Σελίδες

19 Απρ 2012

Στις «7 Μάη θα είναι αργά»... αν στις 6 δεν αναδειχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση!!!


Κατά το «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε χτες βράδυ, μιλώντας στο Ιλιον, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για εμπόριο ελπίδων, κάτι που έκανε ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα. 
Αποδεικνύοντας ότι για το λαό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί κανέναν άλλο ρόλο πέραν αυτού του ψηφοφόρου, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως στις «7 Μάη θα είναι αργά» αν στις 6 δεν αναδειχτεί το κόμμα του κυβέρνηση!
Και υποσχέθηκε εκ του ασφαλούς σχεδόν τα πάντα: Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας, σίτιση στα σχολεία, υπηρεσίες υγείας χωρίς καμία επιβάρυνση σε όλους, ρύθμιση δανείων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, μείωση τιμών και μηδενισμός του ΦΠΑ και «αναδιανομή του πλούτου».
Το «συμβόλαιο», που τάχα προτείνει η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο λαό για υπογραφή, έχει ωστόσο και ψιλά

Για τον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε για το γιορτασμό της 1ης ΜΑΗ. Αποφάσισε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αττική να πραγματοποιηθεί στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου στις 10π.μ., με κεντρικό σύνθημα «Εργατιά μπροστά γκρέμισε μνημόνιακαι αφεντικά».
Ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών δείχνει το δρόμο της ανυποχώρητης πάλης των εργαζομένων σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και ισοπεδώνεται κάθε εργατικό δικαίωμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ - ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ

ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ??? ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...



Ο Φασισμός στο μεγαλείο του ....
Τι άλλο θα ακούσουμε απο τα φασιστοειδή του λάος...
ΕΛΕΟΣ ...
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ .
 Η ΥΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ

Γιατί ΚΚΕ;


Στις επερχόμενες εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στις 6 του Μάη, διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού, μια πλειάδα κομμάτων, παλιά, αλλά και νέα που έχουν ζωή μερικούς μόλις μήνες.
Για μια ακόμη φορά, η εκλογική αναμέτρηση δε θα γίνει με βάση τα πολιτικά προγράμματα των κομμάτων, οπότε και ο ψηφοφόρος θα είχε τη στοιχειώδη δυνατότητα να επιλέξει εκλογικούς σχηματισμούς, με πολιτικά κριτήρια. 
Επίσης, για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας, λόγω της υπάρχουσας συγκυρίας, θα δυσκολεύονται να χρησιμοποιούν την ακατάσχετη παροχολογία, πράγμα που τους επέτρεπε στο παρελθόν να χειραγωγούν σημαντικά τμήματα εργαζομένων και να τους αποσπούν την ψήφο. Αντίθετα, τα κόμματα αυτά, λόγω των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει σε εγχώρια και ξένα κέντρα, είναι υποχρεωμένα, αυτή τη φορά, να «υποσχεθούν» στον ελληνικό λαό μόνο άγρια μέτρα με τη θολή προοπτική της λεγόμενης «εξόδου από το τούνελ». Και είναι πλέον φανερό ότι από τη στιγμή που δυσκολεύονται να μιλήσουν για τώρα, άμεσα για «καλύτερες ημέρες», από τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι η επόμενη αστική κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει ένα άγριο και επιθετικό πρόγραμμα που θα αφήσει πίσω του νέα κοινωνικά ερείπια, στάχτες και «καμένη γη», είναι σίγουρο ότι στην εκλογική αναμέτρηση θα κυριαρχήσουν τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα, με στόχο να ασκηθούν αφόρητες, ασφυκτικές πιέσεις και ψυχολογικοί εκβιασμοί στους ψηφοφόρους των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να τους υφαρπάσουν και πάλι την ψήφο, με την οποία θα επιχειρήσουν να νομιμοποιήσουν, στη συνέχεια, το δρόμο προς την κοινωνική και πολιτική βαρβαρότητα.

Νεροκουβαλητές στο μύλο των αστών


«Κολυμπώντας» στην αντιμνημονιακή «σούπα» συναντώνται δυνάμεις και διαμορφώνονται εφήμερες συμμαχίες ανάμεσα στους επίδοξους διαχειριστές του συστήματος, που η άρχουσα τάξη έχει βγάλει στο μεϊντάνι προκειμένου να αποπροσανατολίσουν το λαό από την ίδια και την εξουσία της, που αποτελούν την πηγή όλων του των προβλημάτων, και να συνδράμουν στην ανασύνθεση του καταρρακωμένου στις λαϊκές συνειδήσεις αστικού πολιτικού σκηνικού.
Κάπως έτσι εκλογική συνεργασία επιτεύχθηκε ανάμεσα στον Καζάκη και στον Παπαθεμελή. 
Στην ανακοίνωση συνεργασίας των δύο διατυπώνεται ως στόχος: «Να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού». Σαν όροι της εκλογικής τους συνεργασίας αναφέρονται μεταξύ άλλων οι εξής: «Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και την καταστροφή. Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους. Καταγγελία

Κόντρα στις συμβουλές υποταγής


Συμβουλές στη νεολαία έδωσε, μέσω της «Καθημερινής» (14 - 15/4), ο Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο «Γέιλ» και γνωστός για τον αντικομμουνισμό του και τη λατρεία του για το καπιταλιστικό σύστημα. 
Ο Σ. Καλύβας «χώρισε» τους νέους σε τρεις κατηγορίες και τους ...τάραξε στις συμβουλές.
Πρώτη κατηγορία αποτελούν οι νέοι που σπουδάζουν ακόμα και τους συμβουλεύει να αναπτύξουν τις «δεξιότητές» τους. Ο ίδιος εξηγεί τι εννοεί «δεξιότητες» με ορισμένα παραδείγματα: «Αριστη γνώση αγγλικών», «συνθετική και αναλυτική ικανότητα», «χειρισμό του γραπτού λόγου», «γνώση μαθηματικών και στατιστικής». Στους νέους που σπουδάζουν δεν προτείνει, καν, την προσπάθεια για μόρφωση στο αντικείμενό τους, αλλά ένα ...μάνατζμεντ των γνώσεών τους, για να βρίσκουν δουλειές σε διαφορετικές ειδικότητες, ν' αλλάζουν έξι, επτά επαγγέλματα. Στο άρθρο του, άλλωστε, το λέει ξεκάθαρα: Οι δεξιότητες «καθιστούν δυνατή τη μελλοντική μετακίνηση ανάμεσα σε διάφορες ειδικότητες»...
Στην πρώτη κατηγορία ο Σ. Καλύβας εντάσσει και τους νέους που έχουν πάρει το πτυχίο τους και θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακό. Τους συμβουλεύει να δουλέψουν πρώτα για μια διετία και μετά να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές. Τι εννοεί δουλειά ο Σ. Καλύβας; «Προσανατολισμός προς το εξωτερικό είτε μέσω μισθωτής εργασίας, είτε μέσω του διεθνούς εθελοντισμού»! Τέτοιου είδους δουλειές προτείνονται γενικά απ' την ΕΕ μέσω της λεγόμενης κινητικότητας. Δουλειά στην

Είναι «αντισυστημική» η «Χρυσή Αυγή»;


-- Τι κρύβεται πίσω από την αυτοπροβολή της «Χρυσής Αυγής» ως αντισυστημικής δύναμης;
Αξίζει να δούμε μερικά από τα προεκλογικά τους συνθήματα που επιβεβαιώνουν ότι όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική δύναμη, αλλά ίσα ίσα είναι κομμάτι του ίδιου αστικού πολιτικού συστήματος, χρήσιμο, αφού η ύπουλη προπαγάνδα της καλλιεργεί συγχύσεις ως προς τους πραγματικούς της σκοπούς και το τι πολιτικά πρεσβεύει.
Λένε: «Γύρισε την πλάτη σου στο σάπιο κατεστημένο». Είναι παγίδα. Τι εννοούν κατεστημένο; Την ιδιοκτησία των μεγαλοεπιχειρηματιών ή την πολιτική που τους υπηρετεί; Μήπως αμφισβητούν το αστικό πολιτικό σύστημα; Δε λένε συγκεκριμένα. Θέλουν να θολώσουν τα νερά και τέτοιες τοποθετήσεις είναι απάτη. Οι ίδιοι καλούν το λαό να γυρίσει την πλάτη στους «πολιτικούς της διαφθοράς», στους«ψευτοπατριώτες», στους «νταβατζήδες», στους«διεθνείς τοκογλύφους»«στη φαυλοκρατία» και την«οικογενειοκρατία», όπως αναφέρουν σε προεκλογικό τους υλικό. Γιατί μιλά για αυτό το «κατεστημένο»; Είναι η επικίνδυνη άποψη που εκφράστηκε και στις «πλατείες» με το σύνθημα «οι 300 στο Γουδή», τσουβαλιάζοντας όλα τα κόμματα. Δηλαδή, στην ίδια ζυγαριά τα αστικά κόμματα και το ΚΚΕ. Είναι αντίληψη που καθόλου δε βλάπτει ούτε τα αστικά κόμματα, πολύ περισσότερο τους αστούς, αφού μπορεί να εκτονώνει τη δυσαρέσκεια λαϊκών τμημάτων από την αντιλαϊκή πολιτική σε αδιέξοδη για τα ίδια κανάλια, αφού δεν αμφισβητεί την ιδιοκτησία των μεγαλοεπιχειρηματιών και την εξουσία τους.

Προεκλογική αθλιότητα


Το Γενάρη του 2012, πάνω από 1.000 εργαζόμενοι έχαναν κάθε μέρα τη δουλειά τους, με βάση την ΕΛΣΤΑΤ. Πάνω από 7.000 εργατοϋπάλληλοι κάθε βδομάδα απολύονταν, φτάνοντας συνολικά τους 32.331 νέους άνεργους στα τέλη Γενάρη σε σχέση με το Δεκέμβρη του 2011. Κι όλα αυτά σύμφωνα μόνο με τα επίσημα (υποτιμημένα) στοιχεία. Ακόμα όμως και αυτά είναι αρκετά για να αποκαλύψουν το ρεσιτάλ της προεκλογικής αθλιότητας σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, στο οποίο επιδόθηκε προχτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ανακοινώνοντας τη «δημιουργία 6.500 θέσεων εργασίας μέσα στο 2012» από την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι 6.500 «νέες θέσεις» εργασίας που ανακοίνωσε ο Βενιζέλος για το όλο το 2012 - και

Σχετικά με τη φιλολαϊκή κυβέρνηση ...


Είναι γεγονός ότι μπροστά στις εκλογές εμφανίστηκαν κόμματα (πχ ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος κλπ), που μιλούν για τη δυνατότητα να βγει από τις κάλπες μια διαφορετική κυβέρνηση απ' αυτές που μέχρι τώρα γνώρισε ο λαός, είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ, είτε της συγκυβέρνησής τους, που να λύσει -λένε- λαϊκά προβλήματα. Σπέρνουν αυταπάτες. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, από τη στιγμή που την εξουσία την έχουν τα μονοπώλια. Μια κυβέρνηση που την εξουσία την έχει ο λαός, έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία της χώρας, να ικανοποιήσει τις ανθρώπινες ανάγκες, να οδηγήσει στην κοινωνική, λαϊκή ευημερία. Επομένως, δεν ζητάς μια απλή αλλαγή κυβέρνησης, γιατί, στις δοσμένες συνθήκες του καπιταλισμού, τίποτα φιλολαϊκό δεν μπορεί και δεν πρόκειται να κάνει. Γι' αυτό το ΚΚΕ έχει ένα μεγάλο ατού και προτέρημα που πρέπει να το εκτιμήσει ο λαός: Δεν πρόκειται να μπει σε καμία κυβέρνηση, που την εξουσία και την οικονομία την έχουν στα χέρια τους οι κεφαλαιοκράτες, γιατί ή δε θα θελήσει ή δε θα μπορέσει ή και τα δυο μαζί, να αντιμετωπίσει τα λαϊκά προβλήματα και να ανακουφίσει το λαό.
Να σκεφτεί ο λαός το ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση. Σημαίνει ότι χάνει μια πολιτική πρωτοπορία στην πάλη του. Γιατί δεν μπορείς να είσαι και μέσα στην κυβέρνηση και να κάνεις και αντιπολίτευση, αυτά τα κόλπα που κάνει σήμερα η ΝΔ. Γιατί

Να παραμεριστούν τα αναχώματα


Ο λαός πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια και τ' αυτιά του απέναντι στα κόμματα που με «αντιμνημονιακή» ρητορεία προσπαθούν να κρύψουν ότι την επομένη των εκλογών θα καταθέσουν την ψήφο του στο ταμείο της πλουτοκρατίας, την οποία υπηρετούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Καμμένος (και ο Δημαράς που συμπράττει μαζί του). Το κόμμα του προβάλλεται από τα αστικά ΜΜΕ σαν η πλέον «αντιμνημονιακή» φωνή και ελάχιστα ασχολούνται με τα μέτρα που προτείνει στο πρόγραμμά του και τα οποία είναι πανομοιότυπα σχεδόν με εκείνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ενδεικτικά, προτείνει την«προσαρμογή της ισχύουσας ποινικής νομοθεσίας περί εργατικών διαφορών και οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία»,την έμμεση δηλαδή απαλλαγή των εργοδοτών από υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ζητάει ακόμα την «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας» για τους Ελληνες εφοπλιστές, που απολαμβάνουν ήδη δεκάδες φοροαπαλλαγές και χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο. Ο Καμμένος προτείνει τέλος το ολοκληρωτικό ξεπούλημα δημόσιων υποδομών με «μακροχρόνια μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων», αλλά και τη λειτουργία όλων των δημόσιων οργανισμών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τι παραπάνω λένε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Τίποτα απολύτως.

Πώς να κρυφτεί;


«Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν έδωσαν ποτέ λύσεις είτε ήταν το Αουσβιτς είτε ήταν το Γκουλάγκ είτε ήταν η Μακρόνησος είτε ήταν οποιοδήποτε άλλο στρατόπεδο».
Το πνεύμα της φράσης (που ειπώθηκε πριν λίγες μέρες στη Βουλή) ...προφανές. Το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας του 1939 - 1945, η ξενόδουλη Χούντα του 1967 - 1974 και η ...Σοβιετική Ενωση ήταν το ένα και το αυτό. 
Τέτοιες απόψεις φυσικά δεν μας εκπλήσσουν, άλλωστε είναι γνωστή «τάση» και καλοπληρωμένη εκστρατεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση η εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού, οπότε δεν μπορεί παρά να έχει και εγχώριους θιασώτες.
Μόνο που η συγκεκριμένη φράση προέρχεται από

Νέο τσάκισμα μισθών και συμβάσεων μετά τις εκλογές


Τον εφιάλτη που ετοιμάζουν στο λαό, αν από την κάλπη δεν βγάλει τσακισμένα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και ταυτόχρονα πανίσχυρο του ΚΚΕ, περιγράφουν απροκάλυπτα οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί.
Στις εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία (δόθηκε χτες στη δημοσιότητα) και του ΔΝΤ (παρουσιάστηκε την προηγούμενη Δευτέρα), οι αντεργατικές κατευθύνσεις αφορούν την περαιτέρω ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και το βάθεμα της εσωτερικής υποτίμησης, με νέες δραστικές μειώσεις των μισθών κατά 15% την τριετία 2012 - 2015 και πλήρη «αναθεώρηση» (βλέπε κατάργηση) της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Μεταξύ άλλων, ρίχνουν τροχιοδεικτικές βολές για μειώσεις του χρόνου της άδειας εργασίας κατά 10 ημέρες, των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, από 14 σε 12 το χρόνο, και της αποζημίωσης που καταβάλλεται για απόλυση προσωπικού. Ο σφαγιασμός των κοινωνικών δαπανών θα έχει συνέχεια, με έμφαση από το 2013 και μετά. Στα πλαίσια αυτά, ζητούν επιπλέον ανατροπές στο ρημαγμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα.
Ενδεικτικό είναι, ότι, σύμφωνα με το ΔΝΤ, την περίοδο 2012 - 2015, θα πρέπει να γίνουν περικοπές δαπανών ίσες με το 8,5% του ΑΕΠ, ενώ ως το 2030 το ύψος των περικοπών θα πρέπει να ανέλθει στα 24 δισ. ευρώ ή το 10,7% του ΑΕΠ.