Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

ΤΥΝΗΣΙΑ...

Εκτός ελέγχου, πλέον, τείνει να βγει η κατάσταση, καθώς η χώρα φλέγεται από άκρη σε άκρη από λαϊκές οργισμένες διαδηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, πολύωρες συγκρούσεις μαίνονταν στις πόλεις Μπιζέρτ, Καϊρουάν, Σιλμάν, Ντουζ, αλλά και στην παραθάλασσια άκρως τουριστική πόλη Χαμαμέτ, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες (χωρίς ο αριθμός τους να μπορεί να εξακριβωθεί). Το επίκεντρο, όμως, των διαμαρτυριών φαίνεται ότι έχει, πια, μετακινηθεί για τα καλά στην καρδιά της πρωτεύουσας, όπου η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, κατά τις νυχτερινές ώρες, κατάφερε, απλώς, να πυροδοτήσει περαιτέρω την οργή.

Ξεπουλημένοι εργατοπατέρες

«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Υπέγραψαν σύμβαση που εξαρτά τους μισθούς από τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης
Επιχειρησιακή σύμβαση με διάρκεια τριών χρόνων (2011-2012-2013) όπου προβλέπεται ότι ο μισθός θα καθορίζεται ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας (!), ενώ περιέχει και περικοπές σε κατακτήσεις ετών εργαζομένων, έσπευσε να υπογράψει η πλειοψηφία που ελέγχεται από την Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) της διοίκησης του σωματείου της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», με την πολυεθνική «ΦΙΛΙΠ ΜΟΡΙΣ», ιδιοκτήτρια του εργοστασίου.Ο πρόεδρος του σωματείου, Σ. Αλεβιζόπουλος, στέλεχος της ΑΠ και η ομάδα του στη διοίκηση - δείχνοντας το «μεγαλείο του οπορτουνισμού» καθώς και του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού - όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, έχουν μετατραπεί σε βασικό εργαλείο της εργοδοσίας, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από τα «έργα» τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Αναγνωρίζει στο Ισραήλ «ζήτημα ασφάλειας»!

Ισοπεδωμένο σπίτι Παλαιστινίων στη Γάζα, ύστερα
από επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας. Η ελληνική
κυβέρνηση αθωώνει το θύτη και συμμερίζεται τις
ανησυχίες για την «ασφάλειά» του!

Η στρατιωτική συνεργασία με τους μακελάρηδες των λαών της Μέσης Ανατολής στόχο έχει την «αποφυγή των εντάσεων» στην περιοχή, είπε χτες ο Ευ. Βενιζέλος, στη συνάντηση με τον Α. Λίμπερμαν

Μέρα τη μέρα αποκαλύπτεται το βάθος της συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ και της στρατηγικής συμπόρευσης, μέσω της οποίας υπηρετούνται τα γενικότερα συμφέροντα της αστικής τάξης στις δυο χώρες.


Τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ «οδηγούν» από τη μια οι επιδιώξεις του κράτους του Ισραήλ για έξοδο στη Μεσόγειο και στο διεθνές ενεργειακό παζάρι, μέσω της αποτελεσματικότερης σύνδεσης με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

«Ελεύθερη διαπραγμάτευση» ο εκβιασμός των εργατών

«Ελεύθερη διαπραγμάτευση» θεωρεί η κυβέρνηση τους εκβιασμούς των εργοδοτών, που με τη στήριξη της νομοθεσίας περί «επιχειρησιακών συμβάσεων» περικόπτουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε χτες η απάντηση που έλαβε, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, σχετικά με την επιχειρησιακή συμφωνία στην - κερδοφόρα - εταιρεία «ΝΕΟΓΑΛ», με βάση την οποία οι μισθοί μειώνονται κατά 9%.

Υποκριτικός, αλλά και αποκαλυπτικός για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις ήταν ο υφυπουργός Απασχόλησης Βασίλειος Κεκέρογλου, ο οποίος υιοθέτησε την έκθεση

Κοραντής-Παπουτσής

Εντελώς αχάριστο αυτό το ΠΑΣΟΚ.
 Τόση στήριξη του δίνει το ακροδεξιό πολιτικό μόρφωμα του Καρατζαφύρερ και αυτό δεν καλεί το ΛΑΟΣ να συγκυβερνήσουν επίσημα. Να κάτσουν και σε υπουργικές καρέκλες 5-6 βουλευτές του ΛΑΟΣ, για να αισθανθούν απόλυτα την γλύκα της εξουσίας. Τόση προσπάθεια κάνουν οι άνθρωποι να στηρίξουν τις επιλογές τρόϊκας-κυβέρνησης! Μετά την χθεσινή φάση που ο Μπουμπούκος έκανε την «αγιογραφία» του Παπουτσή και του ΠΑΣΟΚ, σήμερα είχαμε τον πρώην αρχικυπατζή και νυν βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κοραντή, (Δείτε το βίντεο) να δίνει τα εύσημα του στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον υπουργό Μπάτσων και Καταστολής Παπουτσή.
Τώρα θα πείτε, ότι το κόμμα του Καρατζαφύρερ κάνει και σκληρή αντιπολίτευση κάποιες φορές, χρεώνοντας στο ΠΑΣΟΚ ότι άργησε να προχωρήσει στην πολιτική που εδώ και χρόνια υποστηρίζει το ΛΑΟΣ. Και αυτό να είναι ισχυρός ανασταλτικό παράγοντας για να γίνει επίσημα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Σωστό κι αυτό.

Στα ... πράσα!

Αναδημοσίευση απο Faros's Weblog

Έχοντας υπόψη μας :

1. Το γεγονός ότι από “τα λεφτά υπάρχουν”, καταλήξαμε στην υποθήκευση της χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους.

2. Την εμμέσως πλην σαφώς παραδοχή του ΥΠΕΞ  κ. Δρούτσα, ότι και ενημέρωσε την γερμανική πλευρά και ότι η όλη ιστορία είναι ένα … παιγχνίδι – σχετικά με την πολυσυζητημένη παρέμβαση της ελληνικής πλευράς στις διεκδικήσεις  αποζημιώσεων  για το μακελειό στο Δίστομο.

3. Ακόμα να ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου.

Συγ-κοινωνι(α)κός δαρβινισμός...


Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.
Τον Απρίλη του 2005 ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για τη σύμβαση κατασκευής και λειτουργίας της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών που διεξήγαγε την έρευνα, πρόκειται για μια«λεόντεια» σύμβαση όσον αφορά τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

*
Εντούτοις, παρότι «λεόντεια» (μήπως και ληστρική;) για τα συμφέροντα του Δημοσίου, η δικογραφία σχετικά με τη σύμβαση τέθηκε στο αρχείο! Το αιτιολογικό; Οτι η συγκεκριμένη σύμβαση (όπως, άλλωστε, συμβαίνει με όλες τις παρεμφερείς συμβάσεις) κυρώθηκε με νόμο στη Βουλή ήδη από το 1996.

Θράσος και δίψα για κέρδη ...

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της πρόκλησης που επιχειρούν από κοινού εφοπλιστές και κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων, αρκεί να αναφερθούν τα παρακάτω στοιχεία. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές για το 2010, οι Ελληνες εφοπλιστές πραγματοποίησαν το 25% των συνολικών παγκοσμίως επενδυθέντων κεφαλαίων για την αγορά πλοίων από δεύτερο χέρι, ενώ ναυπηγούν αυτή τη στιγμή στην Απω Ανατολή περισσότερα από 680 πλοία, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό υψηλότερο του 10% των συνολικών ναυπηγήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας «Allied Shipbroking», οι Ελληνες εφοπλιστές, από τις αρχές του 2010, έχουν ήδη επενδύσει περισσότερα από 5,8 δισ. δολάρια για την αγορά 239 πλοίων! Το ποσό αυτό εξειδικεύεται ως εξής ανά κατηγορία πλοίου:

Είμαστε όλοι και όλες στο στόχαστρο της «Αντιτρομοκρατικής»...Αναδημοσίευση απο : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Εχτές όταν όλα τα ΜΜΕ είχαν σαν πρώτο θέμα την «μεγάλη επιτυχία» της«αντιτρομοκρατικής» να συλλάβει 4 νεολαίους που τους παρουσίαζε ότι συμμετείχαν σε οργάνωση μειοψηφικής ένοπλης βίας, είχαμε περιοριστεί σε μια ανάρτηση που παραθέταμε πώς παρουσίαζαν το γεγονός δυο καθεστωτικά τηλεοπτικά κανάλια και γράφαμε: «Η πληροφόρηση που έχουμε για τις 4 προσαγωγές ή συλλήψεις (δεν έχει διευκρινιστεί αυτό) που έκανε η «αντιτρομοκρατική» είναι μόνο από τα καθεστηκυία ΜΜΕ, οπότε δεν πρόκειται να μπούμε σε κανέναν σχολιασμό».

Σήμερα, αρχίσουν κάπως να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, και το πληροφορούμαστε από ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που αναφέρεται στην περιπέτεια που είχε ένας απ’ αυτούς που είχε συλληφθεί.

Εκβιαστικό «δημοψήφισμα» από τη «ΦΙΑΤ»...

Υπό τον εκβιασμό της εργοδοσίας της «ΦΙΑΤ», ή «του σφαγιασμού δικαιωμάτων ή της μεταφοράς του εργοστασίου στο εξωτερικό», οι εργάτες στη βιομηχανική μονάδα της «FIAT», στην περιοχή του Τορίνο και με τη συναίνεση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, καλούνται να αποδεχθούν την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων. 
Χθές και σήμερα , διεξάγεται το λεγόμενο «δημοψήφισμα» για να εκφράσουν οι εργαζόμενοι τη στήριξη ή όχι της εργοδοτικής «πρότασης» για αναθεώρηση των συμβάσεων εργασίας τους. 
Ολες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος, με τις «Fim», «Uilm», «Fismic» και «Ugl» να τάσσονται υπέρ της νέας συμφωνίας, ενώ το Συνδικάτο Μετάλλου «Fiom», που ανήκει στο μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας «Cgil», την απορρίπτει, ωστόσο επίσης καλεί σε διάλογο με την εργοδοσία.

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...

Πριν καν αποφασίσει η κυβέρνηση να παρέμβει, για καθαρά εντυπωσιοθηρικούς και δημαγωγικούς λόγους, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων για το Δίστομο, είχε φροντίσει να ενημερώσει τη γερμανική κυβέρνηση. Το παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Εξωτερικών μιλώντας χτες στο «Μέγκα». Ερωτηθείς εάν η κίνηση αυτή προκαλέσει την αντίδραση της Γερμανίας σε μια κρίσιμη περίοδο, ο Δ. Δρούτσας απάντησε ως εξής: «Δε θα ήμουν αξιόπιστος εάν έλεγα ότι η γερμανική πλευρά το βλέπει με θετικό μάτι. Ενημέρωσα και εξήγησα στη γερμανική πλευρά την απόφαση της Ελλάδας. Δεν εξέφρασαν χαρά, βεβαίως, αλλά είναι κάτι ενταγμένο στο παιχνίδι σχέσεων των δύο χωρών».