Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΙΓΟΝ ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ , ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ: ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΓΙΑ ΚΗΦΗΝΕΣ, ΑΕΡΓΟΥΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ... ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ¨ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ¨.


ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Αλυσιδωτές εκρήξεις λαϊκής οργής...Από τη μία στην άλλη αραβική χώρα, μοιάζει να μεταπηδά η σπίθα των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων (αναμοχλεύοντας την εσωτερική αντιπαράθεση και στο Ιράν, αν και μη αραβική χώρα). Παρότι κάθε χώρα έχει και δικά της χαρακτηριστικά, υπάρχουν σημαντικά κοινά στοιχεία: Εκρηκτική ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, καπιταλιστική εκμετάλλευση, εκτεταμένη διαφθορά, ανυπαρξία δημοκρατικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών ελευθεριών.
ο σύνολο των καθεστώτων διακρίνεται για ενεργή στήριξη και συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, καθώς βρίσκονται σε γεωστρατηγικά σημαντικές θέσεις, και για την πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που ακολούθησαν, ανηλεώς, ξεπουλώντας τον πλούτο των λαών τους, τους οποίους βύθισαν, με γρήγορο ή αργό βήμα, στη φτώχεια. Η ιμπεριαλιστική υποκρισία περισσεύει, όλες αυτές τις μέρες, καθώς πρώην «καλοί σύμμαχοι», όπως ο Μπεν Αλί ή ο Χόσνι Μουμπάρακ, γίνονται ανεπιθύμητοι, όταν ο λαός βρίσκεται πλέον στο δρόμο και διεκδικεί, αποδεικνύοντας ότι έχει δύναμη και ότι δεν υπάρχουν «αιώνιες εξουσίες».

Για το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων»Σε κοινή ανακοίνωσή τους σχετικά με την «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων» το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ σημειώνουν:
«Εργαζόμενη, εργαζόμενε, μισθωτέ και αυτοαπασχολούμενε, επιστήμονα, νέα, νέε, φοιτητή και φοιτήτρια.
Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της λεγόμενης "απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων" μας αφορούν όλους. Αποσκοπούν στην ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου. Αποτελούν πλευρά της γενικότερης "απελευθέρωσης των αγορών", που οδήγησε στη ραγδαία εισβολή των μονοπωλιακών ομίλων, στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας.
Στόχος της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι η ολοκληρωτική επικράτηση των μονοπωλίων στην οικονομία. Συνδέεται άμεσα με την καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, την ακόμη μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, τη διάλυση της δημόσιας Παιδείας, την αύξηση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες. Επομένως, η λεγόμενη "απελευθέρωση" δεν αφορά μόνο τα συγκεκριμένα επαγγέλματα που στοχοποιούνται, αλλά όλα τα λαϊκά στρώματα.

«ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» «Μηχανή» κατασκευής εργαζομένων χωρίς μόρφωση και δικαιώματα...«Διά Βίου Μάθηση», τρεις λέξεις στη σειρά που, ως σύνολο, αποκτούν ένα πολύ θετικό φορτίο. 
Οι τρεις αυτές λέξεις, όμως, είναι το «όνομα» μιας ολόκληρης πολιτικής που φέρνει μια νέα σύνδεση της εκπαίδευσης με την εργασία, με στόχο να σαρώσει κάθε δικαίωμα στη μόρφωση, κάθε δικαίωμα στη δουλειά. Το βάρος που δίνει η κυβέρνηση σε αυτή την πολιτική την έχει οδηγήσει ακόμα και σε μια προπαγάνδα με ποσοστά δημοσκοπήσεων, που εύκολα καταρρίπτεται.
Σε δημοσκόπηση, πριν την πρώτη συνεδρίαση του «Συμβουλίου Διά Βίου Μάθησης και σύνδεσης με την απασχόληση» (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, Περιφέρειες, Δήμοι κ.ά.) εμφανίζεται ένα ποσοστό 93% που πιστεύει ότι η Διά Βίου Μάθηση στην Ελλάδα χρειάζεται ενίσχυση. Το στοιχείο αυτό επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, για να αποδείξει την καθολική αποδοχή της πολιτικής της κυβέρνησης.

Η απεργία να δώσει απάντηση στον πόλεμο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας...Kαθώς πλησιάζει η μέρα της απεργίας, εντείνεται η επιθετικότητα των αστικών μέσων ενημέρωσης, που σπέρνουν διαρκώς ιδεολογήματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Ο βασικός στόχος τους είναι να σπείρουν συγχύσεις και αυταπάτες στους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν πλαστές εντυπώσεις, να παραμορφώσουν την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι εργάτες από την ανελέητη επίθεση της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της τρόικας, μαζί με τους συμμάχους τους. Από αυτόν το «χορό» της παραπλάνησης, δε θα μπορούσε να λείπει και ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, ενώ, την ίδια στιγμή, με διάφορες αφορμές (π.χ. την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας), συνεχίζεται ο καυγάς ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα από τα βασικά επιχειρήματα που παρουσιάζονται τις τελευταίες μέρες:
1. Κυβέρνηση και τρόικα έχουν στα σκαριά νέες παρεμβάσεις στις εργασιακές σχέσεις και ειδικά για το νόμο που αφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή την παραπέρα υπονόμευση του σταθερού ημερήσιου χρόνου (8ωρου, 7ωρου). 

«Το μνημόνιο ήταν μόνο η αρχή»!Σε σφοδρή κλιμάκωση απέναντι στο λαό, μπαράζ από νέα μέτρα ετοιμάζει για το προσεχές διάστημα το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ιμπεριαλιστικών Οργανισμών - πλουτοκρατίας. 
Με την πολεμική κραυγή «το μνημόνιο είναι μόνο η αρχή», η Τράπεζα της Ελλάδας - το τοπικό παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - μαζί και τα άλλα επιτελεία και οι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος διαμηνύουν τώρα πως τα μέτρα που πάρθηκαν μέχρι σήμερα, τάχα για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν ήταν παρά οι τροχιοδεικτικές βολές.
   Η έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, ήρθε αμέσως μετά τον τελευταίο κύκλο συνεννοήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κλιμάκια της τρόικας. 
Το «επικαιροποιημένο μνημόνιο» κλείδωσε, ενώ στο τέλος του Μάρτη, έρχονται με μορφή «νόμου» και οι παραπέρα αντιλαϊκές εξειδικεύσεις, με τα πρόσθετα ποσά που αφορούν τόσο σε νέες εκρηκτικές ανατιμήσεις των φόρων, όσο και στην καταβαράθρωση δαπανών για Υγεία, Παιδεία, επιδόματα κάθε είδους (ανεργίας κ.ά.), μισθούς και συντάξεις.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...

Ο χάρτης των ενεργειακών αγωγών 
και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, 
στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας. 
Διακρίνεται ο ρωσικός αγωγός «South Stream» (με κίτρινο) 
και ο αμερικανικός «Nabucco» (μπλε) που ξεκινάει από το 
Αζερμπαϊτζάν
Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η οργάνωση εκδηλώσεων, συζητήσεων για τις διεθνείς εξελίξεις και σχέσεις είναι ανάγκη να γίνει σταθερό στοιχείο της δουλειάς των κομματικών οργανώσεων και να ενταχθεί στη γενικότερη ιδεολογικοπολιτική και μαζική δράση, εμπλουτίζοντας τη γνώση και την πείρα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας μας που είναι αναγκαίοι παράγοντες για το δυνάμωμα της αντιμονοπωλιακής - αντιιμπεριαλιστικής πάλης, της πάλης για την εξουσία.Η ταξική πάλη θα αντιμετωπίζεται ολοκληρωμένα στο βαθμό που παίρνει υπόψη και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, η οποία βρίσκεται σε άμεση αλληλεξάρτηση και καθορίζεται από την εσωτερική πολιτική αλλά και αυτή επιδρά στις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεντρώσεις σε 66 πόλεις....

Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια
Πειραιάς, 10.30 π.μ., πλατεία ηλεκτρικού σταθμού
Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου
Νάουσα, 10 π.μ., πλατεία Καρατάσου
Κοζάνη, 10.30 π.μ., πεζόδρομος
Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό πάρκο
Φλώρινα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία
Θάσος, 10.30 π.μ., λιμάνι Λιμένα
Καστοριά, 10.30 π.μ., απέναντι από τη Νομαρχία
Κατερίνη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

ΗΠΑ: Απαγόρευση του συνδικαλισμού με νόμο!

Χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές συγκρότησαν την περασμένη Τετάρτη μια μεγάλη διαδήλωση στην πόλη Μάντισον, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Το αίτημά τους ήταν η απόσυρση του νομοσχεδίου που προωθεί ο κυβερνήτης της πολιτείας, Σκοτ Ουόκερ, το οποίο απαγορεύει στο συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων να συνάπτει συλλογική σύμβαση εργασίας! Με άλλα λόγια, ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν απαγορεύει με νόμο το συνδικαλισμό των εργαζομένων.

Αποκρατικοποιώ αντί Ιδιωτικοποιώ ή αλλιώς η Δικτατορία των Λέξεων

Αναδημοσίευση από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ 
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Υποχθόνια και αθόρυβα, η Εργασία έγινε Απασχόληση και η Απασχόληση Απασχολησιμότητα, το Υπουργείο Εργασίας έγινε Υπουργείο Απασχόλησης, και η απαγορευμένη για σοσιαλιστές λέξη Ιδιωτικοποίηση, για λόγους εξευμενισμού, έγινε Αποκρατικοποίηση. Η λέξη Αποκρατικοποίηση αντί Ιδιωτικοποίηση είναι ελληνική νεωτεριστική πατέντα. Η ιδιοκτησία κάποιου αντικειμένου ανήκει ή στο κράτος ή σε ιδιώτες εκτός κι αν κάτι αποκρατικοποιείται και εξαϋλώνεται. Δώστε τη λέξη Αποκρατικοποίηση στο Google translate και θα δείτε πως σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες μεταφράζεται σαν Ιδιωτικοποίηση, που είναι η «ακριβής εξέταση της σημασίας της- η των ονομάτων επίσκεψις» κατά τον Αντισθένη, ώστε το νόημα της λέξης να γίνεται κατανοητό συμβάλλοντας στην παιδεία των ανθρώπων.

ΠΕΤΥΧΕ(;!) Η "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ....ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

Αναδημοσίευση από sfendoni 
Τέλος οι απεργίες στην Αίγυπτο 
Απεργίες τέλος στην Αίγυπτο, όπως αποφάσισαν και ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.
 "Θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, όσοι παραλύουν την παραγωγή της χώρας", αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού 
Με ανακοίνωσή τους, οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, γνωστοποίησαν σε όλους τους εργαζομένους, την απόφασή τους να απαγορεύσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται τις τελευταίες μέρες στην χώρα.