Σελίδες

20 Ιουν 2011

Κίνημα ειρήνης δυνατό ενάντια στους άδικους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό.



Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

Το 16ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 252 αντιπροσώπων, από 66 Επιτροπές Ειρήνης από όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στις 28 και 29 Μάη 2011, διαπιστώνει:


Α. Ο ελληνικός λαός, η ανθρωπότητα ολόκληρη, σε περίοδο καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, βιώνουν την κλιμακούμενη, αχαλίνωτη επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης...


Στίχοι: Κώστας Βάρναλης
Μουσική: Χρήστος Λεοντής

Οδηγητής

Περί εφεδρικών λύσεων μέσα στην κρίση.




Προβάλλεται τις τελευταίες ημέρες, και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το μοντέλο της «διαρχίας» κυβέρνησης και κόμματος, ως λύση εκτόνωσης των αντιθέσεων κυβέρνησης - κόμματος.

Δεν είναι γνωστό τι εννοούν αυτοί που το προβάλλουν αλλά ότι η «διαρχία» που ετοιμάζει η αστική τάξη είναι μάλλον διαφορετική. Ένα τμήμα απογοητευμένων και «αγανακτισμένων» του ΠΑΣΟΚ, για να μη φύγει από το «μαντρί» της, ωθείται να ιδρύσει το ψευδές αντι-ΠΑΣΟΚ σε μια πορεία αντικατάστασης του ΠΑΣΟΚ, κατά τους ίδιους όρους που ο Α. Π. αντικατέστησε στην Εν. Κέντρου το 1974-81.

Τότε μιλούσε με πλήρη αντιμονοπωλιακή και αντιιμπεριαλιστική ορολογία, έξω ΝΑΤΟ, βάσεις, ΕΟΚ, κοινωνικοποίηση του κεφαλαίου κλπ. Τώρα το αντι-ΠΑΣΟΚ ωθείται να πορευτεί με πλήρη αντικαπιταλιστική, αντικαθεστωτική και αντιεξουσιαστική ορολογία .

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Άγγελου Τζέκη.


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει με βαθιά θλίψη τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή του ΚΚΕ 
σ. Άγγελου Τζέκη.

Ο σ. Άγγελος Τζέκης έγινε μέλος του Κόμματος το 1982, ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. 

Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας.




«Ούτε λεπτό χαμένο, τα Σωματεία, οι Επιτροπές Αγώνα, όλες οι οργανώσεις της εργατικής τάξης να παλέψουν σθεναρά στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας και την αποτροπή ψήφισης του αντιλαϊκού εκτρώματος, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με στόχο την αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό επίπεδο και την αποτροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της»!
Αυτά σημείωνε μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της 48ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, που την Παρασκευή αποφάσισε η διοίκηση της ΓΣΕΕ και θα ξεκινήσει τη μέρα που στην Ολομέλεια της Βουλής θ' αρχίσει η συζήτηση του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος».

Was ist ΠΑΣΟΚ;



ΑΠΟ : Radical Desire
Αυτοί που πάτησαν τα κουμπιά στο διαδίκτυο ποιοι είναι; Είναι το μεσαίο στρώμα που είχατε μια πολιτική συμμαχιών εσείς και εν μέρει η Ν.Δ. για να διασπάσετε την κοινωνική συμμαχία, να φτάσετε εκεί που φτάσατε το συνδικαλιστικό κίνημα [...] Αυτοί οι πρώην σύμμαχοί σας είναι τώρα στις πλατείες και μουτζώνουν και λένε 'κρεμάλα στους 300'".
Αλέκα Παπαρήγα, Βουλή των Ελλήνων, 18/6/2011.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ...Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το ξεπούλημα.



Με την παρουσίαση πριν από λίγες μέρες της πρότασης του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εμπορευματοποίηση - οικοπεδοποίηση (κοινώς ξεπούλημα) της δημόσιας έκτασης των 6.100 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, σε όφελος του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, αντί να μετατραπεί σε «ανάσα ζωής» για το λαό του πολύπαθου Λεκανοπεδίου. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο τον αρχιτέκτονα, στόχος των προτάσεών του είναι το Ελληνικό «να γίνει διεθνές οικονομικό κέντρο» στο χώρο της Μεσογείου!

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: Είναι μέρος του προβλήματος, όχι της λύσης του.



Δεν κρύβουν λόγια τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις κολακείες τους προς το κίνημα και τις ρητορείες τους περί της - κακοφορμισμένης από τους ίδιους - «ενότητας της αριστεράς».
Ο γραμματέας της ΚΠΕ, Δ. Βίτσας, ήταν σαφής προχτές όταν, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Κόκκινο», επιβεβαίωσε ότι, για το κόμμα του, το κίνημα αλλά και η περιβόητη «ενότητα» δε χρησιμεύουν σε τίποτα άλλο παρά σαν μοχλός που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν με αξιώσεις συμμετοχή στη διαχείριση του συστήματος. Μιλώντας κολακευτικά για το κίνημα, οριοθέτησε την προοπτική της δράσης του μέχρις ότου «δοθεί λύση», δηλαδή «μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση». Και πρόσθεσε «το ζήτημα δεν είναι απλά να φύγει η κυβέρνηση, αλλά να φύγει και η πολιτική που οδήγησε σε μνημόνια»!
Πιπιλίζοντας ξανά την «καραμέλα» περί «ενότητας της αριστεράς» ανέφερε:

Δεν χρωστάει, του χρωστάνε και μάλιστα πολλά.



Το χρέος βάζει πάλι μπροστά ο πρωθυπουργός, για να περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησε για το μνημόνιο, ενώ το ίδιο θα χρησιμοποιήσει και τους επόμενους μήνες για το «μνημόνιο 2». 
«Βρισκόμαστε και πάλι σε μια κρίσιμη καμπή, στο μέσο μιας διαπραγμάτευσης δύσκολης και καθοριστικής για το μέλλον της χώρας, προκειμένου να δώσουμε βιώσιμη λύση στο άμεσο και μείζον εθνικό πρόβλημα, το πρόβλημα του χρέους που απειλεί να μας αφανίσει και να καταστρέψει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, και να εγγυηθούμε την ασφάλεια και τη σιγουριά σε αυτήν την πορεία», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Α, ρε ρημάδα γλώσσα …



ΑΠΟ : faros

Όταν ήμουν μικρός, η γιαγιά μου, για να μου δώσει να καταλάβω πως να χρησιμοποιώ την γλώσσα (την … ομιλούσα, όχι το … ψάρι), 

μου έλεγε την παρακάτω παροιμία:

- Η γλώσσα, κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει !

Που να ήξερε, η καημενούλα, ότι σημερα, θα έφτανε η γλώσσα μας, να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για να ξεγελιέται ο πολύς κόσμος.
Τα παρακάτω παραδείγματα υπογραμμίζουν του λόγου το αληθές: