Σελίδες

16 Σεπ 2011

ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ....



«Για να μείνει όρθια η Ελλάδα πρέπει να γίνει αποκομμουνιστικοποίηση της χώρας (...) η νοοτροπία και η πρακτική η κομμουνιστική η οποία συντροφεύει την Ελλάδα με όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, αριστερά ή δεξιά. Το κράτος είχε σχεδόν τα πάντα, δεν διηύθυνε όμως το κράτος, διηύθυναν οι συντεχνίες μέσα στους οργανισμούς. Αυτή η κομμουνιστική νοοτροπία οδήγησε τη χώρα εδώ, γιατί η Δεξιά δεν ήθελε να μετρηθεί, το Κέντρο πίστευε ότι θα αρμέγει από την αγελάδα της Αριστεράς και έτσι τους δώσαμε το δικαίωμα να κυβερνούν τη χώρα. Εάν, λοιπόν, δεν αποκομμουνιστικοποιήσουμε την νοοτροπία και την πρακτική, η Ελλάδα δεν έχει κανένα μέλλον».

ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ...



Το ΚΚΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό την προκλητική – τρομοκρατική σύλληψη του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων από την αστυνομία.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ενώ κατήγγειλαν στο ΙΚΑ ότι στην πολυκατοικία που στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας η καθαρίστρια δούλευε ανασφάλιστη και αφού οι ίδιοι βεβαίωσαν στο ΙΚΑ το χρόνο ασφάλισης που διεκδικούσε, ο επιθεωρητής αντί να ελέγξει την καταγγελία, μπήκε προκλητικά στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να ελέγξει εάν οι υπάλληλοί της είναι ανασφάλιστοι! 

Το ΚΚΕ δεν είναι η νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι...



Διαβάζω σε διάφορα blog και ακούω καθημερινά στις συζητήσεις μου, να ζητώνται ευθύνες από την αριστερά, όσον αφορά την ικανότητα της να μπει μπροστά και να πρωτοστατήσει στις εξελίξεις.
Τα παράπονα είναι διαφόρων ειδών, ενώ άλλοτε γίνονται καλοπροαίρετα και άλλοτε εκ του πονηρού. Οι περισσότεροι πάντως αναρωτιόνται, γιατί η αριστερά, παρόλο που η κοινωνία περνάει μια τόσο μεγάλη κρίση, δεν καταφέρνει να πείσει τον κόσμο να την ακολουθήσει, ενώ μερικές φορές η απορία τους είναι, «γιατί δεν ζητάτε στον κόσμο να πάρει τα όπλα να πάτε να πάρετε την εξουσία;».
Το αστείο είναι, ότι οι περισσότεροι που μας κάνουν αυτού του είδους την κριτική, ζητάν από εμάς να πάρουμε τα όπλα αλλά οι ίδιοι δεν διατίθενται να μας βοηθήσουν στον ένοπλο αγώνα που οραματίζονται, έχουν μόνο απαιτήσεις.
Η αριστερά λοιπόν κύριοι, και συγκεκριμένα το ΚΚΕ (στο οποίο εντάσσω εγώ τον εαυτό μου και υπό αυτήν τη σκοπιά θα μιλήσω), δεν υπόσχεται ούτε στις 18 σοσιαλισμό, ούτε κατακτήσεις χωρίς αγώνα, ούτε φρουφρού και αρώματα, αυτού του είδους οι μικροαστικές υποσχέσεις χαρακτηρίζουν τα αστικά κόμματα όλων των αποχρώσεων. 

Αυτό σημαίνει να είσαι δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση...



Η κυβέρνηση έχοντας ανοιχτά τα αυτιά της απέναντι στις προτροπές του ΠΑΜΕ για την μη πληρωμή του ειδικού τέλους των ακινήτων όσο και για την στάση της ΓΕΝΟΠ πως δεν θα κοπεί σε κανέναν το ρεύμα (αν και κρατούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις για το κατα πόσο είναι ειλικρινής η στάση των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ), κατέθεσε σήμερα τροπολογία του νομοσχεδίου με την οποία εκβιάζει τάχα μου την ΔΕΗ και τους άλλους ιδιώτες παρόχους ρεύματος, αλλά στην ουσία πιέζει ψυχολογικά τον εργαζόμενο λαό να υποκύψει και να δανειστεί ακόμα, ωστε να πληρώσει τα λύτρα των εκβιαστών !

Η επίθεση στον «902» έκφραση του ταξικού πολέμου.



Ο «902» δεν υπήρξε ποτέ μία καπιταλιστική επιχείρηση που λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Είναι κομματική επιχείρηση με κύριο σκοπό την προβολή των θέσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ, την προβολή των αγώνων του λαϊκού κινήματος και μέσω αυτής, την ενίσχυσή τους.
Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής του, υποχρεωτικά, έπρεπε να μπει στο καλούπι μίας ΑΕ, και αυτό για να μπορέσει να λειτουργήσει με βάση το αστικό νομικό πλαίσιο. Σε αυτό το πλαίσιο τήρησε και τηρεί απόλυτα την εργατική νομοθεσία και όσες υποχρεώσεις προκύπτουν από αυτή.
Ολα τα χρόνια της ύπαρξής του, ο «902» με τα λίγα έσοδά του και με την επιχορήγηση του ΚΚΕ, λειτούργησε με απόλυτο σεβασμό στους εργαζόμενούς του, κομματικά και μη κομματικά μέλη. Δεν υπήρξε καμία καταγγελία για καταπάτηση δικαιώματος. Κανένας από τους πολλούς «συστημένους» ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας δεν έβγαλε το παραμικρό.

Αυταπάτες με τη σέσουλα...




Την πρότασή του για μια κυβέρνηση «αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων» περιφέρουν από συνέντευξη σε συνέντευξη τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σαν απάντηση δήθεν στη σημερινή διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στο «συνασπισμό εξουσίας» που ευαγγελίζονται, περιλαμβάνουν όλο το φάσμα του οπορτουνισμού, δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ χωρίς να αμφισβητούν τη στρατηγική του, τη «λαϊκή δεξιά» και πάει λέγοντας. Εγκαλεί μάλιστα το ΚΚΕ, επειδή πολεμά με συνέπεια την πρότασή του, όπως και κάθε άλλη πρόταση που στόχο έχει να εγκλωβίσει το λαό σε αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να βρει διέξοδο από την κρίση, χωρίς ο ίδιος, με την πάλη και τη συμμετοχή του, να επιβάλει ριζοσπαστικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Πριν το χαράτσι: 1,16 εκατομμύρια (!) διαταγές διακοπής ρεύματος. Μετά το χαράτσι πόσες;



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος!
Δηλαδή, πέρσι, πριν ακόμα έρθουν τα μεσοπρόθεσμα και τα εφαρμοστικά, πριν ο ΦΠΑ πάει στο 23% και πριν την «εργασιακή εφεδρεία», πάνω από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα είχαν φτάσει σε τέτοιο βαθμό εισοδηματικής καχεξίας που αδυνατούσαν να πληρώσουν εμπρόθεσμα το ρεύμα.
*
Από αυτές τις 1.160.000 διαταγές διακοπής εκτελέστηκαν οι 254.000!
Δηλαδή, μέσα στο 2010 ως συνέπεια των όσων - μόνο μέχρι εκείνη τη στιγμή - είχαν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες και οι βιοπαλαιστές,
οι 254.000 από αυτούς, μη έχοντας χρήματα να πληρώσουν, έμειναν για κάποιο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό.

Αυτό είναι «βία»;



Να σου έχουν λεηλατήσει το μισθό.
Να σου έχουν στερήσει τη σύνταξη.
Να σου έχουν αυξήσει τα εισιτήρια στα λεωφορεία και τον ηλεκτρικό (που τα τρένα του κινούνται πλέον ανά μισάωρο!) κατά 40%.
Να σου λένε ότι η ανεργία σου δεν είναι δυστυχία, αλλά κάτι σαν εκδρομή στο λούνα παρκ της «εργασιακής εφεδρείας».
Να σου λένε ότι στόχος τους είναι στην οικογένειά σου να υπάρχει... ένας εργαζόμενος.
Να σου λένε ότι δίπλα στα υπόλοιπα έξοδα για τη «Δημόσια και Δωρεάν» Παιδεία θα πρέπει να πληρώσεις και για τα... βιβλία - φωτοτυπίες των παιδιών.
Να σου δίνουν τα ψίχουλα των 517 ευρώ για μηνιάτικο και να σου ζητάνε - γι' αυτά τα ψίχουλα - να πληρώσεις φόρο εισοδήματος.
Να σου κόβουν το μεροκάματο στο μισό και ταυτόχρονα να σου έχουν διπλασιάσει τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα τρόφιμα με απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.

Οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.



«Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια». Με αυτόν τον τίτλο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, τονίζει:
«Η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής.