Σελίδες

27 Οκτ 2010

«Δεν θα πάρω νέα μέτρα»!



Γράφει:
 ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αν ο λαός στις εκλογές που έρχονται δε βροντοφωνάξει «ως εδώ», ο Παπανδρέου έχει ήδη αποφασίσει για το 2011 να επιβάλει νέα μέτρα σχεδόν διπλάσιας (!) επιβάρυνσης για το λαό από όσα πήρε το 2010!
*
Αν με τα μέτρα της φετινής χρονιάς ο λαός γονάτισε, με τα μέτρα που είναι δρομολογημένα για το 2011, ο λαός οδηγείται σε πλήρη εξανδραποδισμό!
*
Τα παραπάνω δεν είναι ισχυρισμοί. Δεν είναι εκτιμήσεις. Δεν είναι πρόβλεψη. Είναι μια προαποφασισμένη βαρβαρότητα, στην οποία έχουν προσδώσει ισχύ νόμου!
Ο Παπανδρέου ψεύδεται πως «δεν θα πάρει νέα μέτρα», ενώ ξέρει πολύ καλά τι έχει υπογράψει, τι έχει ψηφίσει, τι έχει αποφασίσει στο μνημόνιο! Ξέρει πολύ καλά τι λέει ο νόμος 3845, με τον οποίο πέρασε το μνημόνιο από τη Βουλή.

Κουίζ


Ποιος πολιτικός (με την προσωνυμία «παπατζής») απουσίαζε από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης και έφτασε στην Αθήνα μια ολόκληρη βδομάδα μετά την απελευθέρωσή της από τον ΕΛΑΣ,συνοδεύοντας τον Σκόμπι;
Ποιος πολιτικός «έδιωξε τις αμερικάνικες βάσεις» που... έμειναν, αναφώνησε «πάμε χέρι χέρι με τον Κλίντον» και έθεσε την Ελλάδα «υπό την μπότα του Γερμανού τραπεζίτη», όπως ο ίδιος αποκάλεσε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία και υπερψήφισε;
*
Δε θα σας υποβάλλαμε στο ανωτέρω κουίζ,
αν δεν ήταν ο κ. Παπανδρέου αυτός που ισχυρίστηκε στη διακαναλική ότι λόγω του παππού και του πατέρα του, ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία είναι κάτι καταγεγραμμένο στο οικογενειακό του DNA...

Η «διέξοδος» της φρίκης

Επιτέλους βρήκε τη «διέξοδο» από την κρίση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας: Να κοπούν για μια πενταετία οι δωρεάν διακοπές στα ΚΑΠΗ, να επανεξεταστούν, προφανώς για να κοπούν, οι δαπάνες για τη μεταφορά των μαθητών από απομακρυσμένα χωριά, να παγώσουν οι προσλήψεις στην εκπαίδευση, να μπει ψαλίδι στις λειτουργικές δαπάνες των ΤΕΙ, να αυξηθούν τα εισιτήρια στις δημόσιες συγκοινωνίες... 
Κι όμως, όσο και αν προκαλούν ανατριχίλα, οι παραπάνω προτάσεις περιλαμβάνονται στην έκθεση που παρουσίασε χτες στη Βουλή ο Γ. Προβόπουλος, ο οποίος αυτή τη φορά θέλησε να ξεφύγει από τις γενικόλογες κατευθύνσεις και να περάσει σε συγκεκριμένες ιδέες προφανώς για να γίνει περισσότερο χρήσιμος στο σύστημα. 
Δεν περίμενε βέβαια να ακούσει κανείς κάτι διαφορετικό από έναν κεντρικό τραπεζίτη, ο οποίος την ίδια στιγμή εκφράζει την ικανοποίησή του επειδή τα χειρότερα για τις τράπεζες έχουν περάσει. 
Ομως γιατί τότε δε ζητάει να κοπεί το πακέτο των 25 δισ. ευρώ που πρόκειται να δοθεί στις τράπεζες μέχρι το τέλος του χρόνου και να επιστρέψουν τα «υπόλοιπα» πακέτα που έχουν πάρει από την αρχή της κρίσης, δηλαδή περί τα 43 δισ. ευρώ; Προφανώς, επειδή οι τράπεζες είναι πυλώνες της οικονομίας και του συστήματος, ενώ οι συνταξιούχοι, οι μαθητές των απομακρυσμένων σχολείων, οι χαμηλόμισθοι είναι απλώς «ευμετάβλητα μεγέθη» και «ελαστικές δαπάνες»... 
Μπορεί όμως και πρέπει να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει.

ΧΑΟΣ, ΕΡΕΒΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Αποσταθεροποιείται η χώρα, καιγόμαστε, χανόμαστε...
Αν κάνουμε κανένα αστείο και δεν ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ, θα βουλιάξει η Πελοπόννησος, θα εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης, ακρίδες θα πέσουν στις σοδειές και μέσα στον όλο χαμό θα εισβάλουν και οι Ούννοι από την Ασία.
Για τις διεθνείς αγορές δε συζητάμε, ούτε να μας ξέρουν δε θα θέλουν, εάν δε στηρίξουμε τώρα τον Γιώργο Παπανδρέου, τον άνθρωπο που εμπιστεύονται με κλειστά μάτια, τον μόνο άξιο να μας εκπροσωπεί.
Αφήστε που η κρίση στην Ελλάδα θα πάρει διαστάσεις ανεξέλεγκτες, θα επηρεαστούν όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, θα καταρρεύσουν οικονομίες ολόκληρες και ίσως φτάσουμε και στο κατώφλι του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Γιατί να τον εμπιστευτούν;


Ο Γ. Δημαράς, που αυτοαποκαλείται «υπερκομματικός», «ανεξάρτητος», «αντιμνημονιακός», δεν είναι η πρώτη φορά που μπαινοβγαίνει στο ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι: «Εγώ το ΠΑΣΟΚ το αγαπάω. Η κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική μου καταγωγή είναι εκεί» και ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ένας μεγάλος πολιτικός και κοινωνικός χώρος , από τον οποίο δεν παίρνει "διαζύγιο" το μυαλό και η ψυχή».Από το ΠΑΣΟΚ έφυγε, πήγε στο ΔΗΚΚΙ, αλλά ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ. Το 2002 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με το ΔΗΚΚΙ. Αλλά το Φλεβάρη του 2004 η Γενική Συνέλευση των μελών του ΔΗΚΚΙ κατήγγειλε τον Γ. Δημαρά για «απαράδεκτη πράξη σφετερισμού ψήφων», αφού, όπως τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, «σήμερα ο Γ. Δημαράς είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποχωρώντας από το ΔΗΚΚΙ, αλλά μην αποχωρώντας και από τη Δημοτική Παράταξη» του κόμματος που εκλέχτηκε στο δήμο. Τέτοια συνέπεια αρχών ή, μήπως, πάντα δουλεύει για το ΠΑΣΟΚ; Γιατί να τον εμπιστευτούν λαϊκές δυνάμεις;

Τι είναι ιμπεριαλισμός;




Τι είναι ιμπεριαλισμός; Συνήθως κατανοείται ως η επιθετική δράση με τη μορφή των στρατιωτικοπολιτικών επεμβάσεων των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, σε άλλα υποδεέστερα απ' αυτά κράτη, ως μέρος της εξωτερικής πολιτικής αυτών των κρατών και αναπόσπαστο στοιχείο των διεθνών σχέσεων που αναπτύσσουν, έξω και ανεξάρτητα από την οικονομική βάση συνολικά του καπιταλιστικού κόσμου. Είναι όμως σωστή αυτή η προσέγγιση; Ο ιμπεριαλισμός χαρακτηρίζει συγκεκριμένη ιστορικά εποχή του καπιταλισμού, η οποία αρχίζει σύμφωνα με το Λένιν στις αρχές του 20ού αιώνα.




Σύμφωνα με τον πιο σύντομο ορισμό του, «ιμπεριαλισμός είναι το μονοπωλιακό στάδιο του καπιταλισμού» ή το ανώτατο στάδιό του, αλλά δεν είναι επαρκής να δώσει ολόκληρη την ουσία και το περιεχόμενό του.


Ο Λένιν ανέλυσε την ουσία και τις νομοτέλειες του ιμπεριαλισμού στο έργο του «Ο ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού», που αποτελεί σημαντική θεωρητική βάση και μεθοδολογικό εργαλείο για τη μελέτη και ερμηνεία των φαινομένων και εξελίξεων του σύγχρονου καπιταλισμού.

Τοποθέτηση Λαζόπουλου για συνέντευξη Παπανδρέου




από  : ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ