Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Στο επίκεντρο η ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου...

Το θέμα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας συντηρείται στην επικαιρότητα, μετά τη νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον αμερικανικό «οίκο αξιολόγησης» «Moody's» τη Δευτέρα και την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα επιμείνει αποφασιστικά στην εφαρμογή του μνημονίου, για να ισοπεδώσει το λαό.
Οι εξελίξεις αποκτούν μεγαλύτερη σημασία ενόψει της Συνόδου της Ευρωζώνης μεθαύριο Παρασκευή 11 Μάρτη και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 24 και 25 Μάρτη, όπου μαζί με το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» συζητιέται και η «συνολική λύση» που προωθεί η ΕΕ για την ελεγχόμενη χρεοκοπία, μέσω της οποίας επιχειρεί να διαχειριστεί την κρίση με ελεγχόμενη χρεοκοπία και επιμερισμό της ζημιάς ανάμεσα στα κράτη - μέλη και σε ισχυρές μερίδες του κεφαλαίου.

ΟΥΤΟΠΙΑ Ή ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ?

Στη γραμμή της διαχείρισης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας συνέστησε στον πρωθυπουργό, κατά τη χτεσινή τους συνάντηση, να ασκήσει πιέσεις στους δανειστές και τους εταίρους της ευρωένωσης, χρησιμοποιώντας μάλιστα σαν εργαλείο και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος για να αποσπάσει περισσότερα στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών ανταγωνισμών και παζαριών προς όφελος της ντόπιας πλουτοκρατίας!
Οπως είπε, εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι η «εμπλοκή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις δεν είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, αντιθέτως, μπορεί να δώσει δύναμη και ισχύ στη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας».

ΘΕΑΤΡΙΝΟΙ ... ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ...

ΒΡΕ ΒΡΕ ΚΑΤΙ «διαρροές» που μας προκύπτουν από το «περιβάλλον» του πρωθυπουργού!
Θα πάει, λέει, στη Σύνοδο Κορυφής, για να «συγκρουστεί» μας λένε.
Αν χρειαστεί, βέβαια.
Σε κανέναν ...τοίχο αν τύχει και σκοντάψει ίσως.
Κατά τα άλλα, δεν το πολυβλέπουμε.
Οχι πως αμφισβητούμε τις σοσιαλιστικές - συγκρουσιακές διαθέσεις του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά δε ...βολεύει για συγκρούσεις το θέμα της Συνόδου.
Βλέπετε, όλοι αυτοί θα μαζευτούν για να συζητήσουν το πώς θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ.
Δηλαδή, το πώς οι πολυεθνικές θα κερδίζουν περισσότερα, κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα.
Οπως καταλαβαίνετε, σε μια τέτοια συζήτηση η μόνη σύγκρουση που μπορεί να υπάρξει είναι το ποιο εργασιακό δικαίωμα (από όσα απέμειναν) θα περικοπεί πρώτο και ποιο δεύτερο.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ...

Μέχρι τώρα, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα είχαν νιώσει τις τεράστιες επιπτώσεις στην τσέπη τους από την αντιλαϊκή πολιτική της ιδιωτικοποίησης των εθνικών αυτοκινητοδρόμων που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. 
Μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια τα χαράτσια των διοδίων αυξήθηκαν ακόμη και πάνω από 400%, για να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων που θα εκμεταλλεύονται οι ιδιωτικοί όμιλοι για 30 χρόνια, χωρίς να συμμετέχουν στο κόστος κατασκευής ούτε με 10%. 
Από χτες, ο λαός ένιωσε «στο πετσί» του πόσο επικίνδυνη είναι η ιδιωτικοποίηση αυτή για την ασφάλειά του, για την ίδια του τη ζωή.

ΠΑΓΚΑΛΙΕΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ...

Μία ακόμη συκοφαντική επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», μπροστά στη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και την απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ. Ο Θ. Πάγκαλος ανακύκλωσε τις γνωστές αθλιότητες για τα οικονομικά του ΚΚΕ, ανακάτεψε διάφορα φαιδρά για να αποπροσανατολίσει, όπως, για παράδειγμα, ότι «η "Moody's" και όλοι αυτοί οι κακοί άνθρωποι για διάφορους λόγους, επειδή το ΚΚΕ μπορεί να κλείνει τη "Μεγάλη Βρετανία"... να μη μας δίνει δάνειο όπως ζητάμε». Κατάπτυστη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων. Δίνοντας συνέχεια στο παραλήρημά του, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ για τα διόδια ισχυριζόμενος με καραμπινάτα ψέματα ότι «καταψηφίσαμε τη ρύθμιση Σουφλιά, την ανέχεται το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, κάνουν την πάπια,

Η ΕΕ προωθεί με συβιβασμούς την ελεγχόμενη χρεοκοπία...

Στο κεντρικό δελτίο του «Μέγκα», μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Για τη συνάντηση που είχε χτες το πρωί με τον Γ. Παπανδρέου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα». Ακολουθεί ο διάλογος με τους δημοσιογράφους.
-- Απαισιόδοξος μου φάνηκε εμένα ο πρωθυπουργός. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αυτήν την πρόβλεψη που κάνατε, ότι θα υπάρξει συμφωνία για ελεγχόμενη χρεοκοπία, αν είναι μια προσωπική σας εκτίμηση, του Κόμματός σας ή αν απορρέει απ' τη συζήτηση που είχατε με τον κ. Παπανδρέου.
-- Οχι, είναι ανεξάρτητη απ' τη συζήτηση που είχα με τον κ. Παπανδρέου. Του την είπα, όμως, αυτήν την πρόβλεψη.
-- Και τι σας είπε;
-- Εκτίμησή μας είναι ότι ο κ. Παπανδρέου θα πάει στην ΕΕ, θα δώσει όλες εκείνες τις εγγυήσεις, με σταθερή φωνή και πειστικότητα, ότι θα πάρει ακόμα χειρότερα μέτρα σε βάρος του λαού και την ίδια ώρα ενδεχομένως θα υψώσει και τους τόνους για

Επικοινωνιακά κόλπα...

Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα για ακόμα μια φορά το λαό ο πρωθυπουργός όταν επιχειρεί να εμφανίσει τη «λύση πακέτο», για την οποία μάχεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ως δήθεν λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Η «λύση πακέτο», που, όπως είπε, είναι η μόνη λύση την οποία υποστηρίζει η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα διαφορετικό από τη «συνολική λύση» που προωθούν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας και τα όργανα της ΕΕ. Είναι δηλαδή το συνολικό πακέτο, που περιλαμβάνει το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και το λεγόμενο Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποτελούν στην κυριολεξία κίνδυνο-θάνατο για τους λαούς.

Ο «τσαμπουκάς» της απανθρωπιάς...

Σε μια άνευ προηγούμενου επίδειξη αντιμεταναστευτικής απανθρωπιάς, στις 31 του Γενάρη 2011, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
«...ο Υπουργός Εσωτερικών με απόφασή του, που υπεγράφη σήμερα, καταργεί την υπ ' αριθ. 1719/26.01.2009 (ΦΕΚ 91 Β΄) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών "Παραπομπή υποθέσεων στην Επιτροπή του άρθρου 89 του ν. 3386/2005)"».
*
Προσέξτε τι σημαίνουν τα προηγούμενα:
Ο Ραγκούσης, όπως ανακοίνωσε υπερηφάνως, κατάργησε (!) την προηγούμενη απόφαση που είχε ληφθεί επί ΝΔ, η οποία αφορούσε 15 όλους κι όλους μετανάστες προς τους οποίους είχαν δοθεί νομιμοποιητικά έγγραφα.

Το κρίμα στο λαιμό τους!

Γράφει: ο Νικος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Την περασμένη Τετάρτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που ζητήθηκε από το ΚΚΕ ειδικά για το θέμα των μεταναστών, δήλωσε:
«Ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση για να εκφράσουμε τη μεγάλη αγωνία μας για το ποια θα είναι η εξέλιξη με τους 300 απεργούς πείνας. Η θέση μας είναι γνωστή και καθαρή. Θεωρούμε ότι πρέπει να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση, να μην έχει γινάτι πάνω σε αυτό το ζήτημα και να τους νομιμοποιήσει. Αλλωστε, έχει ένα νομικό οπλοστάσιο στα χέρια της, που μπορεί να βρει ορισμένες θετικές λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση και επιτέλους ας το χρησιμοποιήσει το νομικό οπλοστάσιο, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, να κερδηθεί χρόνος και να επιλυθεί οριστικά».