Σελίδες

12 Ιουν 2019

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ 2019 - 2023

Επειδή μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες συγχύσεις σχετικά με το περιβόητο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας...
...και επειδή πουθενά δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρο...
...ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα σε αποκλειστικότητα το...
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 2019 - 2023
1. ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
2. ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
Η κυβέρνηση κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα σχέδιά της για τη σωρευτική «υπερπαραγωγή» πλεονασμάτων της 4ετίας 2019 - 2022, που φτάνει στο αστρονομικό ύψος των 5,5 δισ. ευρώ.

Η κριτική που ασκεί το ΚΚΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για τη ΝΔ;

Αν κάποιος δικαίωσε και ξέπλυνε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του και άρα «άνοιξε το δρόμο» για την επικείμενη κυβερνητική εναλλαγή, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός με την πολιτική του έσπειρε απογοήτευση, παραίτηση, υποταγή στο «ρεαλισμό» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναπαρήγαγε με τη στάση του τη λογική «όλοι είναι ίδιοι»...
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί το ΚΚΕ, είναι αυτός που μαζί με τη ΝΔ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, συνεχίζοντας το έργο της δικής της κυβέρνησης, για να εφαρμόσει τα απανωτά πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων. Νωπές είναι άλλωστε οι αποκαλύψεις ότι ακόμα και το 2015 είχε ανοίξει η συζήτηση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η παραμικρή υπόνοια στους «θεσμούς» ότι δεν θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το τρίτο μνημόνιο. Τελικά αποδείχτηκε ότι και μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το υλοποιήσει μέχρι κεραίας.

Επιχείρησαν να «σβήσουν» τη μνημονιακή πολιτική τους με υποσχέσεις του 2014

Με μια «μαζεμένη» επιστροφή στο λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξωραΐσει τα μνημονιακά «κατορθώματα» του και να «πουλήσει» αποτυχημένα ξανά την ελπίδα (που τελικά δεν ήρθε).
Ο Αλέξης Τσίπρας – μαζί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Αλέξη Χαρίτση, την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Νάσο Ηλιόπουλο –  παρουσίασε ένα πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσε να συνοψιστεί  ως εξής:

Λίγο πριν φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε το μεγαλύτερο δώρο στη ναζιστική Χρυσή Αυγή (video)

Καταπέλτης ήταν η παρέμβαση του συνήγορου πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Κώστα Παπαδάκη στη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλίας της Κατιούσα την Κυριακή.
Αναφέρθηκε στην τεράστια καθυστέρηση της δίκης, που θα μπορούσε να έχει λήξει από τον Απρίλη του 2015, αλλά για χρόνια δεν υπήρχε αίθουσα στο εφετείο, ούτε καθημερινή διαθεσιμότητα των δικαστών, με αποτέλεσμα η δίκη να γίνεται περιθωριοποιημένα στις φυλακές Κορυδαλλού. Μίλησε για την έλλειψη ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης, ακόμα και την έλλειψη ηχογράφησης των πρακτικών της δίκης.