Σελίδες

23 Απρ 2021

«Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!» Εργατική Πρωτομαγιά - απεργία στις 6 Μάη (VIDEO)

 

«Τα κέρδη τους - Οι νεκροί μας - Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής»

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης της απεργιακής Πρωτομαγιάς στα χέρια τους και απευθύνουν απεργιακό κάλεσμα ξεσηκωμού για την Πέμπτη 6 Μάη, αφού φέτος η 1η Μάη συμπίπτει με το Μ. Σάββατο.

Βρε Μπογδάνε, βρε ρουφιάνε, βρε αγόρι μου…

Ο «Ραν ταν πλαν» ξαναχτύπησε

Ξαναχτύπησε πάλι το λαγωνικό της κυβέρνησης, Μπογδάνος, κι αποφάσισε να δώσει μια και καλή λύση στο μυστήριο για το από πού προέρχεται το καθημερινό μαύρο ρεκόρ θανάτων και το νέο κύμα της πανδημίας.

Κι έτσι έβαλε τη μουσούδα κάτω, κι αφού προσπέρασε με χάρη τα δημόσια νοσοκομεία που η κυβέρνηση του έχει αφήσει στο έλεος, τις ιδιωτικές κλινικές που «απαγορεύεται» να επιταχθούν, τους χώρους δουλειάς όπου του είπαν ότι «δεν κολλάει»,

Ωραία μου, πλυντήρια…

 Είναι αλήθεια πως όταν έλαβα το μήνυμα: «Δες, το protagon», δεν
κατάλαβα πολλά. Όταν άνοιξα όμως το «
link» κι είδα τα πρόσωπα των Χίτλερ- Στάλιν, ήμουν σίγουρος πως το πλυντήριο είχε ήδη κάνει τη δουλειά του και το «παραμύθι» βρισκόταν στη φάση του στεγνώματος. Ο τίτλος δε, μυθιστορηματικός: «Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν του Στάλιν, όχι του Χίτλερ» (https://www.protagon.gr/themata/o-v-pagkosmios-polemos-itan-tou-stalin-oxi-tou-xitler-44342261230).

Θεωρία των δύο άκρων, σκέφτηκα αφελώς. Μα, όχι. Στην περίπτωσή μας έχουμε ανέβει επίπεδο.

Πρόκειται για αφιέρωμα της συντακτικής ομάδας του Protagon στον