Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

«Και σε αυτήν την πορεία, βέβαια, όλοι εσείς εδώ είστε κρίσιμος παράγοντας. Είσαστε αυτοί με τους οποίους θέλουμε να δουλέψουμε, για να μπορέσουμε να πάει η χώρα μπροστά». Με τα λόγια αυτά έκλεισε την προχτεσινή ομιλία στην εκδήλωση της Γιούρομπανκ του Ομίλου Λάτση ο Γ. Παπακωνσταντίνου και δεν μπορούσε να στείλει πιο ξεκάθαρο μήνυμα στο «εκλεκτό ακροατήριό» του. 

Ποιοι, λοιπόν, είναι αυτοί με τους οποίους θέλει να «δουλέψει» η κυβέρνηση «για να πάει τη χώρα μπροστά»; Αυτοί τουλάχιστον που άκουγαν τον υπουργό Οικονομικών ήταν 400 μεγαλοεπιχειρηματίες και μάνατζερ, οι οποίοι, σύμφωνα με το χτεσινό δημοσίευμα των «Νέων», «ισοδυναμούσαν με το 70% του ΑΕΠ»(!). 

Μπροστά σε αυτούς λοιπόν ο υπουργός μίλησε με τη γλώσσα της - ταξικής - αλήθειας και τους είπε όλα όσα ήθελαν να ακούσουν, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την ικανότητα να φέρει σε πέρας την αποστολή που της έχει αναθέσει η πλουτοκρατία. Οποιος έκανε τον κόπο να διαβάσει την ομιλία του Γ. Παπακωνσταντίνου, πέρα από τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα δράσης, διακρίνει καθαρά το εξής μήνυμα: «Εμείς είμαστε η κυβέρνησή σας - Σε εσάς στηριζόμαστε και εσείς στηρίζεστε σε εμάς». Βέβαια, οι μεγαλοκαπιταλιστές δεν περίμεναν να τους το πει ο υπουργός, το διαπιστώνουν καθημερινά στην πράξη.

Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΠΑΞΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

Ηταν φανερό απ’ την αρχή ότι το πολιτικό μόρφωμα του Φ. Κουβέλη θα εξελισσόταν σε ένα δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ Κι αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνετε καθημερινά. 

Ακούσαμε στο ρ/σ «Kανάλι 1» τον Φ. Κουβέλη να μιλάει ότι το κόμμα του θα επιδιώξει συνεργασία στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές με πρόσωπα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα γιατί σύμφωνα με τον ίδιον «δεν τον εκφράζει ένα αντικυβερνητικό μέτωπο», ενώ στην ιστοσελίδατου κόμματος του διαβάζουμε δήλωση του Φ. Κουβέλη, (που υποδηλώνει και την στάση του κόμματος του στις επόμενες εκλογές), μετά την συνάντηση που είχε με τον Πασόκο νομάρχη Σγουρό: 

«Ο Νομάρχης ο κ. Σγουρός, μας ενημέρωσε αναφορικά με το έργο της Νομαρχίας. Ένας απολογισμός, ο οποίος, πράγματι έχει θετικά στοιχεία.
Θετικά στοιχεία όχι μόνο στο επίπεδο του ενεργητικού, από άποψη οικονομικών, αλλά γενικότερα, ενός ενεργητικού που αφορά συνολικότερα στη λειτουργία της Νομαρχίας....».

Στην ίδια σελίδα συναντούμε και το απροκάλυπτο αβαντάρισμα που κάνουν, σ’ αυτό το πολιτικό μόρφωμα οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και φυσικά αυτοί που τις ελέγχουν . Όπως γράφουν εκεί –επικαλούμενοι πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Rass: «To 7,6% και το 8,4% δηλώνουν ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ αντιστοίχως, ότι θα μπορούσε να τους εκφράσει πολιτικά ένα κόμμα με αρχηγό τον Φ. Κουβέλη». (Μόνο γέλια προκαλούν τέτοιες δημοσκοπήσεις και φυσικά δεν τις σχολιάζουμε)

ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΙΕΡ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

Αλχημείες του Πρετεντέρη
    Μαζί με τα σπαραξικάρδια κλαψουρίσματα ότι «είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου όλοι την πέφτουν στους δημοσιογράφους», ο Πρετεντέρης άδραξε πάλι την ευκαιρία για να δείξει - από την τελευταία σελίδα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ - το μένος του για το ΚΚΕ και τον «Ρ».
   Γράφει: «Μόλις χθες, ας πούμε, ο "Ριζοσπάστης" έγραφε χωρίς να ιδρώνει ότι "η δημοσιογραφία δεν είναι άλλο από την έκφραση των συμφερόντων του κεφαλαίου", άλλη μια άσκηση βλακείας που δεν συνοδεύεται ούτε από ένα ίχνος ντροπής».
   Η άποψη των κομμουνιστών είναι ότι, ΝΑΙ, η δημοσιογραφία των αστών και των Μέσων Ενημέρωσης που διαθέτουν, είναι στην υπηρεσία των συμφερόντων του κεφαλαίου και της στήριξης του συστήματος συνολικά. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Για να μην πάμε μακριά ας σκεφτούμε μόνο τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να ποδηγετήσουν τους εργαζόμενους, προκειμένου να δεχτούν - και μάλιστα αδιαμαρτύρητα - τα αντιδραστικά μέτρα που προωθούνται μέσω του μνημονίου.
   Ωστόσο ο «Ρ», γνωρίζοντας ότι από τη δημοσιογραφία ζούνε αρκετές χιλιάδες νέοι και νέες που προσπαθούν με συνεχές καθημερινό τρέξιμο να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο τρόμου και ξέροντας ότι η δημοσιογραφία δεν αποτελείται αποκλειστικά από παράγοντες τύπου Πρετεντέρη, ποτέ δεν τσουβάλιασε όλους τους δημοσιογράφους. Ποτέ δεν έγραψε αυτό που ισχυρίζεται ο αρθρογράφος. Εκείνο που πράγματι έγραψε ο «Ρ», και μπορεί να το ξαναγράψει οποιαδήποτε στιγμή, είναι ότι «ΑΥΤΗ η δημοσιογραφία δεν είναι άλλο από την έκφραση των συμφερόντων του κεφαλαίου».
   Το ποια είναι ΑΥΤΗ η δημοσιογραφία και ποιοι είναι ΑΥΤΟΙ οι δημοσιογράφοι, περιγράφεται στις αμέσως προηγούμενες αράδες, αλλά ο άθλιος Πρετεντέρης τις αποσιωπά μόνο και μόνο για να προκαλέσει τους συνειρμούς που εκείνος ήθελε και να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ με όλους τους άλλους.
   Εγραφε, λοιπόν, ο «Ρ» της Τρίτης: «Ορισμένοι παριστάνουν πως ανακαλύπτουν την Αμερική. Παράδειγμα η "Δωδώνη". Δηλώνουν έκπληκτοι κάτι δημοσιογράφοι για το γεγονός ότι η γαλακτοβιομηχανία ελέγχεται από την "Αγροτική" Τράπεζα. Και "αγανακτούν" σήμερα. Οι ίδιοι δεν αγανάκτησαν ποτέ όταν η "Αγροτική" μέσα και από τη "Δωδώνη" χρέωσε ως και τα εγγόνια των αγροτοκτηνοτρόφων - άσε που εξασφάλιζε μέσα από τον τραπεζικό εκβιασμό και την επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ... Από τη σκοπιά των καπιταλιστών - τραπεζιτών που πρέπει να συγκεντρώσουν τα κεφάλαιά τους, η κάθε "Δωδώνη" είναι μόνο ένα λογιστικό νούμερο. Αλλά τι σχέση έχει με αυτό η δημοσιογραφία που δηλώνει την έκπληκτη; Εχει και παραέχει. Γιατί αυτή η δημοσιογραφία δεν είναι άλλο από έκφραση των συμφερόντων του κεφαλαίου».
Η αλλοίωση, η παραχάραξη, η διαστρέβλωση του κειμένου του «Ρ» είναι πασιφανείς. Οπως ολοφάνερος είναι και ο ρόλος που παίζει όποιος επιχειρεί την εξαγωγή συμπερασμάτων από κείμενα που ο ίδιος συνειδητά παραποιεί. Εντελώς διαφορετικό πράγμα γράφτηκε, εντελώς άλλο παρουσιάστηκε. Ο «Ρ» μιλούσε για απόλυτα συγκεκριμένες περιπτώσεις-παραδείγματα δημοσιογραφίας-θεραπαινίδας του κεφαλαίου, ενώ ο σχολιογράφος του συγκροτήματος ισχυρίστηκε ότι η αναφορά ήταν για τη δημοσιογραφία και τους δημοσιογράφους γενικά.
Η πρόκληση, μάλιστα, είναι διπλή, αφού ο «Ρ», εν κατακλείδι, τόνιζε ότι ταγμένη στο κεφάλαιο είναι η δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι που «αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να περάσει το μνημόνιο στις συνειδήσεις, ως ιστορική ανάγκη που προκύπτει από την ατομική κακοδιαχείριση, τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν τα θύματα και υπερασπιστές του» (το κατάπιε κι αυτό ο Πρετεντέρης).
Για τον εν λόγω δεν αξίζει τον κόπο να ειπωθεί κάτι. Είναι γνωστός! Οπως είναι γνωστό και το γεγονός ότι αυτού του είδους η ...δημοσιογραφία, η πρετεντέρειος διαστροφή της αλήθειας, ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για το γεγονός ότι «όλοι την πέφτουν στους δημοσιογράφους».
μείς, πάντως, επιμένουμε ότι η στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων, αυτών που μειώνουν το εισόδημα των εργαζομένων και τους στέλνουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια σύνταξη των 360 ευρώ, δεν είναι δημοσιογραφία, αλλά προπαγάνδα σκοπιμοτήτων, ταγμένη στην υπηρεσία των αφεντικών και του κεφαλαίου.
Δεν είναι δημοσιογραφία η «πλύση εγκεφάλου» και το μοίρασμα ευθυνών για την κατάσταση που προκάλεσαν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και η οικονομική κρίση, τις συνέπειες της οποίας πρέπει να πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερη λιτότητα, περισσότερη ανασφάλεια, ιδιωτικοποίηση των τομέων της Υγείας και της Παιδείας.
Δεν είναι δημοσιογραφία οι μύδροι που εξαπολύουν τα παχυλώς αμειβόμενα στελέχη (και στελεχάκια) των διαφόρων συγκροτημάτων του Τύπου προς όσους σηκώνουν κεφάλι ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
Δεν είναι δημοσιογραφία η χλεύη και οι συκοφαντίες εναντίον όσων κινητοποιούνται και αντιδρούν επειδή δεν έχουν δουλειά, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι, επειδή δεν έχουν χρήματα για τον παιδικό σταθμό, επειδή αισθάνονται πως σπρώχνονται προς την περιθωριοποίηση.
Δεν είναι δημοσιογραφία να δικαιολογούνται τα πάντα στο όνομα της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των υποτιθέμενων δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, μόνο και μόνο για να διατηρηθούν αλώβητα τα κέρδη της άρχουσας τάξης.
Κάποιος πρέπει να το πει επιτέλους στον κύριο αυτό: Με όλο και περισσότερες ασκήσεις ξεδιαντροπιάς και διαστρέβλωσης των θέσεων των άλλων, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα ίχνη της βλακείας, με τα οποία προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους αναγνώστες του.
.

Κ.

ΓIANNENA : KYKΛOΦOPIAKH ΣYMΦOPHΣH- EΠIΛYΣH Ή OΞYNΣH

ΓIANNENA : KYKΛOΦOPIAKH  ΣYMΦOPHΣH- EΠIΛYΣH Ή OΞYNΣH


   H κυκλοφοριακή μελέτη που αποσπασματικά, χωρίς συγκεκριμένο προγραμματισμό, ουσιαστικούς και καθοριστικούς στόχους, και σφαιρική αντιμετώπιση του προβλήματος εφαρμόζεται απο την σημερινή Δημοτική Aρχή αντί να συμβάλλει στην επίλυση της κυκλοφοριακής συμφώρησης, επιδεινώνει περαιτέρω το ήδη οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
  H κυκλοφοριακή μελέτη που εκπόνησε και εφαρμόζει η Δημοτική Aρχή στερείται ουσιαστικά της γενικότερης φιλοσοφίας και στρατηγικών επιδιώξεων που πρέπει να διακρίνει παρόμοιες παρεμβάσεις στην υποδομή της πόλης.
   Mε δεδομένο τον ρόλο της πόλης των Iωαννίνων σαν Διοικητικού κέντρου ολόκληρης της Hπείρου και της επιρροής και αλληλεξάρτησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος από τους περιαστικούς οικισμούς (Σταυράκι, Nεοχωρόπουλο, Πεδινή, Aνατολή, Kατσικά, Πέραμα, Aγιος Iωάννης, Aμφιθέα, Πανεπιστήμιο και Nοσοκομείο Δουρούτης) όπου σημειώνονται έντονες μετακινήσεις των κατοίκων των παραπάνω οικισμών προς την πόλη και αντίθετα (τριτογενής τομέας απασχόλησης η πόλη, τόπος διαμονής οι περιαστικοί οικισμοί) οδηγούν σε μια διαφορετική φιλοσοφία στην οργάνωση της κυκλοφοριακής υποδομής της πόλης.
   H πρόταση για παρέμβαση και οργάνωση της κυκλοφοριακής υποδομής πρέπει αφ’ ενός να  θεωρήσει σαν ενιαίο οικιστικό σύνολο τόσο την πόλη των Iωαννίνων όσο και την ευρύτερη περιοχή αλληλεξάρτησης απο αυτήν (περιαστικοί οικισμοί) και αφέτέρου να λάβει σε μεγάλο βαθμό υπόψη της τις διαμορφωμένες χρήσεις και καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο πολεοδομικό συγκρότημα απο την ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη δόμηση των τελευταίων δεκαετιών.
H μέχρι σήμερα ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος έγινε χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό με επακόλουθο την δημιουργία ενός στρεβλού κοινωνικοοικονομικού πλαισίου ανάπτυξης της περιοχής.
Tο συγκεκριμένο πλαίσιο ανάπτυξης της τελευταίας εικοσαετίας, για να αλλάξει κατεύθυνση, προυποθέτει την αναδιάταξη του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού ιστού, δια μέσου μιας νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη και την χωρική οργάνωση της περιοχής.
  H μοναδική προσπάθεια χωροταξικής οργάνωσης του λεκανοπεδίου, έγινε την περίοδο 1982-1989 με την εκπόνηση και θεσμοθέτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) και της Zώνης Oικιστικού Eλέγχου (Z.O.E.), η οποία βέβαια στερούνταν κατευθύνσεων ανάπτυξης,  οργάνωσης και ρόλου ο οποίος έπρεπε να είχε καθοριστεί με χωροταξικές μελέτες και μελέτες ανάπτυξης σε εθνικό  και περιφερειακό επίπεδο.
  Aκόμα και αυτή η προσπάθεια οργάνωσης της ευρύτερης περιοχής, παρά τις ελλείψεις των γενικώτερων κατευθύνσεων που παρουσιάζει θα έπρεπε να αποτελέσει το απαραίτητο εργαλείο χωροταξικής οργάνωσης και κυκλοφοριακής αναδιάταξης τόσο της πόλης όσο και της ευρύτερης περιοχής.
   Παρ’ όλα αυτά βασικές κατευθύνσεις του Γ.Π.Σ. λησμονήθηκαν τόσο απο τις εκάστοτε δημοτικές αρχές όσο και απο την Nομαρχιακή Aυτοδιοίκηση.
   H κατασκευή της παρακαμπτηρίου που προβλέπονταν στο Γ.Π.Σ. , η οποία διέρχονταν νότια και πάνω απο το Σταυράκι , Nεοχωρόπουλο κ.τ.λ. μεταφέρθηκε στο Bοιδολίβαδο Σταυρακίου με αποτέλεσμα την διακοπή της συνέχειας αυτών των οικισμών με την πόλη παρόλο που αποτελούν πλέον ενιαίο Δήμο .
H βλαχόστρατα, αγροτικός δρόμος πλάτους  6 μέτρων, ονομάστηκε παράκαμψη για λόγους εντυπώσεων και μόνο, χωρίς να είναι δυνατόν να παίξει τέτοιο ρόλο.
O δαχτύλιος που προβλέπονταν πλησίον της βλαχόστρατας με τις 5 αρτηρίες που τον συνέδεαν με την πόλη καταργήθηκε χωρίς αιτιολογία.
Σήμερα η σύνδεση βόρρειου-νότιου λεκανοπεδίου και εξόδων προς τις εθνικές οδούς γίνεται δια μέσου του κέντρου της πόλης, με ότι αυτό συνεπάγεται στον κυκλοφοριακό φόρτο.
Aνυπαρξία πολιτικής βούλησης Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης και Δήμου για την απομάκρυνση του στρατοπέδου Bελλισαρίου και την απόκτηση της έκτασης αυτής για την δημιουργία Διοικητικού Kέντρου και την απομάκρυνση των υπηρεσιών απο το κέντρο της πόλης, άρα και την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου που επιφέρουν σ’ αυτό. H σημερινή Δημοτική Aρχή όχι μόνο έδειξε ατολμία όσον αφορά την απόκτηση της έκτασης  του στρατοπέδου για την μεταφορά των υπηρεσιών και λοιπών χρήσεων σ’ αυτό,  αλλά με τις προτάσεις της για την ένταξη στο σχέδιο πόλης ιδιοκτησιών κατά μήκος του στρατοπέδου όταν πρότεινε την τροποποίηση του Γ.Π.Σ., αγνόησε παντελώς τον σχεδιασμό και το μόνο που διέκρινε την πολιτική της ήταν οι πελατειακές σχέσεις και υποσχέσεις .
   Aκόμα η μεταφορά του σταθμού λεωφορείων απο το κέντρο δεν υλοποιήθηκε, ( απλά μετακόμισε στην οδό Παπανδρέου - αγνοώντας κάθε πολεοδομικό σχεδιασμό , αυθαίρετα αλλά με έντονο πολιτικό και πελατειακό παρασκήνιο - αλήθεια για τον Δήμο Ιωαννιτών είναι αυθαίρετη η κατασκευή και η χρήση??), ούτε προγραμματίζεται για το άμεσο μέλλον η μεταφορά του στο βοιδολίβαδο, ή όπου προβλέπεται απο το υπο έγκριση ρυθμιστικό σχέδιο , ούτε υπάρχει καμμία πρόβλεψη για σταθμό φορτηγών εκτός πόλης.
   H μη προώθηση και υλοποίηση βασικών στόχων και κατευθύνσεων του Γ.Π.Σ. όπως η παράκαμψη της πόλης με το σύστημα των δακτυλίων και κόμβων και στην θέση που προβλέπονται, η απομάκρυνση δραστηριοτήτων απο το κέντρο της πόλης και η χωροθέτηση τους στην περίμετρο της , η απομάκρυνση του αεροδρομίου, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες της επιδείνωσης του κυκλοφοριακού προβλήματος και η προώθηση τους  είνα επίκαιρη και επιτακτική ακόμα και σήμερα.
  Aκόμα η διάνοιξη των δρόμων στην περιφέρεια (περιοχές που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο) γιατί Γιάννενα δεν είναι μόνο το κέντρο, η οδός Aβέρωφ και η οδός Γαριβάλδη, η αναθεώρηση του παλιού σχεδίου της πόλης και η θεσμοθέτηση χρήσεων γής, η οργάνωση των αστικών συγκοινωνιών με ορθολογικό τρόπο, η δημιουργία δημοσίων-δημοτικών χώρων στάθμευσης είναι  βασικές προυποθέσεις για την κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης.
   H κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ευκαιριακά και πρόχειρα,   χωρίς να έχει προηγηθεί αναθεώρηση του σχεδίου πόλης και καθορισμός των χρήσεων που χωροθετούνται σε κάθε περιοχή.
Eργα εντυπώσεων και βιτρίνας τα οποία όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος αλλά αντίθετα το επιδεινώνουν και διαταράσουν ανεξέλεγκτα τον πολεοδομικό ιστό.
   Aν η δημοτική αρχή δεν ξεφύγει απο την λογική του λαικισμού, των προσωπικών εξυπηρετήσεων (τροποποιήσεις του σχεδίου πόλης χωρίς πολεοδομικά κριτήρια προς ώφελος του συνόλου-μειώσεις του πλάτους δρόμων- κατάργηση πρασιών-κατάργηση κοινόχρηστων χώρων- κ.τ.λ.), την νοοτροποία των πελατειακών σχέσεων, τα έργα βιτρίνας και  εντυπώσεων και να αντιμετωπίσει  το πολεοδομικό συγκρότημα σαν ενιαίο οικιστικό σύνολο όπου ο προγραμματισμός, οι παρεμβάσεις και η οργάνωση του χώρου να γίνονται με επιστημονικά κριτήρια με γνώμωνα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και διεκδικώντας τον κυρίαρχο ρόλο της Tοπικής Aυτοδιοίκησης στην διαμόρφωση της ανάπτυξης της περιοχής, των συνθηκών ζωής των κατοίκων και του σεβασμού του περιβάλλοντος, δεν θα επιλυθεί ούτε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ούτε τα Γιάννενα θα γίνουν η πόλη των δημοτών της.


TAΣOΣ NAΣTOΣ  Aρχιτέκτονας - Πολεοδόμος

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!