Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους...


ΑΠΟ : γλόμπινγκ

Άκουγα σήμερα το πρωί, τον «κύριο» Καρατζαφέρη να λέει ότι ο Γ. Παπανδρέου, πρέπει να ζητήσει το μεσοπρόθεσμο να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, προκειμένου όπως υποστήριζε, να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Προφανώς, θα βόλευε τον «κύριο» Καρατζαφέρη  κάτι τέτοιο, μιας και στην περίπτωση αυτή, όλο και κάποιον τρόπο θα έβρισκε να δημοπρατήσει τους ψήφους του, ή έστω να κάνει το πατριωτικό του καθήκον απέναντι στα αφεντικά του, το ΔΝΤ, την ΤΡΟΙΚΑ, και όλα εκείνα τα συμφέροντα που κρύβονται (αν και δεν κάνουν πια και τόσο κόπο να κρυφτούν) πίσω από αυτούς.

Οι δικαστές, μέλη του συμβουλίου επικρατείας βέβαια είχαν άλλη άποψη, και αποφάσισαν ότι το μνημόνιο ούτε αντισυνταγματικό είναι, αλλά ούτε και το μεσοπρόθεσμο χρειάζεται να ψηφιστεί από τα 3/5 των βουλευτών.

Αγώνας παλλαϊκός...«Δεν γονατίζουμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι!». 
Το σύνθημα αυτό του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου είναι το σύνθημα της στιγμής.
Συμπυκνώνει τη μεγάλη ανάγκη.
Την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να απαντήσουν σαν ένας άνθρωπος.
Η 48ωρη απεργία πρέπει και μπορεί να είναι καθολική. Για να μην περάσουν τα μέτρα - κρεματόριο των λαϊκών δικαιωμάτων. Για να πάρουν το μήνυμα της Αντίστασης κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και μονοπώλια.

Η εβδομάδα που έρχεται είναι κρίσιμη.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν μπροστά τους μια μεγάλη ταξική αναμέτρηση. Δεν υπάρχει χρόνος για αμφιβολίες και αναμονή.
Τώρα είναι η ώρα της μάχης.

Τα ... ΕΣΠΑ...
Μετά την πρόταση του προέδρου του Γιούρογκρουπ να αποδεσμευτούν προς την Ελλάδα κονδύλια του ΕΣΠΑ, παρακάμπτοντας την υποχρέωση της εθνικής συμμετοχής, κάποιοι έσπευσαν να εκτιμήσουν ότι βρέθηκε το ελιξίριο για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Με μια μονοκονδυλιά διέγραψαν την πιο άγρια επίθεση που δέχονται στην ιστορία του τόπου τα λαϊκά στρώματα, προσπέρασαν το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο» που θα μας φορτώσει νέα δεινά και ανακάλυψαν ...«φιλί ζωής» για την οικονομία της χώρας, θριαμβολογώντας για κάποιο «έκτακτο σχέδιο στήριξης» της χώρας.

Αποφάσεις ακόμα δεν υπάρχουν. Είναι όμως απόλυτα βέβαιο ότι παρόμοιου είδους κονδύλια ποτέ δε συνέβαλαν στη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, ποτέ δεν έπαιξαν κάποιο θετικό ρόλο για την πραγματική ανάπτυξη προς όφελος του λαού και του τόπου. Πάντως, με αφορμή τους πανηγυρισμούς που προέκυψαν, μπορούν να γίνουν τρία γενικά σχόλια.

Η επιτυχία του μνημονίου...Αντιγράφουμε από Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή στον Ευρωενωσιακό επίτροπο Ολι Ρεν: «Εξαιτίας της καταστροφικής και αναποτελεσματικής, όπως αποδεικνύεται, πολιτικής του Μνημονίου, η ανεργία καλπάζει, οι εργασιακές σχέσεις διαλύονται, νοσοκομειακές, σχολικές και πανεπιστημιακές μονάδες καταργούνται, μισθοί και συντάξεις περικόπτονται δραματικά, νέοι έμμεσοι και άμεσοι φόροι κατατρώγουν ό,τι έχει απομείνει από το διαθέσιμο εισόδημα και οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη αποτυχία των εκτιμήσεων και των προβλέψεων του Μνημονίου»!
Μα όλα αυτά που περιγράφει συνιστούν την απόλυτη επιτυχία του μνημονίου και όχι την αποτυχία του. 

Ψάχνονται οι «αριστεροί»...
Η πρώτη αντίδραση ήταν «πλάκα μας κάνουν»
 
στην ανάγνωση του περιεχομένου του δελτίου Τύπου που έστειλε χτες ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρ. Αρσένης. 
Τίτλος του: «Ποια είναι η Αριστερή απάντηση στη σημερινή κρίση;»... Παρακάτω διαβάζουμε: «Εκδήλωση με θέμα την απάντηση της Αριστεράς στην οικονομική κρίση που κλυδωνίζει την Ευρώπη διοργάνωσε η Διακομματική Ομάδα για την Αριστερά (Left Caucus) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με εισηγητές τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, τον Γερμανό ευρωβουλευτή "Ενωμένης Αριστεράς" Χέλμουτ Σολτς και τη Δανέζα ευρωβουλευτή των Πρασίνων Εμιλι Τουρούνεν». Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της εν λόγω ομάδας μεταξύ άλλων είχε και ο Ρ. Ταβάρες, Πορτογάλος ευρωβουλευτής του «Μπλόκου».
Ο Κρ. Αρσένης - επαναλαμβάνουμε ότι είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η αριστερά δεν προτείνει λύσεις που να προσφέρουν σιγουριά (...) οι προτάσεις μας είναι συχνά θεωρητικές (...).

Κοροϊδεύουν το λαό ασύστολα...ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, 15 μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου (του στυλ Α. Μπέος και Μ. Ψωμιάδης) συνελήφθησαν ή διώκονται γιατί κορόιδεψαν όσους έπαιζαν στοίχημα.
Την ίδια στιγμή που αυτοί που κοροϊδεύουν ...όλους τους υπόλοιπους με στημένα παιγνίδια στις Βρυξέλλες και την Αθήνα όχι απλά δε διώκονται αλλά μας πουλάνε και πατριωτισμό.
Γιατί, φυσικά, μόνο κοροϊδία - και μάλιστα του χειρίστου είδους - είναι τα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο Ε. Βενιζέλος, ιδίως όταν μας λένε ότι τα παίρνουν για να αποφύγουν την πτώχευση.
Μα αυτά ακριβώς τα μέτρα και αυτά που θα ακολουθήσουν τα επόμενα 5 χρόνια είναι ...η ίδια η πτώχευση. 

Ιδιωτικοποιείται και ο έλεγχος της οικοδομής...Καταργούνται οι πολεοδομίες και άλλοι δημόσιοι φορείς άσκησης πολεοδομικής πολιτικής, όπως οι Επιτροπές Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) και τα Συμβούλια Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ), ενώ τον έλεγχο για την εφαρμογή της οικοδομικής άδειας κατά τα στάδια ανέγερσης μιας οικοδομής, αναλαμβάνει ένα Σώμα Ελεγκτών Δόμησης, που θα αποτελείται από ιδιώτες μηχανικούς. Δηλαδή, τους ιδιώτες μηχανικούς θα ελέγχουν ιδιώτες μηχανικοί.

«Λυκόμορφοι φορολόγοι»!Οταν λένε ότι με το «μεσοπρόθεσμο» θα μειώσουν το αφορολόγητο όριο στις 8.000 ετήσιο εισόδημα, ξέρετε τι στην πραγματικότητα λένε;
Οτι από έναν εργαζόμενο με μηνιάτικο 571 ευρώ, θα του ζητούν να πληρώνει ...φόρο εισοδήματος!
*
Οτι από αυτόν τον άνθρωπο, που στην τσέπη του έχει λιγότερα από 20 ευρώ την ημέρα
και που μ' αυτά πρέπει να φάει, να πιει, να στεγαστεί, να ντυθεί, να μετακινηθεί, να πληρώσει νερό, τηλέφωνο και ρεύμα, να συντηρήσει το σαρκίο του και αν έχει οικογένεια να παλέψει για να την κρατήσει στη ζωή,
στο τέλος του χρόνου θα του ζητάνε να πληρώνει και ...φόρο εισοδήματος!

«Οικονομική διακυβέρνηση».Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που ολοκληρώνεται σήμερα προωθεί το νέο πακέτο μέτρων της «οικονομικής διακυβέρνησης». 
Πρόκειται για ένα σιδερένιο μηχανισμό επιβολής των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων με ενιαίο τρόπο και στρατηγική σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και της εξουσίας του κεφαλαίου. 
Μαζί με άλλες ανάλογες συμφωνίες, κεφάλαιο - ΕΕ - αστικές κυβερνήσεις εξαπολύουν τα πιο βάρβαρα μέτρα ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. 

48ωρη απεργία: Το γλέντι αρχίζει!


[ελαφρώς βελτιωμένη] αισθητική πρόταση του AlexD για αφίσα.
Ζήτω η προλεταριακιά αβαντγκάρντ

Η γλώσσα όσο πάει γίνεται όλο και λιγότερο λανθάνουσα και μερικές φορές το πραγματικό νόημα των λέξεων ταυτίζεται με την ωμή λαϊκή αλήθεια. Το μεσοπρόθεσμο λέει πριν κατατεθεί και ψηφιστεί, θα κατατεθεί κι ένας “εφαρμοστικός” νόμος, νόμος που θα φροντίσει δια την εφαρμογήν του εν λόγω προγράμματος. Θα μας τον “εφαρμόσουν” καλά-καλά δηλαδή κι εδώ η χυδαιότητα συντονίζεται πλήρως με την ομαλήν εφαρμογήν των νέων μέτρων, μια και πρόκειται για κανονικό γ....σι.

Οι στόχοι του κεφαλαίου δεν είναι του λαού...ΠΡΕΠΕΙ «ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ παραγωγικό μοντέλο», μας λένε. 
Να απελευθερωθούν οι «δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας». 
Δεν μπορεί να έχουμε μια χώρα που όλοι θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι...
Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι εδώ! 
Ας αδράξουν τις ευκαιρίες (και όχι δικαιώματα, φυσικά) που τους δίνει η ΕΕ οι νέοι άνεργοι, οι ξεκληρισμένοι αγρότες, οι απολυμένοι άνω των 50, οι γυναίκες.
Ας σταματήσουν, επιτέλους, να απαιτούν εγωιστικά τη σιγουριά των εργασιακών δικαιωμάτων, του 8ωρου, των αποζημιώσεων, των επιδομάτων ανεργίας, της δωρεάν Υγείας και Παιδείας, τις συντάξεις.
Δεν μπορούν πλέον στην εποχή μας που «τρέχει» να τα περιμένουν όλα από το κράτος. Ας κινηθούν, ας δημιουργήσουν, ας ρισκάρουν, επιτέλους, λίγο!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το μεσοπρόθεσμο & τη λαϊκή απάντηση.
Το μεσοπρόθεσμο φέρνει μέτρα εξαθλίωσης και εξόντωσης των ασφαλιστικών - εργασιακών κατακτήσεων και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Επιταχύνει την πτώχευση του λαού για να περιορίσει τις ζημιές για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Ο πόλεμος κατά των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων, των νέων και των γυναικών κλιμακώνεται.