Σελίδες

21 Ιουλ 2013

Ο καθωσπρέπει Τσίπρας

1. Οταν σου αρέσουν τα οιονεί μεγαλεία, γίνεσαι ο καλύτερος πελάτης της πραγματικότητας. Εγκαταλείπεις κάθε αναστολή και το μισοσκόταδο σε
ανακηρύσσει ηγέτη.

2. Στα περίχωρα της Αριστεράς επαναλήφθηκε η πλοκή ενός «αιώνιου» δράματος: Συριζαίοι επωφελούμενοι της αδυναμίας των συνιστωσών (που πάλεψαν και έτρεξαν για ν' αναδείξουν ανθρώπους που δεν μπορούσαν να ελέγξουν) τους σπρώχνουν εκτός του νυμφώνος, για να καταλάβουν οι αφελείς συνιστώσες τι εστί χυδαιότητα της πλειοψηφίας.

3. Μάταια ο Μανώλης Γλέζος προσπάθησε δημόσια να καταλάβει το λάθος του και να καταθέσει τη συντριβή του. Η κατά φαντασίαν δημοκρατική παράδοση των Συριζαίων εξελίχθηκε σ' ένα κλειστό κύκλωμα, και ο Τσίπρας κάθε φορά που απευθυνόταν στον Γλέζο ήταν σαν να τον έβλεπε για πρώτη φορά. Ο Γλέζος τώρα ας είναι αηδιασμένος, όχι για την κακόγουστη μίμηση του ύφους του μακαρίτη Αντρέα από τον Τσίπρα όσο για το χρόνο που έχασε για να τον στηρίξει.

4. Η ματαιοδοξία του Τσίπρα εξελίσσεται επικίνδυνα κοινότοπα. Οσα του πρόσφεραν οι σύντροφοί του όλα αυτά τα χρόνια δεν έπιασαν τόπο.

Το μήνυμα του Σόιμπλε


Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε στην Αθήνα δεν είχε εκπλήξεις. Η πιο εμβληματική πολιτική φωνή της γερμανικής άρχουσας τάξης ανέλαβε να στηρίξει τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, όπως και τις προηγούμενες, στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Επανέλαβε, για μια ακόμα φορά, ότι αποτελούν μονόδρομο η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των αναδιαρθρώσεων στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό και γενικότερα οι θυσίες του λαού στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Τη χορωδία αυτής της χιλιοειπωμένης πρόσκλησης στο λαό για νέες θυσίες πλαισίωσαν με δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος του ΣΕΒ όσο και ο Ελληνας υπουργός Γ. Στουρνάρας που τόνισε ότι «αυτά που μας ενώνουν με τον κ. Σόιμπλε είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».