Σελίδες

24 Σεπ 2011

Προπαγάνδα του φόβου και αντικομμουνισμός .


Σε πλήρη συντονισμό, Καρατζαφέρης και Πάγκαλος χίμηξαν χτες ξανά στις λαϊκές συνειδήσεις, εκβιάζοντας για υποταγή στη βαρβαρότητα
Λειτουργώντας με συνέπεια σαν λαγός της κυβέρνησης και των συμμάχων της και με στόχο τον εκφοβισμό του λαού, προκειμένου να αποδεχτεί τα μέτρα και τα χαράτσια προς όφελος της πλουτοκρατίας, ο Γ. Καρατζαφέρης έφτασε χτες στο σημείο να πει στη Βουλή ότι φοβάται πως «θα χυθεί αίμα» από τις λαϊκές αντιδράσεις, καθώς κάποιοι ετοιμάζουν «ένα νέο ΕΑΜ». 
Οπως χαρακτηριστικά εξήγησε, ο κίνδυνος δεν προέρχεται μόνο από μια χρεοκοπία, αλλά από το ότι «κάποιοι επεξεργάζονται ένα νέο ΕΑΜ. 

Να τους γίνει μπούμερανγκ!



Με το πιστόλι στον κρόταφο του λαού, στην τελική ευθεία για τη συντεταγμένη πτώχευση, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας αδίστακτα, με οργανωμένο σχέδιο, βρίσκεται σε πολεμική ετοιμότητα για την επόμενη σφοδρή κλιμάκωση, για την ολοκλήρωση του εγκλήματος με το αποφασιστικό σύρσιμο των λαϊκών κατακτήσεων πολλές δεκαετίες πίσω, σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, μαζικής εξαθλίωσης.
Μέσα σε αυτό το μαύρο σκηνικό αρχίζουν να ξεπροβάλλουν οι αχτίδες της ελπίδας, στο ταξικό κίνημα, στη λεβεντιά του λαϊκού ανθρώπου, στην οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στην αδηφαγία των μονοπωλίων, του πολιτικού τους προσωπικού, των κάθε είδους διαχειριστών του εκμεταλλευτικού συστήματος. 
Τα χαρατσόχαρτα που μαζικά στέλνουν αυτές τις μέρες για τις κάθε είδους εισφορές, τα επόμενα που έχουν ετοιμάσει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μαζί και τα νέα «πακέτα» που ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τις επόμενες μέρες και ώρες και μπορεί και πρέπει να τους γυρίσουν «μπούμερανγκ». 

«ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΚΚΕ» ... ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΚΟΜΑ.



Το να λέμε «το ΚΚΕ τα έλεγε» δε λέει πια τίποτα. Το ξέρουν όλοι. Πρέπει πια να θυμόμαστε τι έλεγε και να βγάζουμε συμπεράσματα απ΄ αυτό. Ας δούμε λοιπόν τι έλεγε το ΚΚΕ:

Ας μη πάμε τόσο παλιά, που το ΚΚΕ μιλούσε για την ΕΟΚ. Το θυμούνται όλοι. Αυτό πια το λένε κι οι πέτρες.

Ήταν στα ΄90 το ΚΚΕ σου έλεγε ότι «η συνθήκη του Μάαστριχτ είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το λαό». Ο χαρακτηρισμός της εργασίας ως κόστος που εγκαινιάστηκε μ΄ αυτή τη συνθήκη (με ψήφους όλων των κομμάτων πλήν ΚΚΕ), άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για ότι ήρθε στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα. Τότε όλοι οι άλλοι πανηγύριζαν και μας έλεγαν «απολιθωμένους», «ξεπερασμένους» κλπ. Όσο απομωνομένος ήταν ο Γαλιλαίος όταν έλεγε ότι η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει. Μια αέναη επανάληψη της ίδιας ιστορίας: οι πρωτοπόροι δεν προσπαθούν να «εκφράσουν» το μέσο όρο της σκέψης των ανθρώπων, αλλά στοχεύουν να τον αλλάξουν λέγοντας την αλήθεια. Έτσι κάνει και το ΚΚΕ.

Περί «αργεντινοποίησης»...



«Εικονογραφώντας» την πολιτική πρόταση του κόμματός του για αλλαγή φρουράς στη διαχείριση του συστήματος, ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας χτες στην ΕΤ3, επικαλέστηκε την Αργεντινή και πιο συγκεκριμένα τη διαφυγή του προέδρου της χώρας με ελικόπτερο. 
Οπως είπε: «Εχουμε ιστορικές στιγμές τομής. Σε στιγμές τομής και το πολιτικό σύστημα αλλάζει. Οσοι αναφέρονται στην Αργεντινή, ας δουν τι έγινε εκεί. Οτι ο κραταιός πρόεδρος έφυγε με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο». 
Ο διάολος όμως κρύβεται στις «λεπτομέρειες», που η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιμελώς αποφεύγει να θίξει. 
Γιατί στην Αργεντινή, μπορεί να άλλαξε ο μηχανοδηγός στην κυβερνητική εξουσία, το τρένο όμως της καπιταλιστικής παραγωγής έμεινε το ίδιο. 

Να δημιουργηθεί ενιαίο λαϊκό ρεύμα μη εφαρμογής των μέτρων.



Συνέντευξη στο ρ/σ «Real FM» και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συζήτηση.
****
-- Να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας απ' αυτό το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πιστεύετε ότι θα αποφέρει αυτό το πακέτο στην κυβέρνηση αυτά που προσδοκά, ή συμφωνείτε με όσους λένε ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων είναι πια τόσο χαμηλή ώστε είτε βάζει φόρους η κυβέρνηση είτε όχι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο;

Το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει τον Περικλή Γραβάνη, Δ/ντή του 4ου Γυμνασίου.



Την ώρα που σαρώνονται τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εξελίσσεται η πιο άγρια φοροεπιδρομή, για να στηριχτούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας…Τη στιγμή η πολιτική βαρβαρότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στερεί από το δημόσιο σχολείο ακόμα και τα αυτονόητα: τον εκπαιδευτικό από την τάξη, το βιβλίο από το μαθητή , τη μεταφορά από και προς το σχολείο...Την ώρα που η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει σε μαθητές - γονείς – εκπαιδευτικούς για την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία... ο Δ/ντής του 4ου Γυμνασίου, Πρόεδρος του Νομ.Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν.Ιωαννίνων και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚ κ. Γραββάνης, να τρομοκρατήσει και ν’ απειλήσει τους μαθητές του σχολείου του, με αποβολή μιας ημέρας, γιατί υπέπεσαν ... στο “σφάλμα” να συμμετέχουν στην μαθητική κινητοποίηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Εξαπάτηση του λαού με τα αυθαίρετα .



Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του από το βήμα της 76ης ΔΕΘ, αφού έκανε κριτική στην κυβέρνηση, συνέχισε και είπε «φέτος θα σας πω τι θα κάνω», ανακοινώνοντας ουσιαστικά την ίδια πολιτική με αυτή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 
Οι όποιες διαφοροποιήσεις στο όνομα, όπως π.χ. ότι αυτός μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με την τρόικα και να αναδιαπραγματευτεί τα μνημόνια, είναι προπαγανδιστικό τρικ που σπέρνει αυταπάτες ότι μπορεί να ανακουφίσει τη λαϊκή οικογένεια. Το γεγονός και μόνο πως πρότεινε δραστική μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, δείχνει ποιον υπηρετεί η πολιτική του.
Αλλά δεν μπορούσε να περιμένει κανείς τίποτα το διαφορετικό, αφού στηρίζει την κυβέρνηση και μάλιστα τονίζει συχνά ότι έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων στη Βουλή. 

Τρισάθλιοι ψεύτες



Στην Εισηγητική Εκθεση του Προϋπολογισμού του 2011, στον Πίνακα 5.7 (σελίδα 72) αναγράφεται:
«Καθαρά Εσοδα: 55,56 δισ. ευρώ».
*
Στην ίδια Εισηγητική Εκθεση και στον ίδιο Πίνακα αναγράφεται επίσης:
«Τόκοι και λοιπές δαπάνες δημοσίου χρέους: 15,920 δισ. ευρώ».
*
Δυο σελίδες παρακάτω και στον Πίνακα 5.9 της Εισηγητικής Εκθεσης, αναγράφεται:
«Χρεολύσια μεσομακροπρόθεσμου χρέους: 28,130 δισ. ευρώ».
«Πρόβλεψη εξόφλησης βραχυπρόθεσμου χρέους: 18 δισ. ευρώ».
***
Τι σημαίνουν όλα τα προηγούμενα: