινούν», είναι απολύτως αποφασισμένη να υπερασπίσει μέχρι κεραίας τα κέρδη της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, βυθίζοντας ολοένα και πιο πολύ τα λαϊκά στρώματα στην ανέχεια και την εξαθλίωση. 
Το πετσόκομμα του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος που ξεκίνησε από πέρσι με την είσοδο της χώρας στο λεγόμενο «μηχανισμό διάσωσης», η παράδοση του συνόλου του δημόσιου πλούτου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτελούν μόνο την αρχή της ολομέτωπης επίθεσης που κήρυξε το πολιτικό προσωπικό για λογαριασμό της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας σε βάρος της ζωής των εργαζομένων.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: Μακριά από την παγίδα των δήθεν ανεξάρτητων κινημάτων.


Με αφορμή την πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθήνας στο τέλος του μήνα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) παίρνει θέση με ένα αιχμηρό σχόλιο και καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να μην πέσουν στην παγίδα των κινημάτων που μόνο στόχο έχουν να εκτονώσουν την αγανάκτηση, αλλά να συσπειρωθούν στο ΜΑΣ.
Το σχόλιο έχει ως εξής:
«Οργή και γέλιο προκαλεί η επιστολή με τίτλο "Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση", που έδωσαν στη δημοσιότητα πανεπιστημιακοί καθηγητές, με προεξάρχοντα τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, κ. Πελεγρίνη. 

Το κομμουνιστικό κόμμα και οι νόμοι στον καπιταλισμό (μέρος 2ο).


Μπελογιάννης: συνελήφθη για "κατασκοπεία"
(υπέρ του λαού;)


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ : γλομπινγκ
Δεν υπήρχε καλύτερη αφορμή για τη συνέχεια του 1ου μέρους του άρθρου περι αστικής νομιμότητας, από το αισχρό δημοσίευμα της Καθημερινής, του αξιοθρήνητου “αναλυτή” Σ. Κασιμάτη με την παρατήρηση: “το ΚΚΕ, με τη στάση που τηρεί, επιβεβαιώνει πόσο εσφαλμένη ήταν η άνευ όρων νομιμοποίηση του το 1974”.
Το ΚΚΕ, όπως και κάθε κομμουνιστικό κόμμα επιδιώκει την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Αυτό ασφαλώς, συνεπάγεται και την κατάργηση των νόμων που εκφράζουν τα καπιταλιστικά συμφέροντα και δη αυτά της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, το κληρονομικό δίκαιο κλπ. Όπως είπαμε, ο μετασχηματισμός αυτός της κοινωνίας γίνεται μόνο με βίαιο ξερίζωμα της εξουσίας των κεφαλαιούχων και την “δήμευση” της περιουσίας τους από τη νέα εξουσία. 

Η σωτηρία του λαού.Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κυβερνητικό επιτελείο, και η άρχουσα τάξη συνολικά, να ξεπεράσει την οξύτατη οικονομική κρίση και μαζί οι συνεχώς διευρυνόμενοι ανταγωνισμοί σ' ολόκληρη την ΕΕ έφεραν στον αφρό την προπαγάνδα περί της «εθνικής ευθύνης» και την αναζωπύρωση επικοινωνιακών εκβιασμών στο πλαίσιο της υποτιθέμενης αναζήτησης «συνεννόησης για τη σωτηρία της πατρίδας».


Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή. Πολύ πριν από τις εκλογές του 2009. Οχι μόνο για τις συνέπειες των επιλογών της άρχουσας τάξης να προσδέσει τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό της ΕΕ, της ΟΝΕ και του ευρώ. Αλλά και για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί το λαό η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου.

Υπερσυσσωρευμένα κέρδη...ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (προφανώς όχι μισθωτών και συνταξιούχων) 
στην Ελβετία είναι περίπου 600 δισεκατομμύρια, δηλαδή παραπάνω από το εκτιμώμενο δημόσιο χρέος.
Ε, λοιπόν, φανταστείτε πόσες είναι οι γερμανικές, οι γαλλικές, οι βρετανικές, οι ισπανικές, οι ιταλικές καταθέσεις. 
Σίγουρα πολύ παραπάνω...
Εν ολίγοις, η λύση της περίφημης «κρίσης χρέους», που φέρεται να «μαστίζει την Ευρώπη» και να «οδηγεί χώρες στη χρεοκοπία» και όλες μαζί στη λιτότητα, βρίσκεται ...στο κέντρο της Ευρώπης.
Μόνο οι ηγεσίες της ΕΕ την ψάχνουν κάπου ...στη Βόρεια Αφρική, κάνοντας πολέμους στη Λιβύη και ετοιμάζοντας επεμβάσεις στη Συρία.

Ρεαλισμός.Μετά τη χτεσινή θεατρική δραματοποίηση που επιχείρησε ο Παπανδρέου, 
το έργο συνεχίζεται. 
Που σημαίνει ότι συνεχίζονται και εντείνονται οι εκβιασμοί, οι απειλές, τα κάλπικα διλήμματα, η τρομοκρατία, η καταστροφολογία, ο εκφοβισμός, η προσπάθεια πρόκλησης πανικού στην κοινωνία ώστε ανήμπορη να υποταχθεί και να συναινέσει στο σφαγιασμό της.
*
Η τάξη που κυβερνά και οι οργανωμένοι εγχώριοι φορείς της, ο ΣΕΒ, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, όσο και οι διεθνείς της σύμμαχοι, η τρόικα και το ΔΝΤ, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους:

ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στην ΑΘΗΝΑ και σε 70 ΠΟΛΕΙΣ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ.Σε ένα πραγματικά μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ 
(που η προπαγάνδα κάποιων όπως της zougla.gr το περιόρισε σε αστεία νούμερα), χιλιάδες εργαζομένων,ανέργων και φοιτητών έδωσαν ισχυρό μήνυμα αντίστασης.
Σε δεκάδες πόλεις συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες λαού.
Έστειλαν ένα μήνυμα καθαρά πολιτικό.
Ο σοσιαλισμός είναι η μόνη απάντηση.
Αρκετοί πολίτες που τις προηγούμενες 3 μέρες ήταν στο Σύνταγμα σήμερα πορεύτηκαν με το ΠΑΜΕ.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Να δρασκελίσει ο λαός το κατώφλι μιας άλλης ανάπτυξης.
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα» μίλησε χτες η Αλέκα Παπαρήγα. 
Ακολουθεί η συζήτηση με τους δημοσιογράφους.


-- Κυρία Παπαρήγα, επειδή ήσασταν παρούσα στη σύσκεψη, μπήκε αυτό το θέμα, το φορολογικό, και πού κατέληξαν; Οι άλλοι τι είπαν;

-- Θα σας πω την άποψή μας γι' αυτό. Το ότι διαφωνούν μεταξύ τους για το φορολογικό τόσο σφοδρά, αποδεικνύει ότι συμφωνούν σε όλα τα άλλα. Διότι δεν είδα να τσακώνονται ούτε για τους μισθούς, ούτε για τα μεροκάματα, ούτε για την άνοδο του ορίου συνταξιοδότησης, ούτε για τα άλλα τραγικά μέτρα που έχουν παρθεί και τα άλλα που θα παρθούν.
Για τη φορολογία. Ο κ. Σαμαράς λέει λιγότερη φορολογία για τους επιχειρηματίες, με την ελπίδα ότι θα κάνουν επενδύσεις.

Ξεπουληματίες...Στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας,
ξεπούλησαν τον Σκαραμαγκά, την Ελευσίνα και το Νεώριο, ξεπούλησαν την ΑΓΕΤ, ξεπούλησαν τον ΟΤΕ, ξεπούλησαν πάνω από το 90% του τραπεζικού τομέα, ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά, ξεπούλησαν την «Ολυμπιακή», ξεπούλησαν τη διώρυγα της Κορίνθου, ξεπούλησαν τους οδικούς άξονες της χώρας.
*
Το ΠΑΣΟΚ, πριν παραδώσει την κυβέρνηση το 2004, είχε ξεπουλήσει το 48,5% της ΔΕΗ, είχε ξεπουλήσει το 38% της ΕΥΔΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 64% από τα «Ελληνικά Πετρέλαια», είχε ξεπουλήσει το 49% τουΟΠΑΠ, είχε ξεπουλήσει το 92% της Εθνικής Τράπεζας,

Δύο κόσμοι...Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών επιβεβαίωσε πως η αστική τάξη στην Ελλάδα έχει τεράστιες δυσκολίες στη διαχείριση της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που δεν τη δημιούργησε το μνημόνιο, το οποίο αφαίρεσε λαϊκές κατακτήσεις. 
Είναι συγχρονισμένη με την κρίση στις άλλες χώρες της ΕΕ και αυτό την οξύνει ακόμη περισσότερο λόγω ανισομετρίας (υποδεέστερη η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας), αλλά και λόγω οξύτατων αντιθέσεων ανάμεσα σε μερίδες του κεφαλαίου (π.χ. τραπεζίτες, βιομήχανοι κ.λπ.), σε συνδυασμό με τις οξύτατες αντιθέσεις ανάμεσα στους κεφαλαιοκράτες των διαφορετικών κρατών. 
Αντιθέσεις για το ποιος θα χάσει λιγότερο, ποιος περισσότερο από την αναγκαστική καταστροφή μέρους του κεφαλαίου. 

Ανοίγει όλη η ατζέντα των ιμπεριαλιστών.«Σε έναν κόσμο που αλλάζει» και στον οποίο η «Δύση πρέπει να ηγηθεί», όπως το έθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, 
Μπαράκ Ομπάμα, κατά την προχτεσινή του ομιλία ενώπιον του βρετανικού Κοινοβουλίου, ξεκίνησε χτες η Σύνοδος της Ομάδας των Οκτώ (G8) - ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία και Ρωσία - στο γαλλικό τουριστικό θέρετρο Ντοβίλ με την παρουσία και της ΕΕ.
Το μήνυμα του Προέδρου Ομπάμα είναι σαφές καθώς οι αντιθέσεις σπαράζουν τις μεγαλύτερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι «προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν είναι μεγάλες.

Αποπροσανατολιστική «χρεολογία» από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.Το δημόσιο χρέος δεν είναι «νόμιμο» ή «παράνομο», είναι χρέος αντιλαϊκό, όπως είναι και η πολιτική των κομμάτων που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο παράγει κρίσεις και χρέη. 
Αυτό επισήμαναν χθες οι βουλευτές του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση επιτροπής λογιστικής αποτίμησης του χρέους. Η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε, αφού - όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος - δήλωσαν ότι διαφωνούν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.
Τοποθετούμενος για την πρόταση, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι «η λογική που λέει να διερευνήσουμε κατά πόσο υπάρχει ένα χρέος επαχθές, παράνομο και οτιδήποτε άλλο είναι μια αποπροσανατολιστική λογική. Γιατί τι σημαίνει;