Σελίδες

25 Σεπ 2012

Όταν ο Κύρτσος θαυμάζει τον Τσίπρα ...

Και ξαφνικά ο Κύρτσος λάτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ....
Το άρθρο του για τη συνέντευξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη , στάζει μέλι.
Φαίνεται πως στην Κουμουνδούρου "άνοιξαν και περιμένουν".
Και από ότι φαίνεται πλάκωσε κόσμος και ντουνιάς.
Ρε για κοίτα κάτι πλάκες!
Ο Κύρτσος λάτρης του Τσίπρα!!!
Τι σου είναι όμως η ζωή!
Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από το άρθρο Κύρτσου.
"Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας ήταν απόλυτα συγκεκριμένος για το ζήτημα στην ομιλία του στη

Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά.



ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30π.μ.


ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Διέξοδος και πολιτική για το λαό και όχι για τους λίγους, τα μεγάλα συμφέροντα.

Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!

Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.



Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία.

Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους,

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ «Χρυσή Αυγή» με την εγκληματική της δράση, προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους κεφαλαιοκράτες



Χρήσιμη για τους κεφαλαιοκράτες ενάντια στους εργάτες
Η «Χρυσή Αυγή» με την εγκληματική της δράση, προσφέρει καλές υπηρεσίες, στη «δημοκρατία» αναφωνούν τα αστικά ΜΜΕ γιατί συμβάλλει στην «καταδίκη της ανομίας» («Καθημερινή» 19/9/2012) που πρώτο το εργατικό κίνημα με τις μορφές πάλης προάγει. Δεν είναι καινούριο ζήτημα αυτό, ότι το εργατικό κίνημα που με δημοκρατικότατες διαδικασίες αποφασίζει να αντισταθεί σε αντεργατικούς νόμους, να διεκδικήσει και βεβαίως αυτό αποφασίζει και τις μορφές πάλης και την υπεράσπιση των αγώνων του όπως π.χ. η περιφρούρηση των απεργιών από την εργοδοτική απεργοσπασία, να προπαγανδίζουν οι αστοί ότι παρανομεί.

Αλέκα Παπαρήγα: "Το αστικό πολιτικό σύστημα έχει κυριολεκτικά σαπίσει"


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ & ΕΝ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ 

«Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τη λογική που έχει η κυβέρνηση, και η προηγούμενη και η σημερινή, που λέει: Περικόπτω τις κρατικές επιχορηγήσεις, μειώνω κατά πολύ τους μισθούς των καθηγητών όλων των βαθμίδων, όλων όσων συντελούν εν πάση περιπτώσει στην παραγωγή της μόρφωσης ή στην έρευνα. Συγχωνεύω τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με στόχο πάλι τη λιτότητα, και όχι βεβαίως με κάποια αντικειμενικά κριτήρια, άλλωστε οι ίδιοι τα πολλαπλασίασαν, κάθε πόλη και ένα ΤΕΙ, κάθε πόλη και ένα πανεπιστήμιο. Η λογική της είναι η εξής: Να μειώσω τις δημόσιες παροχές στην Παιδεία, όχι μόνο τώρα για την περίοδο της κρίσης, αλλά και μετά την ανάκαμψη.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι επίσης στη λογική που λέει να μειώσω το μέσο μισθό για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο στόχος είναι ο εξής:

«Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό»


Την προηγούμενη βδομάδα, στις μέρες του Φεστιβάλ της Αθήνας, κυκλοφόρησε το πρώτο μέρος της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό». Η έκδοση θα ολοκληρωθεί σε τρία μέρη. Τα άλλα δύο είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες. Το πρώτο μέρος αναφέρεται σε ζητήματα της σοσιαλιστικής οικονομίας, το δεύτερο θα είναι για ζητήματα της εργατικής εξουσίας και το τρίτο για τη διαστρέβλωση της ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Οι πρώτες μέρες κυκλοφορίας είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες. Η έκδοση είχε μεγάλη ανταπόκριση στους νέους αλλά και σε όλες τις ηλικίες. Μόνο στη διάρκεια του Φεστιβάλ πωλήθηκε πάνω από το μισό τιράζ και μέσα στη βδομάδα, με τις πρώτες παραγγελίες από τις οργανώσεις της ΚΝΕ, εξαντλήθηκε σχεδόν η πρώτη έκδοση και προχωρήσαμε σε επανεκτύπωση. Ελπίζουμε και η δεύτερη έκδοση να αποδειχθεί «μικρή» ...
Οι νέοι και οι νέες, θύματα του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού
Η πρωτοβουλία αυτή του ΚΣ της ΚΝΕ είναι μια συμβολή στην ανάπτυξη του ιδεολογικού και πολιτικού μετώπου, στην απάντηση απέναντι στην επίθεση που δέχεται ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός από αστούς και οπορτουνιστές. Απευθύνεται ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες, σε νέους εργαζόμενους, σε μαθητές και φοιτητές.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή της μπροσούρας:

Ζωντανή κάλυψη της απεργιακής συγκέντρωσης

Η αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, 
θα μεταδοθεί ζωντανά στις 10.30 πμ μέσω της ιστοσελίδας μας (http://www.pamehellas.gr/main.php

και στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο youtube.

Πράξη ευθύνης & ελπίδας η συμμετοχή στην απεργία στις συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ να εκφραστεί η λαϊκή συμμαχία άρνησης υποταγής & λαϊκής αντεπίθεσης

Πράξη ευθύνης και ελπίδας είναι η συμμετοχή κάθε εργαζόμενου στην αυριανή απεργία, ώστε αυτή να αποτελέσει μια νέα εκκίνηση στην οργάνωση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για να βάλει φρένο και τέλος στις θυσίες του λαού για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, για την παραμονή της χώρας στη «λυκοσυμμαχία» της ΕΕ. 
Για να αναδειχθεί η δύναμη της εργατικής τάξης, η μαχητική της αλληλεγγύη και η απαίτηση για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας για τους ανέργους, τις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε απόγνωση.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΟΛΑ

Συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές,

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με την Ευρωπ. Ένωση, συνεχίζουν το έργο των προηγούμενων. ΦΕΡΝΟΥΝ νέα μέτρα δισεκατομμυρίων ευρώ , που αποτέλεσμα θα έχουν, την γενίκευση της εξαθλίωσης του λαού, το κλείσιμο χιλιάδων μαγαζιών και τη χρεωκοπία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ
Η χρεοκοπία δεν είναι τα νούμερα και οι δείκτες, που ανεμίζουν στα κανάλια.

ΠΑΣΥ : Αγωνιστικό Κάλεσμα στήριξης της Γενικής Απεργίας και συμπαράταξη με την εργατιά στις 26 Σεπτέμβρη

Αγωνιστικό Κάλεσμα στήριξης της Γενικής Απεργίας και συμπαράταξη με την εργατιά στις 26 Σεπτέμβρη
«Αγρότες – Αγρότισσες
Συμμετέχουμε μαζικά με τις οικογένειες μας στη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Με αποφασιστικότητα οργανώνουμε την κάθοδο με τρακτέρ στις συγκεντρώσεις και με περιοδείες σε κάθε χωριό, συμμετέχοντας στη μάχη της απεργίας, ως έναρξη του μεγάλου αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα, όπως απαιτούν οι καιροί μας. Με ψηλά το κεφάλι, αγωνιστικά διεκδικούμε το δίκιο για μας και τα παιδιά μας.

Δεν αποδεχόμαστε τα άγρια μέτρα, που κάνουν κόλαση τη ζωή μας.

Το ξέρουμε καλά ότι στο πλαίσιο αυτών των

Θανάσης Παφίλης : Να κλείσει το λεγόμενο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας – Βοιωτίας» της «Χρυσής Αυγής».


Προς του Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης
Όπως διαπιστώνεται από την σχετική ιστοσελίδα, η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» δημιούργησε παραμάγαζο που αποκαλεί «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας».
Με τη χρησιμοποίηση αυτού του παραμάγαζου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία των ανέργων, να αναπτύξει πελατειακές σχέσεις, να καλλιεργήσει το ρατσισμό, το μίσος ενάντια στους μετανάστες για να διασπάσει τους εργαζόμενους που βρίσκονται απέναντι στην ενιαία, ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας, να εμποδίσει την κοινή τους δράση.

Επίσης με τη χρησιμοποίηση τραμπούκικου