Σελίδες

27 Απρ 2012

Ρωτάνε το ΚΚΕ, πού θα βρεθούν λεφτά έξω από την ΕΕ;


-- Αν η Ελλάδα αποδεσμευτεί από την ΕΕ, όπως προτείνει το ΚΚΕ, πού θα βρεθούν χρήματα για μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία, Παιδεία κ.λπ., αφού δε θα δοθούν τα δάνεια;
  • Τα λεφτά τα βγάζει η δουλειά των εργαζομένων και τα κλέβουν οι καπιταλιστές νόμιμα μέσω της κλοπής του μεγαλύτερου μέρους της δουλειάς τους (υπεραξία), έτσι βγάζουν το κέρδος.
  • Το ΚΚΕ προτείνει στο λαό να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου στην Ελλάδα και μιλά για αποδέσμευση με εργατική λαϊκή εξουσία και όχι «σκέτο αποδέσμευση», όπως σκόπιμα παραποιούν τα αστικά επιτελεία.
  • Η λαϊκή εξουσία θα διαγράψει το χρέος. Επομένως τα χρήματα για το χρέος θα τεθούν στην υπηρεσία του λαού. Εκτός από τα δάνεια, ο λαός πληρώνει, μέσω της φοροληστείας του, επιπλέον χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό στους δανειστές. Αρα και αυτά τα επιπλέον θα τα διαχειρίζεται ο λαός.
  • Θα καταργηθούν τα διάφορα χρηματικά πακέτα και επιδοτήσεις που σήμερα δίνονται στο κεφάλαιο, για να κάνει επενδύσεις, να μεταφέρει επιχειρήσεις στο εξωτερικό, που αδειάζουν τα κρατικά ταμεία. Και αυτά θα μπουν στη λαϊκή υπηρεσία.
  • Θα μειωθούν δραστικά οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, αφού θα περιοριστούν στους αναγκαίους για την άμυνα της Ελλάδας και όχι για τους πολέμους του ΝΑΤΟ και θα σταματήσουν οι αποστολές στρατού σε χώρες που το ΝΑΤΟ κάνει πόλεμο (π.χ. Κόσσοβο, Αφγανιστάν) αλλά και οι εμπλοκές της Ελλάδας σε πολέμους (π.χ. Λιβύη) με το τεράστιο κόστος που συνεπάγονται.

Η "υπόλοιπη" αριστερά κι ένα φάντασμα ...

Τελικά, η Φωφάρα σίγουρα τα έχει χάσει. Έχει κόψει κάβο, που λένε. Όποτε την ακούω να μιλάει, η γυναίκα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι μπουρδολογεί ασύστολα. Παλιά της τέχνη, κόσκινο. Είναι ότι πλακώνουν δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι και αναλυτές (φυσικά, όλοι τους "έγκυροι") και αναλύουν τις μπούρδες της. Για να βγάλουν τί; Τί μπορεί να προκύψει από την ανάλυση μιας μπούρδας; Όπως έλεγε κάποτε ο Νιόνιος: "και να ταΐσεις κακάο τη γελάδα, δεν θα 'ναι πάλι πιθανό ν' αρμέξεις σοκολάδα"...

Δεν θα μείνω στο ότι η Φωφάρα "χαιρέτισε" τις δηλώσεις Ολάντ. Εκπρόσωπος τύπου είναι, δικαίωμά της να χαιρετάει και να κουνάει το μαντήλι σε όποιον θέλει. Εγώ θα μείνω στην εξής αποστροφή από τις δηλώσεις της: "Καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις τις ελληνικής αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής αριστεράς και να στηρίξουν αυτό τον δρόμο".

Προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ στην Αθήνα




ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Την Τετάρτη 2 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως
Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα
Την Τετάρτη 2 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του

Η «γαλλική επανάσταση» ...


Αυτή η «γαλλική επανάσταση» κράτησε λίγο. 
Ισα που έγινε τίτλος στα πρωτοσέλιδα. Ο ίδιος ο Ολάντ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: Χαρακτήρισε «απαραίτητη τη δημοσιονομική πειθαρχία», δήλωσε καθαρά ότι όχι μόνο δεν απορρίπτει το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας, αλλά και ότι θα το εμπλουτίσει.
Κρίμα, πάνω που διάφοροι - απ' τον Καρατζαφέρη ως τον Τσίπρα κι απ' τον Βενιζέλο ως τον Σαμαρά - άρχισαν να μιλάνε για το «γαλλικό παράδειγμα» και να το πλασάρουν ως ελπίδα και για τον ελληνικό λαό, το παράδειγμα έδειξε τα δόντια του: Ο Ολάντ είπε σε απλά ελληνικά «τα κεφάλια μέσα».
Η μόνη που έμεινε να πανηγυρίζει είναι η Τρέμη στο «Mega». Παραφράζοντας τη φράση του Κομμουνιστικού Μανιφέστου διαπίστωσε ότι «πάνω απ' την Ευρώπη πλανάται ένα φάντασμα, το φάντασμα της ανάπτυξης». Μη γελάτε, το είπε σοβαρά. Το είπε όταν από το ρεπορτάζ μεταδόθηκε η είδηση πως και η Μέρκελ συμφωνεί με τον Ολάντ ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να «εμπλουτιστεί» με ένα παράρτημα για την ανάπτυξη.
***
Η ανάπτυξη είναι η μαγική λέξη που επαναλαμβάνεται από το 1992 ως σήμερα στους τίτλους όλων των συμφωνιών της ΕΕ και επαναλαμβάνουν τώρα τόσο ο

Ερώτημα … καταγωγής !!!


Ναι ρε παιδιά !
Νομίζω ότι όποιος ξέρει, ας μας το πει και σε μας.

Η καταγωγή του Mr. Alexis, βαστάει από τον γνωστό Γκαίμπελς ;;;

Τι, γιατί το ρωτάω …

Μα, στην κεντρική προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιείται μια φωτογραφία με νεαρές διαδηλώτριες, οι οποίες,

ΟΜΩΣ, …

ΕΙΝΑΙ   ΚΝΙΤΙΣΣΕΣ  !

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω

Η ΕΕ κλυδωνίζεται στη δίνη της κρίσης, ο καπιταλιστικός κόσμος γενικότερα αγκομαχάει να ξεφύγει από τη μέγκενη της κρίσης και τις αντιφάσεις του και μπροστά στο φάσμα μιας νέας κρίσης γίνεται όλο και πιο επιθετικός, όλο και πιο αντιδραστικός και ταυτόχρονα πιο ανήσυχα τα επιτελεία του για το ενδεχόμενο λαϊκών εξεγέρσεων. Αυτό το συμπέρασμα αναδείχνεται ακόμα και από τις αναλύσεις σοβαρών αστών ερευνητών και αναλυτών.

Η εναλλακτική λύση, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, η σοσιαλιστική προοπτική είναι όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία και αντικειμενικά ώριμη. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης δεν μπορεί να δώσει τίποτα πια το θετικό για τους λαούς, παρά μόνο πείνα, ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μπόλικη καταστολή και πολέμους.
Είναι λογικό μέσα σε αυτές τις συνθήκες και με δεδομένο το σημερινό συσχετισμό δύναμης και την ιδεολογική κυριαρχία της αστικής τάξης να μην είναι άμεσα ορατή αυτή η προοπτική σε πλατιές εργατικές και λαϊκές μάζες. Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η πίεση για αλλαγές, καθώς μεγαλώνει η ανασφάλειά τους για το μέλλον και δεν μπορούν να ζήσουν όπως πριν.
Στις συνθήκες της Ελλάδας η κατάσταση στη συγκεκριμένη συγκυρία γίνεται ακόμα πιο σύνθετη γιατί το κλασικό δικομματικό σύστημα της άρχουσας τάξης βρίσκεται σε αποδιοργάνωση, πράγμα που απελευθερώνει μεγάλο τμήμα του λαού που ήταν στην επιρροή του.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»!

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ 
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»! 
Ψήφος παρεμπόδισης, αντεπίθεσης και ανατροπής είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ

Μην ανέχεσαι να σε τρομοκρατούν με απειλές και εκβιασμούς το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΕΕ ούτε να σε κοροϊδέψουν τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, «αριστερά» και «δεξιά». 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Καμμένου και άλλοι «αντιμνημονιακοί», σε κοροϊδεύουν όταν σου λένε ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει λύση για το λαό, αρκεί να γίνουν αυτοί κυβέρνηση.

Είναι ψέμα ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα σε κάνει να ανασάνεις. Τα βάρβαρα μέτρα που έφεραν φτώχεια, έχουν τη σφραγίδα του Μάαστριχτ που όλοι αυτοί έχουν ψηφίσει. Τα ίδια μέτρα εφαρμόζουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνια.

Πώς θα λειτουργεί η εργατική, λαϊκή εξουσία;


Τα αστικά ΜΜΕ, τώρα, την προεκλογική περίοδο, πασχίζουν να υπονομεύσουν στις λαϊκές συνειδήσεις την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική, λαϊκή εξουσία, με αιχμή της προπαγάνδας τους το ζήτημα της δημοκρατίας. Αντιπαραθέτουν τη λειτουργία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας καλλιεργώντας συνειρμούς ότι στην εργατική, λαϊκή εξουσία δε θα υπάρχει δημοκρατία αφού η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν δυνατότητα να εκλέγουν βουλευτές κ.λπ. Ρωτάνε, για παράδειγμα, θα υπάρχει κοινοβούλιο; Πώς θα λειτουργεί; Και άλλα τέτοια. Δεν είναι ότι δεν ξέρουν. Αντιπαραθέτουν την αστική μορφή διαχείρισης (αυτό κάνει η αστική βουλή), της εξουσίας των καπιταλιστών, για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι η σημερινή δημοκρατία είναι αντιδημοκρατική για το λαό, αφού νομοθετεί αντεργατικά, αντιλαϊκά. Και να εμποδίσουν την ολοένα και μεγαλύτερη επίδραση που ασκεί η πρόταση του ΚΚΕ σε πλατύτερες εργατικές, λαϊκές δυνάμεις.
***
Πώς θα λειτουργεί η εργατική, λαϊκή εξουσία; Θα υπάρχει βουλή; Βεβαίως θα υπάρχει βουλή. Αλλά δε θα είναι σαν τη σημερινή, όπου κάθε 4 χρόνια το εκλογικό σώμα εκλέγει βουλευτές σε εκλογικές περιφέρειες, δηλαδή σε εδαφική βάση. Οι λαϊκοί βουλευτές θα αντιπροσωπεύουν το εργοστάσιο, τον κλάδο, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους. Αντίστοιχα λοιπόν θα εκλέγονται από τα εργοστάσια, τις

Αντε ... και καλά στέφανα


Ευτυχή κατάληξη φαίνεται πως θα έχει το φλερτ της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ. Για τους ίδιους βεβαίως και όχι για το λαό. Ο Θ. Μαργαρίτης, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ξεκαθάρισε χτες ότι όσες ψήφους πάρουν θα τις ακουμπήσουν στο ΠΑΣΟΚ, αποδεχόμενοι πρόταση συνεργασίας σε κυβερνητικό επίπεδο. Είπε συγκεκριμένα: «Η ΔΗΜΑΡ έχει έμπρακτα αποδείξει ότι έχει κουλτούρα συνεργασιών με τα ψηφοδέλτια συνεργασίας που κέρδισαν τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας. Επομένως δεν φοβάται τις ευρύτερες συμπράξεις. Στο κυβερνητικό πρόβλημα της χώρας διατυπώνει ένα πρόγραμμα με δυο βασικούς άξονες συνεννόησης. Την αναθεώρηση του μνημονίου στην κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης, αλλά και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Χάβρα...


Ούτε μια ολοκληρωμένη απάντηση δεν άφησαν να ακουστεί οι Λυριτζής και Οικονόμου, που είχαν χτες καλεσμένη στην εκπομπή τους στο ΣΚΑΪ την Αλέκα Παπαρήγα. Μέσα σε συνθήκες πραγματικής χάβρας, ο ένας έκανε ερώτηση και πριν προλάβει να πει μια φράση η ΓΓ της ΚΕ, ακολουθούσε η επόμενη ερώτηση, πολλές φορές και για άσχετο θέμα. Πεταγόταν ο ένας, πεταγόταν ο άλλος και αυτό πήγε σχοινί - κορδόνι από την αρχή μέχρι το τέλος. «Θα υπάρχουν άλλα κόμματα αν πάρετε την εξουσία;», ρώταγε ο ένας. Πριν πάρει απάντηση και μόλις ακούγονταν οι πρώτες λέξεις από την Αλ. Παπαρήγα, ρωτούσε ο άλλος: «Δηλαδή (σ.σ. λες και είχε ακούσει απάντηση και ζητούσε εξήγηση) θα γίνονται εκλογές;». Ετσι κύλησε η χτεσινή συνέντευξη. Οπως και πολλές άλλες σε αστικά ΜΜΕ, που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι να παρουσιάσουν έστω και ένα μικρό μέρος από την πρόταση του ΚΚΕ, ακόμα και τώρα που υποχρεώνονται λόγω των εκλογών να παραχωρήσουν λίγο τηλεοπτικό χρόνο στο Κόμμα. Προσπαθούν μάταια να βάλουν εμπόδια στο λαό να προσεγγίσει ολοκληρωμένα την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Σαμαράς : Διά πυρός και σιδήρου επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Την αυταρχική θωράκιση του αστικού συστήματος ώστε να εφαρμόσει με άγρια καταστολή τα βάρβαρα μέτρα που βουλιάζουν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπηρετεί η δέσμη των μέτρων για τη «διακυβέρνηση του κράτους» που παρουσίασε χτες στο Ζάππειο ο Α. Σαμαράς, προχωρώντας ταυτόχρονα σε επίδειξη της αποφασιστικότητάς του να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική.
Η δέσμη των μέτρων, που εξήγγειλε, είναι άρρηκτα δεμένη με το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία που παρουσίασε την περασμένη Κυριακή και επιβεβαιώνουν ότι η «ανάπτυξη», που επαγγέλλεται, πάει χέρι χέρι με την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων. Καθόλου τυχαία, ο Α. Σαμαράς επανέλαβε και χτες την ιαχή «τέρμα πια η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς», απειλώντας τους εργαζόμενους που διεκδικούν και παλεύουν.
Ειδικότερα ο Α. Σαμαράς:
-- Αναγόρευσε σε υπ' αριθμόν ένα εχθρό τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία,

Το ένα χέρι νίβει το άλλο


Με αφορμή τις γαλλικές εκλογές και την πιθανή επικράτηση Ολάντ, οι εγχώριοι σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ έχουν βγει στα «κεραμίδια» προπαγανδίζοντας την πυροδότηση δήθεν «θετικών αλλαγών» στην ΕΕ. Αναπαράγοντας τη ρητορεία Ολάντ περί «επαναδιαπραγμάτευσης» του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας και τον εμπλουτισμό του με «μέτρα ανάπτυξης», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη των οπορτουνιστών, επιχειρούν να σπείρουν αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα για μια «νέα σελίδα» στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία.
«Περιμένω να νικήσει ο Ολάντ για ν' αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη (...) όμως για να μετέχουμε σ' αυτούς πρέπει να είμαστε ζωντανοί», δήλωσε προχτές ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την επικράτηση Ολάντ σαν αφετηρία «για θετικές αλλαγές σε όλη την Ευρώπη». Επί της ουσίας, ο μεν Βενιζέλος θέτει σαν προτεραιότητα την εφαρμογή των σφαγιαστικών μέτρων του μνημονίου για να μείνει η Ελλάδα «ζωντανή» μέσα στην ΕΕ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για «φιλολαϊκές λύσεις», με την Ελλάδα στην ΕΕ και τα μονοπώλια κυρίαρχα στην παραγωγή. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Ποια είναι η συμβολή της