Σελίδες

10 Οκτ 2012

Το «ζουμί» της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα


Στο τραπέζι τα σχέδια για επενδύσεις και συμπράξεις, στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων

Τις πολύ συγκεκριμένες αξιώσεις του ντόπιου κεφαλαίου και των επιχειρήσεων γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα, προκειμένου από τη μια να πέσει χρήμα στην αγορά και από την άλλη να προχωρήσουν οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για κερδοφόρες συμπράξεις και επενδύσεις, άκουσε διά ζώσης η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ, σε συνάντηση που διοργάνωσε χτες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Χίλτον» το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους Ελληνες επιχειρηματίες μπήκε με έμφαση το ζήτημα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στις δοσοληψίες με γερμανικές εταιρείες, καθώς απαιτείται άμεση εξόφληση του συνολικού ποσού για κάθε συναλλαγή τους. Μπήκε επίσης το ζήτημα των χρεών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, ύψους 7 δισ. ευρώ, κάτι που η κυβέρνηση συνδέει με την εκταμίευση της επόμενης δόσης από τους δανειστές, αλλά και ζητήματα απελευθέρωσης των αγορών,
όπως άλλωστε ζητάει και η τρόικα, σαν «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση της δόσης.
Από την πλευρά της, η Α. Μέρκελ φέρεται να έκανε αναφορές στην πιθανότητα κοινών επιχειρηματικών σχεδίων με γερμανικές εταιρείες, όπως προβλέπει και το μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψε το Μάρτη του 2011 η καγκελαρία με την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του ΣΕΒ, ο Δ. Δασκαλόπουλος άσκησε κριτική συνολικά στα αστικά κόμματα στην Ελλάδα για καθυστέρηση των«διαρθρωτικών αλλαγών». Ο πρόεδρος των βιομηχάνων στάθηκε στη «λειτουργική ασφυξία» που βιώνει η «επιχειρηματικότητα» στην Ελλάδα και ζήτησε:
  • αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, προφανώς με κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και φτηνό τραπεζικό δανεισμό
  • μείωση του κόστους του χρήματος, όπως πασχίζει και η συγκυβέρνηση για τους ντόπιους επιχειρηματίες
  • εξάλειψη του κινδύνου εξόδου της χώρας από το ευρώ, διασφάλιση δηλαδή και θωράκιση με κάθε τρόπο του ευρωμονόδρομου.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξήρε τις αλλαγές που έχουν γίνει μέχρι τώρα και αφορούν στην «ευελιξία» στο λεγόμενο «κόστος εργασίας», λέγοντας ότι είναι αρκετές και ότι δε χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση που να μειώνει παραπέρα τον κατώτατο μισθό!
Συνολικά, οι επιχειρηματίες ζήτησαν την καταβολή της επόμενης δόσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προσδοκώντας να εξασφαλίσουν δάνεια για επενδύσεις. Παρουσίασαν ακόμα τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν να προωθήσουν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις στην ενέργεια, στις επικοινωνίες αλλά και στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου έθεσε σαν προϋπόθεση για να γίνουν επενδύσεις να ξεκαθαριστεί απόλυτα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, να προχωρήσουν χωρίς εκπτώσεις όλες οι «διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που μειώνουν κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, να εξοφληθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις, να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να δημιουργηθεί επενδυτική τράπεζα που να στηρίξει την ανάπτυξη.

Ποιοι συμμετείχαν
Η σύνθεση όσων παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνάντηση στο «Χίλτον», είναι ενδεικτική των τομέων όπου το γερμανικό κεφάλαιο ψάχνει να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, μέσω συμπράξεων και με Ελληνες επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, εκτός από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι επιχειρηματίες: Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, Μ. Μαΐλλης,πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του ομίλου «Μ. Ι. Μαΐλλης», Δ. Κοπελούζος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου στην Ενέργεια, Κ. Φρουζής, πρόεδρος των φαρμακοβιομηχάνων και αντιπρόεδρος της εταιρείας «Novartis Hellas», J. Koechling, διευθύνων σύμβουλος της «Hochtief», ιδιοκτήτριας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», Ν. Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της «Eurobank», Μιχ. Τσαμάζ επικεφαλής του OTE, Γ. Ζανιάς, πρόεδρος της Eθνικής Tράπεζας, Σ. Ζαββός, διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής «Zeus Capital Partners», Α. Ζερβός , επικεφαλής της ΔΕΗ, B. Vargas Herzberg,διευθύνων σύμβουλος της «Bosch - Siemens Hausgeraete», Π. Ξυνής, της «Siemens Hellas».

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/10/12, 6:11 μ.μ.

    @ bandiera rossa
    και
    @ tasos manifesto

    Επειδή δεν είμαι και εξπέρ στη λειτουργία τού διαδικτύου, θέλω τα φώτα σας.
    Υπάρχει ένα blog στο οποίο κάνω π.χ. ένα σχόλιο το πρωί τής Δευτέρας, αλλά το δημοσιεύει πολύ αργότερα, ίσως και την επομένη, κι αφού έχει ρίξει ήδη κάνα-δυο ή τρεις και παραπάνω νέες αναρτήσεις, οπότε το σχόλιό μου, που κατά σύμπωση διαφωνεί με το κείμενο κάτω απ' το οποίο το έγραψα, περνά στο παρελθόν πριν καν ...υπάρξει στο παρόν...

    Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως οι ιδιοκτήτες τού blog αργούν γι' αντικειμενικούς λόγους να το ελέγξουν πριν το δημοσιοποιήσουν;
    Δεν θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα και να καταλήξω στο ότι γίνεται σκόπιμα, ώστε να το φάει η μαρμάγκα για να μη γίνει κατά το δυνατό εμφανής η διαφωνία των αναγνωστών στο εκάστοτε κείμενό τους.

    Π.χ.
    site ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ
    Ανάρτηση με τίτλο: H ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ.
    Στις 3-10-12 και ώρα 6 μμ στέλνω σχόλιο, το οποίο δημοσιεύτηκε την επομένη, αλλά με τη σωστή ημερομηνία και ώρα...

    Χτες 9-10-12 πάλι στο ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ.
    Στέλνω σχόλιο κάτω απ' το κείμενο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στις 5.23 μμ.
    Δημοσιεύτηκε εντέλει πριν λίγο σήμερα 10-10-12, με την ακριβή όμως ημερομηνία και ώρα που εστάλη.

    Σήμερα 10-10-12 πάλι στο ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ.
    Στέλνω σχόλιο κάτω απ' το κείμενο ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ, στις 12 το μεσημέρι.
    Κοντεύει 6 μμ και πριν λίγο δημοσιεύτηκε, αλλά με την ώρα που το έστειλα.

    Δεν ισχυρίζομαι ότι δε δημοσιεύονται καθόλου, αλλά ότι γίνεται πολύ ετεροχρονισμένα...
    Τόσο, που εντέλει, τα δικά μου σχόλια για παράδειγμα, το πολύ-πολύ να τα διαβάσει μόνον ο ιδιοκτήτης τού blog KONΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ.

    Συγχωρήστε με που είμαι εκτός θέματος, και μη δημοσιεύσετε καθόλου αυτό το σχόλιό μου, διότι
    ίσως εντέλει λειτουργούν πολλά blogs κατ' αυτόν τον τρόπο.
    Ίσως η πολιτική τους είναι να περνάνε όποιο μύνημα θέλουν, δίχως στην πραγματικότητα να επιτρέπουν τον αντίλογο, κι αυτό το κάνουν με πλάγιο τρόπο.
    Επιτρέπεται μεν ο αντίλογος, αλλά εκτός χρόνου... Οπότε... Ψιλοάκυρος...

    Τέλος πάντων, πρεσβεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου, αλλά αν μπορείτε δώστε μου με κάποιον τρόπο την εμπειρία σας επ' αυτού.

    Ευχαριστώ.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποια ιστολόγια έχουν ελεύθερα σχόλια, δηλαδή δεν απαιτείαται έγγριση απο τους διαχειριστές.
      Σε άλλα ιστολόγια, όπως και το συγκεκριμένο, τα σχόλια ελέγχονται και εγκρίνονται απο τους διαχειριστές και αυτό γίνεται όταν ο διαχειριστής το διαπιστώσει είτε απο το email, είτε απο τον πίνακα ελέγχου του blog.
      Συνήθως όταν ο διαχειριστής είναι στο blog αυτό γίνεται συχνά, αλλά πολλές φορές , έχει γίνει προγραμματισμός αναρτήσεων και αυτές αναρτώνται αυτόματα την ώρα που έχει καθορίσει ο διαχειριστής, δηλαδή γίνονται αυτόματα νέες αναρτήσεις , χωρίς την παρουσία του διαχειριστή.
      Αυτά ισχίουν γενικά και μιλάω πάντα απο την προσωπική μου εμπειρία, όσον αφορά το "ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ" και εγώ έχω διαπιστώσει , όσες φορές έχω αφήσει σχόλια, ότι αναρτώνται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
      Τους λόγους δεν τους γνωρίζω, μπορεί να είναι και ταχτική του συγκεκριμένου blog.

      Διαγραφή
    2. ΑΝΕΡΓΕ και ΑΦΡΑΓΚΕ
      ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ""ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ "" ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ """ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ""".
      Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ , 11 ΟΚΤ. 2012,
      """""""""Τριτε, Τεταρτε και λοιποι γελοιοι του ΣΥΡΙΖΑ , ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο "ΑΛΕΞΗΣ " ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ....???
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
      ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ """ΤΡΙΤΕ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ Ο """ΚΩΣΤΑΣ""""""""
      ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑ "ΤΡΙΤΟ" ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΜΠ[ΑΡΙΖΑ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ ΠΑΣΟΚΟ--- ΠΑΣΟΚΟΥΡΙΖΑ...

      Η ΝΑ ΠΙΣΤΕΩΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΟ """"ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ"""" ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ """"ΚΩΣΤΑ"""
      ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ REDFLY... ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠΟ ΟΡΥΖΑ... ή αλλοίως ΣΥΡΙΖΑ... ΨΥΡΙΖΑ.... κ.τλ. ...
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ...
      ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΝΑΝ "ΤΡΙΤΟ" ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΑΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο "ΚΩΣΤΑΣ", Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ BLOG , ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΤΡΙΤΟΣ , ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ,,, ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ """""ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ"""""""?
      ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ?
      ΑΝ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ....
      ΑΠΛΑ ΣΗΜΕΡΑ "ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ" ΕΝΑ BLOG ΕΠΟΝΟΜΑΖΩΜΕΝΟ "ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ" ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ "ΚΩΣΤΑ "
      ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ "ΟΛΙΓΟΝ ΚΚΕ" ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟ "ΤΡΙΤΟ" , ΑΓΝΟΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΛΙΓΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΛΙΓΟΝ Ν.Δ. ΟΛΙΓΟΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΑΡ....
      ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ , ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ...
      ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Ο """ΚΩΣΤΑΣ """ ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ, ΕΝΩ Ο "ΑΛΛΟΣ "ΤΡΙΤΟΣ" ΤΑ ΕΚΟΒΕ ΟΛΑ
      Ο ΤΡΙΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ , ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ( ΚΩΣΤΑΣ) ΜΕ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ "ΚΚΕ" ΕΚΡΙΝΕ ΚΡΙΤΙΚΑ???
      ΕΠΟΝΥΜΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ, ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ
      ΔΙΔΥΜΟ "" ΚΩΣΤΑΣ" - "ΤΡΙΤΟΣ"""" ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ....
      ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ ... ΤΡΙΤΕ ΚΩΣΤΑ... ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ....
      ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ....
      ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ......"""""""""""""""

      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ "ΠΛΟΥΣΙΑ""" BLOGS.....
      Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ , Η Ο ΚΩΣΤΑΣ , ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ , ΟΧΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ , ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.........

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/10/12, 7:38 μ.μ.

    Eυχαριστώ για τις διευκρινήσεις και παρακαλώ να μην εκλειφθεί απ' το blog ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ η κίνησή μου ως διάθεση και σκοπός εκ μέρους μου δυσφήμισής του.
    Απλά το έφερα ως παράδειγμα, γιατί έτυχε να έχω αποθηκεύσει τα σχόλια που ανέφερα, άρα είχα και τον ακριβή χρόνο που τα είχα στείλει. Σ' έλεγχό μου λοιπόν, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αποδεδειγμένη καθυστέρηση δημοσίευσής τους.
    Λυπάμαι που σας απασχόλησα με ανούσιο(;;;) θέμα και μάλιστα εκτός θέματος.
    Πάμε παρακάτω λοιπόν.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/10/12, 7:55 μ.μ.

    Ναι, όπως το λέει η ανάρτησή σας είναι ΤΟ "ΖΟΥΜΙ" ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
    Πιθανόν βέβαια να συζητήθηκαν κι άλλα ακόμη ...χειρότερα, που δεν έγιναν ακόμη γνωστά.

    Μ' άλλα λόγια κάθισαν γι' άλλη μια φορά οι "θεοί" στο τραπέζι των φαγο-συνδιασκέψεων και αποφάσισαν πώς θα μας φάνε γρηγορότερα..., για να βρουν διέξοδο τα κέρδη τους και να μεγαλώσουν συνάμα.

    Υπάρχει μια κινηματογραφική ταινία, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ νομίζω ο τίτλος και θαρρώ είναι ανατολικογερμανικής παραγωγής.

    Ε, λοιπόν, την υπόθεση εκείνου τού ΑΛΗΘΙΝΟΥ έργου θυμίζει το "ζουμί" τής επίσκεψης Μέρκελ...

    Τέτοιου είδους άλλωστε είναι πάντα οι συναντήσεις των ...θεών...

    Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν αυτό οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα που βογκάνε κάτω απ' την μπότα τής δικτατορίας τού μεγάλου κεφαλαίου;

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΕ
      ειναι πάρα πολύ απλό να γίνεις bloger,
      Σαν bloger θα έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης στο διαδίκτυο...
      Εφ' όσον έχεις τόσο ενεργή συμμετοχή στην μπλογκόσφαιρα, γιατί να μην είσαι και bloger???

      Η διαδιακασία του να αποκτήσεις ενα nickname στον εικονικό κόσμο των blogers , είναι πολύ απλή....
      ακολουθείς κάποιες καθορισμένες διαδικασίες , απλές και κατανοητές...
      Η τεχνολογία είναι πρόκληση φτάνει να την χρησιμοποιούμε με τον κατάλληλο τρόπο...
      Αυτό κάνω και εγώ , αν και δεν είμαι πλέον νέος...................
      Αλλά οι καινοτομίες μας ανήκουν και τις εκμεταλλευόμαστε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο εμείς οι κομμουνιστές.....

      Διαγραφή
  4. Μια και το έφερε η συζήτηση και εγώ σε αρκετές αναρτήσεις σε διάφορα blogs (newbeast enikos και αλλα...) έχω προσπαθήσει να απαντήσω σε συκοφαντικά για το ΚΚΕ σχόλια και πολύ δύσκολα αναρτώνται και πολλές φορές δεν βγαίνουνποτέ ....
    Αντίθετα τα πικρόχολα σχόλια ανεβαίνουν σφεντόνα ....άμεση " δημοκρατία ".....
    Θα πει κάποιος τι γυρεύεις εκεί μέσα αφού γνωρίζεις πως παίζεται το παιγνίδι ;;;
    Είναι blogs όμως που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και καλό είναι να ανοίγουμε διάλογο παντού να μην μένει τίποτα αναπάντητο να αιωρείται στον αέρα ...
    Ο Λένιν έλεγε ότι και από τον βούρκο βγάζεις διαμάντια ....όρεξη και χρόνος χρειάζεται .....
    Όσο για την επίσκεψη της εκπροσώπου του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου στο χέρι του λαού με τους αγώνες του είναι να ακυρώσει φανερές και κρυφές αντζεντες.
    Ο εργαζόμενος πρέπει να καταλάβει ότι όπως τα κεφαλαιοκρατικα συμφέροντα με νύχια και δόντια υπερασπίζουν τα δικαιώματα τους ( να καταληστευουν τους μισθωτούς δούλους τους ) έτσι και ο εργαζόμενος πρέπει να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει να σπάσει τις αλυσίδες του και να τους τις πετάξει στη μούρη ....
    Εγώ σημειολογικά για τη μέρα της επίσκεψης είδα και κάτι άλλο ...
    Μέρα του βομβαρδισμού της Αθήνας από τους γερμανούς (άρα μήνυμα υποταγής άμεσο ) και μέρα δολοφονίας του che ( άρα μήνυμα κάμψης του επαναστατικού αγώνα του λαού )
    Συμπέρασμα :
    Ο λαός πρέπει να πει
    V E N C E R E M O S !!!!
    Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά να επαναλάβω ένα καταπληκτικό άρθρο που ανήρτησα πριν απο κάποιες μέρες ,
      "ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Νέοι δρόμοι για την ενημέρωση - νέοι δρόμοι για τη χειραγώγηση"
      του Γρηγόρη Λιονή
      http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4609.html
      Αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/10/12, 10:43 π.μ.

    @ Makiskef

    Μπράβο! Ούτε καν είχα σκεφτεί αυτήν την σύμπτωση της συγκεκριμένης ημερομηνίας.
    Άλλη μια απόδειξη ότι οι ιμπεριαλιστές,
    μικροί σαν την Ελλάδα και μεγάλοι σαν τη Γερμανία,
    (και δεν εννοώ φυσικά τούς λαούς των χωρών)
    λειτουργούν πάντα οργανωμένοι,
    με μέθοδο και στρατηγικό στόχο στον οποίο υποτάσσουν την τακτική τους.

    Κάνουν δηλαδή απ' την αντίθετη σκοπιά,
    αυτό που θα έπρεπε να κάνει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της σε κάθε χώρα.

    Αυτό εντέλει που λέει και για το οποίο αγωνίζεται το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις του,
    ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις τής ταξικής πάλης
    για την έφοδο του λαού, των λαών, στον ουρανό...

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/10/12, 11:03 π.μ.

    @ tasos

    Δίκιο έχεις και δε σου κρύβω ότι κάποιες φορές,
    λόγω των ...δυσκολιών που αντιμετωπίζω για να δημοσιεύσω κάποιο σχόλιο,
    περνά απ' το μυαλό μου.
    Προφανώς όμως δεν έχει ωριμάσει ακόμη μέσα μου αυτή η απόφαση.
    Καλό είναι λοιπόν το σπρώξιμο που μου κάνεις.
    Με βοηθά να πάρω την απόφαση μια ώρα αρχύτερα.

    Σ' αυτό το θέμα, φέρομαι λίγο-πολύ όπως ένα μεγάλο κομμάτι
    τού λαού μας, που ενώ βλέπει, συμφωνεί, εκτιμά και τιμά το ΚΚΕ
    και την ταξική δράση των κομμουνιστών,
    μένει αναποφάσιστο να πάρει την απόφαση να συστρατευτεί με το ΚΚΕ
    και να προστεθεί σ' εκείνους, στους κομμουνιστές δηλαδή,
    που με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια δίνουν
    καθημερινά τη μάχη ενάντια στους εκμεταλλευτές τού λαϊκού ιδρώτα.
    Κι όμως, αυτό το κομμάτι τού λαού μας δικαιούται,
    αλλά κι έχει υποχρέωση,
    να πάρει τη θέση του δίπλα και μαζί με τους κομμουνιστές.
    Και θα το πράξει εντέλει!
    Απλά, χρειάζεται ώθηση, σπρώξιμο, για να το κάνει μια ώρα αρχύτερα.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή