Σελίδες

12 Απρ 2014

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Παντιέρα του οι αξιώσεις της αστικής τάξης

Να σχηματοποιήσει σε κάλπικα διλήμματα την αντιπαράθεση στους κόλπους του κεφαλαίου για το μείγμα διαχείρισης που θα στηρίξει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». 
«'Η με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Μέρκελ» υποστηρίζει, διεκδικώντας για το κόμμα του τα «ηνία» της διαπραγμάτευσης για την ικανοποίηση αξιώσεων της αστικής τάξης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί με αυταπάτες να δελεάσει το λαό ώστε να στοιχηθεί κάτω από τις σημαίες που τον οδήγησαν σε πανωλεθρία.
Είναι γνωστή η τακτική να χρεώνονται μια σειρά φαινόμενα που είναι γεννήματα του καπιταλισμού σε ορισμένους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης. Ετσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνει στην Μέρκελ απ' την κρίση (η «Ευρώπη της Μέρκελ είναι η δημιουργός και επιταχυντής της κρίσης») έως την άνοδο των φασιστικών κομμάτων («χορηγός της νεοναζιστικής απειλής»).

Επιστροφή στην κανονικότητα

Έξοδος στις αγορές!
Έτσι λέγεται η νέα προσπάθεια να δραπετεύσει το σύστημα από την κρίση του στέλνοντας λάθος μηνύματα ή για την ακρίβεια λέγοντας ψέμματα ότι δήθεν αυτό αποτελεί ένα βήμα μπροστά για όλους μας.
Αν μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε σε μια φράση την προπαγάνδα της θριαμβολογίας γύρω από την «έξοδο στις αγορές» η φράση θα ήταν αυτή:
«Η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα».
Το ακούσαμε πρώτα από αναλυτές μεγάλων καναλιών και  την επόμενη από τον κ.Βενιζέλο αλλά και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες.
Για ποια και τι είδους «κανονικότητα» μιλάνε όμως;
Είναι κανονικότητα η εξαθλίωση; 
Είναι κανονικότητα η φτώχεια;

Σε δίκη για τοκογλυφία ο Γ. Ανθόπουλος

Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Στους εκπαιδευτικούς, σίγουρα. Διαβάστε την είδηση από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και στη συνέχεια διαβάστε μετά το τέλος του άρθρου τα έργα και τις ημέρες του πρώην υφ. Παιδείας όλο και και θα σας θυμίσουν οι δηλώσεις του ...τότε

Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ιωάν. Ανθόπουλος, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, να δικαστεί για το αδίκημα της τοκογλυφίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Μαζί του παραπέμπονται και 3 ακόμη άτομα που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου. Μέχρι τη δίκη θα ισχύουν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους κατηγορουμένους. Ο πρώην υφυπουργός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας Καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενεπλάκη στην υπόθεση ως δικηγόρος, αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε ισχυρή δημόσια θέση.