Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

«Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε / σου είναι γραφτός ο δρόμος της συντριβής...» (VIDEO)Μεγάλο πολιτικό - πολιτιστικό αφιέρωμα στον Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22 Φλεβάρη, στην Κομοτηνή, στο Αμφιθέατρο Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που πλημμύρισε από εκατοντάδες ανθρώπους του μόχθου. Την εκδήλωση οργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και συμμετείχε το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.
Τίτλος της εκδήλωσης ο στίχος του ποιητή «Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε / σου είναι γραφτός ο δρόμος της συντριβής...».
«Ταυτισμένος με τις ιδέες του σοσιαλισμού»

Στην πεπατημένη του ευρωενωσιακού «ρεαλισμού»

Πλήρη ταύτιση με τις αρχές της ΕΕ και της Ευρωζώνης, διαχείριση της ακραίας φτώχειας και αθώωση της ΕΕ και των μονοπωλίων στη συνείδηση του λαού υπόσχεται ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». 
Η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας -του ενός πόλου διαχείρισης για την εναλλαγή των κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης- δεν κρύβεται και αυτό φαίνεται.
Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσεις σύγκρουσης με την ΕΕ, λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι συστημική χώρα από κάθε άποψη για την Ευρωζώνη» και εκτιμώντας ότι «δε θα χρειαστεί» να γίνουν μονομερείς κινήσεις στο θέμα του χρέους, καθώς «δε θα φτάσουμε ως εκεί. Δε συμφέρει άλλωστε κανέναν». Ως ισχυρό «χαρτί» στη διαπραγμάτευση, ο Αλ. Τσίπρας εμφανίζει τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, τον ενεργειακό πλούτο, εκτιμώντας ότι «η Ευρωζώνη χρειάζεται την Ελλάδα, εξίσου όσο η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρωζώνη. Διεκδικούμε τα αυτονόητα επειδή είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με πολύ περισσότερα στο σχεδιασμό για την Ευρώπη του 2020 και του 2030». 
Εξάλλου στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόθεση να βγει η χώρα από το ευρώ, διευκρινίζει: «Δεν μπορεί από τη μια πλευρά να

Ουκρανική πρόβα φασισμού

Την ώρα που οι φασίστες έχουν καταλάβει το Κίεβο με όπλα από ΗΠΑ και ΕΕ οι ΗΠΑ καλούν τη Ρωσία να μην επέμβει!!! Θα ήταν λένε πολύ μεγάλο σφάλμα...

Ενα ακόμη σημείο του πλανήτη λοιπόν γίνεται υποψήφιο για να βάλει φωτιά στον κόσμο.

Ο καπιταλισμός σε παγκόσμια κρίση μελετάει προσεκτικά και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε σύγκρουση μεγάλων ιμπεριαλιστικών σχηματισμών.

Εν τω μεταξύ όλοι αυτοί που καταδίκαζαν τη βία "από όπου κι αν προέρχεται" τώρα είναι "υπέρ του εξεγερμένου λαού" που δεν είναι παρά ένοπλες φασιστικές συμμοριες οπλισμένες από τη Δύση που τωρα θα κυνηγάνε δημοκράτες, κομμουνιστές

Ανακοίνωση της ΕΠ Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για προβοκατόρικo δημοσίευμα

Σε ανακοίνωση της η ΕΠ Αν Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ σχετικά για προβοκατόρικα δημοσιεύματα σημειώνει:
«Τις τελευταίες μέρες πολλαπλασιάζονται τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα για το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, (συνδυασμός που στηρίζεται από το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές) στην περιβόητη μπλοκόσφαιρα, που διαστρεβλώνουν θέσεις και φτάνουν ως το σημείο κατασκευής ειδήσεων και γεγονότων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ένα τέτοιο δημοσίευμα αναπαράγεται από γνωστή "αριστερής" προελεύσεως ιστοσελίδα στην Κομοτηνή. Με βάση λοιπόν "έγκυρες" πληροφορίες η Λαϊκή Συσπείρωση ή το ΚΚΕ πρότεινε στην αντιπεριφερειάρχη Έβρου  Νικολάου, να είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Έβρου με το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ.
Παραφράζοντας τη γνωστή γαλλική ρήση μπορούμε να ανταπαντήσουμε στον κατασκευαστή αυτής της είδησης:
Ο Αυριανισμός πέθανε. Ζήτω ο αυριανισμός!

Oυκρανοί φασίστες καταστρέφουν τα κόκκινα σύμβολα


Yπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δε χωράνε πολλές αναγνώσεις, ούτε καν την παραμικρή αλλοίωση. Τέτοιο γεγονός ήταν ή νίκη της ΕΣΣΔ κατά του φασισμού και ο ρόλος του Στάλιν.
Όσο και να λυσσάνε λοιπόν οι απόγονοι του Χίτλερ, όσο και να ξεσπούν στα σύμβολα μας δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε να αλλοιώσουν το ιστορικό γεγονός και το νόημά του.