Σελίδες

20 Απρ 2013

«Το Τάμα του Έθνους»

Η ναζιστική «Χρυσή Αυγή» έκανε πρόσφατα ερώτηση στη Βουλή για το «Τάμα του Έθνους», ζητώντας την υλοποίησή του, δηλαδή την ανέγερση ναού του «Σωτήρος Χριστού» στην Αθήνα. 
Η ερώτηση αυτή, μας θύμισε την προηγούμενη φορά που είχε εξαγγελθεί η ανέγερση του ναού του Σωτήρος από τη Χούντα. 
Η υπόθεση είναι αρκετά διδακτική καθώς ξεσκεπάζει τα ψέματα των νοσταλγών της Δικτατορίας, της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων. 
Οι Χρυσαυγίτες λένε πως στην 7ετία πατάχθηκε η διαφθορά, το «Τάμα» όμως αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο.

Πολιτική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Τα βασικά καθήκοντα του ΚΚΕ έως το 20ο Συνέδριο


Από τις 11 έως τις 14 Απρίλη 2013 συνήλθε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Το 19ο Συνέδριο ενέκρινε τις Θέσεις της ΚΕ που περιλαμβάνουν τον απολογισμό δράσης του Κόμματος και τα πολιτικά του καθήκοντα μέχρι το 20ό Συνέδριο, παίρνοντας υπόψη τη συζήτηση και υπερψήφισή τους από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΚΟΒ και τις Συνδιασκέψεις. Ενέκρινε επίσης την εισήγηση της ΚΕ στο 19ο Συνέδριο, καθώς και τον απολογισμό της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου (ΚΕΟΕ).
Το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ υπερψήφισε το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του Κόμματος, επίσης παίρνοντας υπόψη την υπερψήφισή τους στις ΚΟΒ και τις Συνδιασκέψεις, καθώς και τις προτάσεις που έγιναν σε αυτές.

Στον απόηχο των γεγονότων στη Βοστώνη...


Την τελευταία βδομάδα η Βοστώνη βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Την Ημέρα των Πατριωτών, που γιορτάζεται η επέτειος από τις πρώτες μάχες της Αμερικάνικης Επανάστασης στη Μασαχουσέτη και που παραδοσιακά πραγματοποιείται ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο σκοτώνουν τρία άτομα και τραυματίζουν δεκάδες σκορπώντας τον τρόμο. Τις επόμενες μέρες είναι πρωτοφανής η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας παντού. Το γεγονός αξιοποιείται σε δύο επίπεδα, από τη μία καλλιεργείται αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στον αμερικάνικο λαό δημιουργώντας έτσι πρόσφορο έδαφος για την αύξηση των μέτρων καταστολής, της αστυνομοκρατίας και του χαφιεδισμού. Από την άλλη, πατώντας στα αισθήματα του αμερικανικού λαού, προπαγανδίζεται για άλλη μια φορά ο μύθος του ενωμένου αμερικάνικου έθνους απέναντι σε κάθε επίθεση και εχθρό, δικαιολογώντας έτσι κάθε είδους ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ σε άλλες χώρες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αμερικάνικου κεφαλαίου.
Την Πέμπτη το βράδυ ένας αστυνομικός δέχεται επίθεση και δολοφονείται στην πανεπιστημιούπολη του ΜΙΤ. Το Κέμπριτζ και οι γύρω περιοχές μετατρέπονται σε σκηνικό από ταινία δράσης και η επιχείρηση καταδίωξης καταλήγει στην περιοχή του Γουότερ Τάουν όπου ο ένας από τους δύο ύποπτους σκοτώνεται από την αστυνομία ενώ ο άλλος διαφεύγει. Την επόμενη μέρα, όλη η περιοχή της Βοστώνης τίθεται σε συναγερμό, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν λειτουργούν, τα πανεπιστήμια κλείνουν και ο κόσμος καλείται να μείνει μέσα.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967


Σε ανακοίνωσή της, για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε για τη λαϊκή συμμαχία, το λαό στην εξουσία, το σοσιαλισμό. Βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από την τότε περίοδο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και της αστικής τάξης στην Ελλάδα, μπόρεσε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε απέναντί της έναν λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Αντίθετα, η πραγματική δύναμη του λαού ήταν υπονομευμένη από αυταπάτες, από την αναμονή των εκλογών που δήθεν θα έδιναν λύση σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, καθώς και από το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας.

Αθλια δημοσιογραφία

Την Πέμπτη, μια μέρα μετά το μακελειό στη Μανωλάδα, το ΚΚΕ διοργάνωσε μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή, δίνοντας άμεση απάντηση στο κράτος, στους μεγαλοκαλλιεργητές και στις τοπικές αρχές που ευθύνονται για το σύγχρονο δουλεμπόριο στα φραουλοχώραφα. 
Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε διαμαρτυρίες στην Αττική, ενώ πικετοφορίες διοργάνωσε το ΚΚΕ και σε άλλες πόλεις. Δραστηριότητα με χαρακτηριστικό την αμεσότητα, τη μαζικότητα, αλλά τα διαδικτυακά Μέσα των αστών δεν έγραψαν λέξη. Το αποσιώπησαν και τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης. 
Αυτό συνεχίστηκε και χτες, λέξη δεν έγραψαν οι αστικές εφημερίδες, που μερικές καμώνονται και τις