Σελίδες

7 Φεβ 2012

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

«Παραιτήσου, μου θυμίζεις τον "Νονό"»!!! Ανοιχτή επιστολή στον Κάρολο Παπούλια



Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. 
Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. 
Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.
O Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου.   Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..
Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου,  ΔΕΝ

Με γνώμονα το συμφέρον των τραπεζιτών



 Ο μόνος ωφελημένος από την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους της χώρας, το περιβόητο PSI, θα είναι οι τράπεζες, ειδικά οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα, αφού οι συζητήσεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου με την τρόικα προβλέπουν ότι σε αντιστάθμισμα της λογιστικής μείωσης της αξίας των κρατικών ομολόγων που διαθέτουν κατά 50%, θα εισρεύσουν στα ταμεία τους 30 δισ. πραγματικών ευρώ, με τα οποία θα εξασφαλιστεί η ενίσχυση της ρευστότητας τους.
Τα 30 αυτά δισεκατομμύρια είναι χρήματα που προορίζονται αποκλειστικά για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών. Στην ελληνική κυβέρνηση θα δοθούν από την τρόικα με τη μορφή δανείου και, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, πρώτον θα προστεθούν στο κρατικό χρέος και δεύτερον η εξόφλησή τους θα γίνει από τους φορολογούμενους της χώρας, δηλαδή τους εργαζόμενους που κατά κύριο λόγο πληρώνουν τους φόρους.
Οι τράπεζες με την κίνηση αυτή αποκτούν το ρευστό που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης και περιορισμένων αποταμιεύσεων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κερδοφόρα πορεία τους, εκμεταλλευόμενες ξένο και σχεδόν τζάμπα χρήμα. Κανονικά η ανακεφαλαίωση γίνεται με την καταβολή μετρητών από όλες τις πλευρές, ωστόσο σε αυτή τη φάση θεωρείται βέβαιο ότι ο μόνος που θα καταθέσει νέα

Βομβαρδίζουν το λαό με φοβέρες και απειλές



Χιμάνε για να τον κάνουν να πιστέψει ότι ο μονόδρομος της πλουτοκρατίας, που τον εξαθλιώνει, είναι και δικός του μονόδρομος
Με μπαράζ πιέσεων και εκβιασμών στο λαό, οι Ευρωπαίοι εταίροι της συγκυβέρνησης προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα χάους σε περίπτωση που δεν περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, παρουσιάζοντας σαν μονόδρομο τις επιλογές της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Σε δηλώσεις του χτες από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, είπε ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση συμφωνίας και ότι οι διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να είχαν ήδη ολοκληρωθεί.
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προθεσμίες, οι

Ο εκβιασμός της «χρεοκοπίας»


Ο εκβιασμός είναι πασιφανής. Εχουν κινητοποιήσει θεούς και δαίμονες, κυρίως δαίμονες, για να πείσουν ότι αν δεν υπάρξει υποταγή και πλήρης συμμόρφωση στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης - τρόικας, τότε θα ακολουθήσει ανεξέλεγκτη πτώχευση της χώρας με ό,τι δραματικό, λέει, μπορεί να σημαίνει αυτό για το λαό. Η τακτική τους δεν είναι καινούρια. Από τον καιρό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προετοίμαζε την πρώτη δανειακή συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το σκιάχτρο της ανεξέλεγκτης πτώχευσης έγινε σημαία στα χέρια των μηχανισμών της αντίδρασης και της αστικής προπαγάνδας. Την κράδαιναν προκλητικά οι θιασώτες της φιλομονοπωλιακής πολιτικής και της πολιτικής των μνημονίων, που ποδοπατά την εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους, με μοναδικό στόχο να σώσουν τους κεφαλαιοκράτες από την οικονομική κρίση, φορτώνοντας το σύνολο των επιπτώσεών της, στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Ολοι τους, με πρωταγωνιστές γνωστούς

Αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ



Εδώ και μέρες το ΠΑΜΕ έβαζε σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος το ζήτημα της γενικής πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, υπογραμμίζοντας ότι «η απεργία ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη ώστε οι εργαζόμενοι της χώρας μας να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας, που επιχειρούν να μειώσουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα και να καταργήσουν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας». 
Η προσπάθεια αυτή των δυνάμεων του ταξικού

Λαϊκή Εξουσία ή αφανισμός!



Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία...
*
Αυτοί που με την πολιτική τους έχουν γεμίσει τους δρόμους, τα παγκάκια, τα πάρκα, τις εισόδους των πολυκατοικιών και των καταστημάτων με αστέγους...
*
Αυτοί που έχουν οδηγήσει τον έναν στους δύο νέους στην ανεργία και τον άλλον στο εργασιακό σκλαβοπάζαρο...
*
Αυτοί που κούρσεψαν από τους γέροντες τις συντάξεις, τα επιδόματα, τα δώρα, την αξιοπρέπεια...
*
Αυτοί που έχουν το θράσος να αποκαλούν «γιορτή» (!) τις συγκεντρώσεις των απόρων γύρω από τα καζάνια των συσσιτίων...
*
Αυτοί που κατάντησαν τους ανθρώπους να κρέμονται από τους 

Πρέπει να σαρωθούν απ' το λαϊκό κίνημα



Κανένα «δραματικό θρίλερ μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης» δεν υπήρξε - δεν υπάρχει κι ας διατείνονται για το αντίθετο τα κανάλια της αστικής τάξης. Αυτό που ψάχνουν να βρουν είναι πώς θα πλασάρουν την απόλυτη βαρβαρότητα που έχουν προαποφασίσει.
***
Την ώρα που εσύ πασχίζεις να σώσεις το σπίτι από την πλημμύρα, στο έχει πάρει ήδη η τράπεζα σαν χέρσο οικόπεδο.
Την ώρα που τρέχεις να ανοίξεις κανάλι για τα νερά, θύελλα αντιλαϊκών ρυθμίσεων έχει πάρει και σηκώσει ό,τι έχεις και δεν έχεις.
Αλλού είναι η μεγάλη μάχη...
***
Στην Ηλεία οι καμένοι και τώρα πνιγμένοι εκπροσωπούνται ακόμα στα κανάλια και

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ




ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 07/02/12 

    ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 11πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 

Κυβέρνηση, τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΛΑΟΣ περνούν βαριές αλυσίδες στην εργατική τάξη, στο λαό, για να σώσουν τα κέρδη κα τα προνόμια των μονοπωλίων. Τα αρπάζουν όλα και καταδικάζουν το λαό σε μακροχρόνια φτώχεια και εξαθλίωση. Μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζι- λίκι, τις συντάξεις σε επίδομα φτωχοκομείου. Γαβγίζουν με την απειλή της χρεοκοπίας γιατί φοβούνται τη δύναμή μας.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να μπει μπροστά στον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της. 
Αυτή την ώρα μια επιλογή έχουμε: ή τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα.