Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Διαδίκτυο και δίχτυ...


Η εκπαίδευση είναι σύστημα πρωτίστως πολιτικό. Η παιδεία είναι κοινωνικό και πολιτισμικό διαχρονικό άθροισμα ανθρωπίνων σχέσεων και προσβάσεων σε πηγές, ερμηνείες, εμπειρίες και κυρίως επίπεδο συμπεριφοράς ομάδων και όχι αγέλης. Ως τελικό αποτέλεσμα είναι όσμωση της Ιστορίας με την εκάστοτε χρονική πραγματικότητα. Η υπόθεση ότι υψηλής παιδείας κοινωνίες παράγουν και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό σύστημα είναι αυθαίρετη σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, από την ώρα που η αξία των αναπαραγόμενων προτύπων και κοινών γνώσεων ανάγεται σε εμπόρευμα , κεφαλαιοποιείται και εμπλουτίζει το καπιταλιστικό οπλοστάσιο στη χειραγώγηση των μαζών. Η παιδεία παράγει ελευθερία και καθορίζει και το τίμημα των επιλογών. Η σύγχρονη αντίληψη περί εκπαίδευσης τη θέλει σύστημα ελεγχόμενων γνώσεων, με ταξικά κριτήρια παρεχομένων, που αναπαράγει τη

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Να παρέμβει η κυβέρνηση για να δοθεί λύση


Καταιγιστικές και πολύπλευρες επιθέσεις από όλα τα τμήματα του μηχανισμού της αστικής τάξης με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο αντιμετώπισαν και απέκρουσαν παλικαρίσια οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, όπως κάνουν 8,5 μήνες τώρα. Εργοδοσία, υπουργικά στελέχη, «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι, απεργοσπάστες, όλοι μαζί έβαλαν την περασμένη βδομάδα σε εφαρμογή ένα σχέδιο χειραγώγησης και τρομοκράτησης (όχι μόνο των χαλυβουργών αλλά συνολικά των εργαζομένων) με σκοπό, αφενός, να συκοφαντηθεί ο περήφανος αγώνας εννιά μηνών στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και να σταλεί σήμα συνολικά στην εργατική τάξη, για να υποδουλωθεί στους μεγαλοβιομηχάνους χωρίς αντιστάσεις, αφετέρου να κλιμακωθεί η χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων και η χυδαία προπαγάνδα πως οι αγώνες κλείνουν τα εργοστάσια.
Την ίδια στιγμή, πίσω από όλη αυτήν την επίθεση έγινε τεράστια προσπάθεια να

Ξεφτιλορεζιλοδημοσκοποαλήτες!


Οσοι δεν πήραν τους δρόμους για τις παραλίες ή δεν έκλεισαν ραδιόφωνα και τηλεοράσεις θα έχουν ήδη ακούσει για τις 3 δημοσκοπήσεις που βγήκαν στον αέρα.
Το πρώτο που κάνει η εντύπωση είναι το βιαστικό της υπόθεσης. Οπως και να το κάνουμε μια δημοσκόπηση ακριβώς με τις προγραμματικές δηλώσεις, που έτσι κι αλλιώς δεν έδειξαν όλο το βάθος των προθέσεων της νέας δεξιάς συγκυβέρνησης με δήθεν αριστερό ντεκόρ, δεν είναι ότι πιο έγκυρο.
Βιάστηκαν λοιπόν να μας πουν πως ο λαός είναι μαζί τους.Πως δέχεται το συμβιβασμό και την υποταγή. Βιάστηκαν ακόμη να μας πουν τι περιμένουμε και τι ζητάμε.
Ζητάμε λέει να μας πάρουν το κεφάλι στα γρήγορα.
Θέλουμε αποκρατικοποιήσεις, ακόμη και ξεπούλημα κάτω από τις τιμές, όσο-όσο ρε παιδί μου, αρκεί να μη μας βάλουν νεα μέτρα.

Εκκαθαριστικά - βόμβα για τα λαϊκά νοικοκυριά


Στον αέρα απειλούνται να τιναχθούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί εκατοντάδων χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος που παραλαμβάνουν από την εφορία, τους καλούν να πληρώσουν συμπληρωματικούς φόρους που αντιστοιχούν σε ένα, δύο και τρεις μισθούς και συντάξεις. Ηδη, χιλιάδες νοικοκυριά δηλώνουν απόλυτη αδυναμία να βρουν τα χρήματα που τους ζητούνται από την κυβέρνηση, ενώ τα κόλπα για την προοπτική της πληρωμής των φόρων με δόσεις κάθε άλλο παρά βελτιώνει την κατάσταση των νοικοκυριών εκείνων που πολύ απλά σου λένε «δε διαθέτω ούτε ένα ευρώ για να μπορέσω να πληρώσω».
Η πολιτική της κλιμακούμενης αφαίμαξης που υφίσταται το λαϊκό εισόδημα από τη φιλομονοπωλιακή πολιτική διαχείρισης της κρίσης, εκτός όλων των άλλων, σημαίνει και κλιμακούμενη φορολογική επιβάρυνση - λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να μείνει αλώβητο το καθεστώς της φορολογικής ασυλίας που παρέχει το αστικό κράτος στο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του. Η στρατηγική κατεύθυνση της παρέμβασης, που θέλει απόλυτα τσακισμένους μισθούς και συντάξεις, για να εξασφαλιστεί, λέει, η ανταγωνιστικότητα των

Ο «νικητής» της ΕΕ, Ραχόι, σαρώνει κάθε λαϊκό δικαίωμα...

Λαϊκές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας αλλά οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες παραπέμπουν σε ...απεργία για το Σεπτέμβρη
Τη στιγμή που στο Κοινοβούλιο η ισπανική κυβέρνηση έσπρωχνε τους εργαζόμενους στην άβυσσο, με τη εξαγγελία νέων αβάστακτων, αντιλαϊκών μέτρων, προκαλώντας την «πτώση» πολλών εξ αυτών, στους δρόμους της Μαδρίτης ο αγώνας για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των ανθρακωρύχων έπαιρνε τη μορφή διαδήλωσης, διεκδίκησης και οργής, εν μέσω λαϊκής υποστήριξης και της βίαιης αστυνομικής καταστολής.
Χιλιάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην πλατεία Κολόν της Μαδρίτης για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους ανθρακωρύχους που απεργούν εδώ και δύο μήνες ενάντια στις περικοπές των κυβερνητικών επιδοτήσεων στον άνθρακα, κατά 63% που θα φέρει το σταδιακό κλείσιμο πολλών ορυχείων και την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας

Μπορούμε να γυρίσουμε τα πράγματα


Είναι τουλάχιστον ανυπόφορο, ο εργαζόμενος λαός να πειθαναγκάζεται στις πλέον αιματηρές στερήσεις και η πολιτική ζωή να κυριαρχείται από την πολιτική ταραντέλα και κούφια διαχειριστική αντιπαράθεση των δυο κομμάτων της αστικής δεξιάς (ΝΔ) και της «αστικής αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ). Είναι τραγικό Ελληνόπουλα να υποσιτίζονται και να λιποθυμούν, είναι αηδιαστικό η πείνα και η εξαθλίωση του λαού να γίνεται πλούτος στα χέρια μιας αδίστακτης μεγαλοαστικής τάξης από βιομήχανους, τραπεζίτες και καραβοκυραίους. Είναι σατανική πρόκληση τα τρόφιμα που στερείται μεγάλη μερίδα Ελληνόπουλων να σαπίζουν στα χέρια ιδιοκτησίας μεγαλεμπόρων. Ναι, είναι αηδία και πρόκληση μαζί. Η Ελλάδα του λαού της, του εργαζόμενου λαού βρίσκεται στην εσχατιά μιας γκριζόμαυρης απεραντοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Επαίρεται για τη συμβολή του στην ενσωμάτωση του κινήματος...


Ολο και πιο καθαρά, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει διαπιστευτήρια στους αστούς για το πώς φιλοδοξεί να διαχειριστεί την κρίση προς όφελός τους, προβάλλοντας επιπρόσθετα το συγκριτικό πλεονέκτημα ως δύναμη - ανάχωμα στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Είναι τόσο φανερή η επιθυμία της να διαχειριστεί την αστική εξουσία, που αδυνατεί να κρύψει τη σύγκλισή της σε βασικές επιλογές με τους υπάρχοντες διαχειριστές, την τρικομματική κυβέρνηση. Σύγκλιση που απορρέει και απ' τη στρατηγική τους σύμπλευση στη ρότα του ευρωμονοδρόμου.
Ηταν αναμφισβήτητα αποκαλυπτικά τα όσα δήλωσε μέσα στη βδομάδα σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ευθαρσώς ομολόγησε τον υπονομευτικό ρόλο που έπαιξε το κόμμα του σε βάρος του λαού και στην ανάπτυξη της πάλης του. Δήλωσε επακριβώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:
«Θα σας έλεγα δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε και ένα ανάχωμα στην