Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ: Ακόμα πιο αντιδραστικό το τελικό νομοσχέδιο.Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, σαν εργαλείο νομιμοποίησης προαποφασισμένων αντιδραστικών αλλαγών στο αστικό πολιτικό σύστημα και ενσωμάτωσης της κλιμακούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυρίαρχη πολιτική. Χθες, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφισμάτων και το όλο θέμα περνάει πλέον στη δικαιοδοσία της Βουλής. Χωρίς να διευκρινίζεται το περιεχόμενο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το πρώτο δημοψήφισμα να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.
Βάσει του νομοσχεδίου, προβλέπονται δύο τύποι δημοψηφίσματος. 
Ο πρώτος αφορά διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για «κρίσιμα εθνικά θέματα εξωτερικής πολιτικής ή εθνικής άμυνας», αλλά και κάθε άλλο ζήτημα που απασχολεί την οικονομική, την κοινωνική και την πολιτική ζωή. 

ΟΧΙ σ' όλα τα ναρκωτικά - Ζωή ολόκληρη ΟΧΙ με δόσεις.Επερώτηση για το πρόβλημα των ναρκωτικών στην Ελλάδα κατέθεσε στη Βουλή ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
 
Η Επερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας και το κείμενό της έχει ως εξής:
«Το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών και στη χώρα μας επιδεινώνεται συνεχώς. Στο γενικό πληθυσμό με βάση τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΠΝ) και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) στην Εκθεση για το 2010 εμφανίζει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  • Ενα στα 12 άτομα (8,6%) ηλικίας 12-64 ετών αναφέρει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας έστω και μία φορά στη ζωή (κυρίως κάνναβη). Το 3,8% δοκίμασαν κάποια παράνομη ουσία 1-2 φορές, ενώ το 4,8% επανέλαβαν τη χρήση τουλάχιστον 3 φορές.

Μπλοκ εχθρικό στο λαό.Τα φωτογραφικά ενσταντανέ απ' την προχτεσινή συνάντηση κυβέρνησης, εργατοπατέρων και μεγαλοεργοδοτών, αποτυπώνουν με ευκρίνεια το μαύρο μπλοκ που παρατάσσεται απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, προωθώντας με πυγμή την πολιτική που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για έξοδο απ' την κρίση, βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή. 
Αποθεώνοντας την επιζήμια για το λαό και το κίνημα αντίληψη της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής συναίνεσης, επικαλέστηκαν το «κοινό καλό», όταν αντικειμενικά τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργάτες, όπως άλλωστε έγινε φανερό κι απ' το περιεχόμενο της συνάντησης.

Τα αρπαχτικά...Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στη σημερινή συνάντηση των λεγόμενων «Φίλων της Λιβύης» (συμμετέχουν περίπου 25 καπιταλιστικά κράτη), στο Παρίσι για τη μοιρασιά από την αρπαγή της λείας του πλούτου της Λιβύης την ώρα που ο πόλεμος συνεχίζεται. 
Σ' αυτά τα πλαίσια χτες έγινε συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με επιχειρηματίες για τις δυνατότητες ανάπτυξης δράσης στη Λιβύη. 
Να γιατί η ελληνική κυβέρνηση από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του άδικου πολέμου συμμετείχε ενεργά και σ' αυτόν. 

ΗΠΑκλοπές...«Ανήκομεν εις την Δύσιν» (Κωνσταντίνος Καραμανλής).
*
«Πάμε χέρι χέρι με τον Κλίντον» (Αντρέας Παπανδρέου).
*
«Είμαστε όλοι Αμερικανοί» (Κωνσταντίνος Μητσοτάκης).
*
«Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες» (Κώστας Σημίτης).
*
«Είμαστε στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ» (Κώστας Καραμανλής).
*
«Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συμμερίζονται κοινές αρχές, κοινούς στόχους, όπως δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιφερειακή σταθερότητα» (Γιώργος Παπανδρέου).

Κρίση και κέρδη….Ο όμιλος Μότορ Όιλ ανακοίνωσε ότι αύξησε τα καθαρά κέρδη του στο α΄ εξάμηνο του 2011 έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2010, κατά 436,22%, από 19,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο πέρυσι στα 105,1 εκατ. ευρώ φέτος!

Τα ΕΛ.ΠΕ. (Ελληνικά Πετρέλαια) για το ίδιο διάστημα ανακοίνωσαν ότι τα καθαρά κέρδη των ανήλθαν στα 179 εκατ. ευρώ έναντι 59 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 203,38%!

Μόνο χθες, 31/8/2011, τα διυλιστήρια αύξησαν όλα τα καύσιμα κατά 7 λεπτά το λίτρο!!! Σήμερα δε ειχαμε νέα αύξηση 7 λεπτά στις βενζίνες και 4 λεπτά στο πετέλαιο! Δεν έχουν τελειωμό οι αυξήσεις κερδών στα μονόπώλια και οι μιεώσεις μισθών τους εργαζόμενους.

Στο πνεύμα του νέου νόμου!!!Ομάδες της ΕΑΑΚ στο Βιολογικό Αθήνας είπαν ότι δε θέλουν κόμματα στην κατάληψη
Συνέβη και αυτό: Ομάδες της ΕΑΑΚ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο πνεύμα της 
Α. Διαμαντοπούλου και του νέου νόμου - πλαισίου αναφωνούν «έξω τα κόμματα από τις σχολές»!
Οπως καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση Φυσικομαθηματικής Αθήνας της ΚΝΕ: «Την Τετάρτη 31-8-2011 στην κατ' όνομα συντονιστική επιτροπή κατάληψης στο Βιολογικό Αθήνας οι ομάδες ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν: "...να σταματήσει η πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ και η διακίνηση του Ριζοσπάστη στους φοιτητές που ήταν στη σχολή, γιατί δε θέλουμε τα κόμματα στην κατάληψη"!

«Εκτός ελέγχου»!Στο δελτίο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, που το περιεχόμενό του αποκαλύφθηκε χτες και τα στοιχεία του αφορούν στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2011,
όσον αφορά στο «Δημόσιο Χρέος» σημειώνονται τα εξής:
«Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου»!
*
Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι
«μετά τις νέες εξελίξεις θεωρείται απίθανο να σταθεροποιηθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ το 2012...».
*
Θυμίζουμε ότι όσα υφίσταται ο ελληνικός λαός του τα επιβάλλουν με πρόσχημα την «τιθάσευση» του χρέους.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: Καταλήψεις και συλλαλητήρια ενάντια στο νόμοΣήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές «κατεβαίνουν» στους δρόμους για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που διαλύει τις σπουδές και τα επιστημονικά αντικείμενα, μετατρέπει τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε επιχειρήσεις που θα κάνουν μπίζνες, καταργεί το άσυλο κ.ά. 
Με λίγα λόγια καταδικάζει την πλειοψηφία των φοιτητών και των σπουδαστών στην αμάθεια, στη διά βίου εκμετάλλευση, προετοιμάζοντας εργαζόμενους μισομορφωμένους που «πρέπει» να υποτάσσονται, να μη διεκδικούν τίποτα.
Τις προηγούμενες μέρες έγιναν Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητικών Συλλόγων, που καταδίκασαν το νόμο - πλαίσιο, αποφασίστηκαν συλλαλητήρια και καταλήψεις στις σχολές.
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών συνεχίζει την πολύμορφη δράση του με δυναμικές κινητοποιήσεις, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, και καλεί στις παρακάτω συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας:

Κράτος των μονοπωλίων.Χαράς ευαγγέλια! 
Οι Eurobank και Alpha συγχωνεύτηκαν. 
Και στο «γάμο» κουμπάρος είναι το Κατάρ.
Που «βάζει», λέει, και 500 εκατομμύρια. 
Να, ένας ακόμα λόγος για τον οποίο «πρέπει» να ...χαίρεται ο λαός.
Αλλά εδώ υπάρχει μια «λεπτομέρεια»:
Τόσο η Eurobank όσο και η Alpha έχουν εισπράξει από τα «πακέτα» και τις ενισχύσεις υπέρ τραπεζών περί το 1 δισ. ευρώ έκαστη.
Το Κατάρ, όμως, έρχεται και βάζει «πόδι» στις δυο τράπεζες, «επενδύοντας» το 1/4 από το ποσό με το οποίο τις έχει χρηματοδοτήσει το Δημόσιο (δηλαδή, ο ελληνικός λαός με το αίμα του).