Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση RASS - Κατασκευές και χτυπήματα κάτω από τη μεση

Διαβάζω οτι αυριο θα δημοσιευθεί δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για την metro weekend.
Το αποτέλεσμα της έρευνας δεν δημοσιεύεται, αφηνεται όμως να "διαρρευσουν"-σιγα το επτασφράγιστο- κάποια στοιχεία.
Το πιο ενδιαφέρον -που βγαζει ματι οτι προκειται για κατασκευή- ειναι οτι στην ερώτηση ποιον θεωρείτε υπευθυνο για το μη σχηματισμό κυβέρνησης, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρουν υπεύθυνο τον Αλ.Τσίπρα!!
Φαίνεται πως το σύστημα βλέποντας πως χάνει το παιχνίδι επιστρατευει όλες του τις δυναμεις προσπαθωντας να επηρρεάσει την κοινη γνωμη και να δημιουργήσει τασεις. Το ειδαμε να το κανει επιτυχημένα στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, που τελικα

Ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μνημόνιο;


Αποκαλυπτικές είναι οι τοποθετήσεις των ίδιων των στελεχών του. Ορισμένα παραδείγματα:
  • Σε συνέντευξη στο «Real fm» ρωτάει ο δημοσιογράφος τον Δ. Παπαδημούλη: «Σε σχέση με το μνημόνιο, τι θα κάνετε; Καταγγελία ή επαναδιαπραγμάτευση;». Απαντάει ο Παπαδημούλης: «Ο Αλέξης ο Τσίπρας είπε καθαρά και στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εμείς δεν επιδιώκουμε μονομερείς ενέργειες. Το πνεύμα της πολιτικής μας αποτυπώνεται με σαφήνεια και στην επιστολή που στείλαμε προς την τρόικα». Τι λέει; Οτι καμιά καταγγελία του μνημονίου δεν πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει, γιατί αυτό σημαίνει μονομερή ενέργεια. Τι θα κάνει τότε; «Επανεξέταση της στρατηγικής» του μνημονίου, όπως έγραφε ο Τσίπρας στην επιστολή του προς την τρόικα. Δηλαδή επαναδιαπραγμάτευση, όπως λένε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Κουβέλης. Ανθρακες ο θησαυρός των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταγγείλει το μνημόνιο, θα το ακυρώσει και άλλα φούμαρα. Θέλει την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και τα μονοπώλια κυρίαρχα

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για το δημοψήφισμα που έθεσε η Α. Μέρκελ

Το ΚΚΕ απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα «ευρώ ή δραχμή».

Πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και στην ελληνική πλουτοκρατία. 

Η ΟΡΘΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζω λοιπόν με τον δικό μου τρόπο τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων και τα συγκρίνω. Κατατάσσω τα κόμματα που διεκδίκησαν την ψήφο μας σε τέσσερες ομάδες. 

Στην πρώτη βρίσκεται μονάχο του το ΚΚΕ, ως ανάδελφο κόμμα. Κι επειδή ο χαρακτηρισμός ενός κόμματος συνιστά σοβαρή πράξη, την οποία το «ανάδελφο» απειλεί να ακυρώσει, ας ακριβολογήσω: είναι το μοναδικό αντισυστημικό κόμμα με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, άρα δικαιούται ξεχωριστή κατηγορία. 

Στη δεύτερη, την «μπλε» ομάδα, έχω συμπεριλάβει τη Ν.Δ., τον ΛΑΟΣ, τη Χρυσή Αυγή και τα δύο θραύσματα της σχάσης της Ν.Δ., δηλαδή το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες και το κόμμα Δημοκρατική Συμμαχία. 
Εξυπακούεται ότι η ομαδοποίηση αυτή δεν παραγνωρίζει την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε σχηματισμού, όπως και η ομαδοποίηση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ στην τρίτη ομάδα, την «πράσινη». 
Οι ομαδοποιήσεις αυτές υπακούουν στον συμβατικό εν πολλοίς διαχωρισμό, αν και όχι πάντοτε εύστοχο (γι' αυτό κι εμείς οι κομμουνιστές τον αποφεύγουμε), σε «δεξιούς» (μπλε ομάδα) και «αριστερούς» ή «ΠΑΣΟΚ και αριστερούς», αν προτιμάτε, (πράσινη ομάδα). 

O Μπογιόπουλος στο ΣΚΑΙ

ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

«κάτσε καλά Γεράσιμε» 
Τα έργα και οι ημέρες της Κατσέλη και του Αρσένη, με τους οποίους ο Τσίπρας διεκδικεί την πρωτιά στη σοσιαλδημοκρατία
Στην πρεμούρα του να κατακτήσει τα πρωτεία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και στον υπό διαμόρφωση πόλο της «κεντροαριστεράς», ο ΣΥΡΙΖΑ «χωνεύει» πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία παρουσιάζει στο ακροατήριό του απαλλαγμένα από τα «αμαρτήματα» της αντιλαϊκής πολιτικής που με συνέπεια υπηρέτησαν από υπουργικές και στελεχιακές θέσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τόσο η Λ. Κατσέλη, επικεφαλής σήμερα της «Κοινωνικής Συμφωνίας», όσο και ο Γερ. Αρσένης, ο οποίος προτάθηκε από τον Αλ. Τσίπρα για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η Λ. Κατσέλη, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ήταν από τους βασικούς συντελεστές στο πρόγραμμα του 2009, με το οποίο ανήλθε στη διακυβέρνηση. Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο (μείωση μισθών Δημοσίου και συντάξεων) και ως υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πήρε μέρος στην εφαρμογή του, στην επεξεργασία και προώθηση αντεργατικών νόμων και μέτρων που απέρρεαν απ' αυτό. Συγκεκριμένα, ως υπουργός Εργασίας πρωτοστάτησε στην προώθηση των «ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης», δηλαδή της οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων με την παράλληλη υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα - Παρουσίαση του καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου


Ζητάμε από τον εργαζόμενο λαό στη νέα εκλογική μάχη να μας δώσει με την ψήφο του δύναμη, ένα είδος εντολής δηλαδή, να ακυρωθούν τα μνημόνια, οι αντιλαϊκές συμβάσεις,  όλα τα μέτρα που ψηφίσθηκαν από την αρχή της κρίσης και ενδιάμεσα σ΄ αυτήν την βουλή που θα προκύψει. Και με πρόταση νόμου που θα καταθέσει το ΚΚΕ αλλά και με ανερχόμενο πιο μαζικό και οργανωμένο κίνημα της λαϊκής συμμαχίας που τελικά θα σαρώσει και όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που συνοδεύουν τα μνημόνια: Για τους μισθούς και τις συντάξεις, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τις απολύσεις και την εφεδρεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει. Αλλιώς με τα προεκλογικά ήξεις αφήξεις των άλλων κομμάτων, η κάλπη μπορεί  να υπονομεύσει το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης και δυσαρέσκειας.

Κάνουν λαθροχειρία με το Πρόγραμμα του ΚΚΕ


Σε τηλεοπτική συζήτηση χτες στη ΝΕΤ, ο Γιάννης Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας το τελευταίο σχόλιό του στην εκπομπή, επέλεξε να πει ότι το ΚΚΕ στο Πρόγραμμά του μιλάει για τη δυνατότητα μιας κυβέρνησης με την οποία δε θα συμφωνεί σε όλα... Την έχουν ξαναχρησιμοποιήσει αυτή την κομπίνα οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Ε, δεν ξέρουν αυτοί καλύτερα το Πρόγραμμα του ΚΚΕ από το ίδιο το ΚΚΕ. Αλλά η αντιΚΚΕ εμπάθεια, το ψάρεμα στα θολά νερά, η συκοφάντηση και η διαστρέβλωση των θέσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ είναι δεύτερη φύση τους, είναι η τακτική εξαπάτησης των εργαζομένων που φτάνει μέχρι το ψέμα.
Το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, αφού έχει σαφώς καθορίσει το χαρακτήρα της επανάστασης και της συμμαχίας αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων στο πλαίσιο του Μετώπου, λέει: «Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα». Επαναλαμβάνουμε για όσους δεν κατάλαβαν: Κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων. Και παρακάτω μάλιστα, εξηγεί τι εξέλιξη μπορεί να έχει μια τέτοια κυβέρνηση, χωρίς μάλιστα να αυτοδεσμεύεται προγραμματικά ότι θα συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση, αλλά παρουσιάζοντας καθαρά τη δική του επιδίωξη.

Λιάνα Κανέλλη-Άι σιχτίρ αυτή η Ευρώπη!! (VIDEO)Η Λιάνα Κανέλλη προσκεκλημένη στην "ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" της ΝΕΤ,με τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη,μαζί με εκπροσώπους κι άλλων κομμάτων.

Παιδόφιλος, ναι. Αλλά όχι κομμουνιστής!

Μπορεί η είδηση να ακούγεται απίστευτη αλλά όσοι είναι "υποψιασμένοι" για την ποιότητα της περιώνυμης δυτικού (παναπεί καπιταλιστικού) τύπου "δημοκρατίας" δεν πρέπει να έπεσαν κι από τα σύννεφα. Αναφέρομαι στην νομιμοποίηση του ολλανδικού κόμματος PNVD, το οποίο το μάθαμε ως "κόμμα των παιδόφιλων". Τί πράμα είναι, όμως, αυτό το κόμμα;

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο τής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia(*), το ακρωνύμιο PNVD προέρχεται από τον τίτλο "Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit", ο οποίος θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως "Κόμμα για την αδελφική αγάπη, την ελευθερία και την διαφορετικότητα". Φυσικά, ο τίτλος τού κόμματος δεν εκφράζει την πραγματικότητα, κάτι που συμβαίνει συχνά με τους τίτλους των κομμάτων (π.χ. πόσο "σοσιαλιστικό" και πόσο "κίνημα" είναι το ΠαΣοΚ, πόσο "ριζοσπαστικός" και τί είδους "αριστερός" είναι ο ΣυΡιζΑ ή τί "νέο" φέρνει στην δημοκρατία το κόμμα τού Σαμαρά;).

Η "Δημοσκόπηση" της Marc για τον Alpha -> Κάποιοι δεν μας δουλεύουν απλώς αλλά μας επεξεργάζονται επιστημονικά!

Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδινε το ΣΥΡΙΖΑ 7 μοναδες μπροστα πριν 1 βδομάδα!! 

Φωτογραφία για Η Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha -> Κάποιοι  δεν μας δουλεύουν απλώς αλλά μας επεξεργάζονται επιστημονικά!
Στη νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Marc και δημοσιεύθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην εκτίμηση ψήφου φέρνει πρώτο κόμμα τη ΝΔ με 2,4 % ενώ μια εβδομάδα πριν προηγούνταν ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,4%.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι: ΝΔ 23,1%

ΣΥΡΙΖΑ 21,0%

ΠΑΣΟΚ 13,2%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 7,2%

Κοινοί χαφιέδες


Πολλοί γνωρίζουν για τον ψεύτικο «Ριζοσπάστη» του Μανιαδάκη. 
Σήμερα, η ιστορία επαναλαμβάνεται στις ...σελίδες «κοινωνικής δικτύωσης». 

ΚΡΥΦΟΣ ... ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥΣ, Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.


Προκλητικός, αλλά και αποκαλυπτικός για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Αλ. Μητρόπουλος
Συνεχίζει τις αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να ψαρέψει ψήφους με την κοροϊδία περί «ενότητας» και «κυβέρνησης της αριστεράς», με τη συμμετοχή και του ΚΚΕ, παρά τις αλλεπάλληλες, ξεκάθαρες και συνεπείς τοποθετήσεις του Κόμματος. Χτες, κουνώντας με θράσος το δάχτυλο στο ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, όταν ρωτήθηκε στο δελτίο του «Mega», πώς το κόμμα του θα σχηματίσει μετεκλογικά κυβέρνηση της αριστεράς, αφού το ΚΚΕ αρνείται, είπε μεταξύ άλλων: «Ας έρθει η κ. Παπαρήγα με τα ποσοστά που θα έχει εισπράξει μετά τις εκλογές και θα δούμε τι θα κάνουν»...
Ο Αλ. Μητρόπουλος επιβεβαίωσε ότι στόχος δικός τους και του συστήματος είναι να χτυπήσουν εκλογικά το ΚΚΕ, προσδοκώντας, μάταια, ότι έτσι θα καταφέρουν να το σύρουν στο μαντρί της διαχείρισης για λογαριασμό συνολικά του συστήματος. Η τοποθέτηση του Μητρόπουλου προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Π. Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε την αθλιότητα, αναγκάζοντας τον Μητρόπουλο να τα μαζέψει, με δικαιολογίες του τύπου «ρητορικά ήταν αυτά».

Τι άλλο να κάνουν για να τους πιστέψετε κ. Σαμαρά;...


Είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς έχει επιλέξει αντίπαλο. Τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα με επιμονή. Είναι προφανές το γιατί. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας βολικός αντίπαλος σε σχέση με όσα του καταλογίζει ο Σαμαράς.
Οπως, για παράδειγμα, αυτό που ονειρεύτηκε χτες ο κ. Σαμαράς. Οτι τάχα, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ «νεκρανασταίνει το σφυροδρέπανο», όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μήπως να «επανασχεδιάσουμε» και το ΝΑΤΟ και το ΔΝΤ;...


ΚεντροδΕΕξιά -
ΚεντροαριστΕΕρά

Οποιος ισχυρίζεται ότι θα πάει να «διαπραγματευτεί», να «επαναδιαπραγματευτεί» και να «επανιδρύσει» την ΕΕ, ώστε να «επανασχεδιαστεί» η φιλοσοφία της και συνακόλουθα
να «επανατοποθετηθεί» σε φιλολαϊκή - και σε «αριστερή» (!) - βάση η σχέση της Ελλάδας με τις Βρυξέλλες,
είναι σαν να λέει ότι:
1) Θα πάω να «επαναδιαπραγματευτώ» με το ΝΑΤΟ για να το «επανασχεδιάσω» και από δύναμη του ιμπεριαλισμού και του πολέμου να το μετατρέψω σε πρόσκοπο του ουμανισμού και της ειρήνης, όπου - εντός του ΝΑΤΟ - η Ελλάδα θα χαίρει ειρήνης και ασφάλειας.
*
Είναι σαν να λέει ότι:
2) Θα πάω να «επαναδιαπραγματευτώ» με το ΔΝΤ για να του φτιάξω μια νέα «αρχιτεκτονική», να το μετασχηματίσω από μισητό τοκογλύφο σε καλοκάγαθο φιλόπτωχο ταμείο, και μέσα εκεί - στο ΔΝΤ - η Ελλάδα και ο λαός της θα απολαμβάνουν ευημερία και οικονομική προστασία.