Σελίδες

29 Αυγ 2013

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: " ΚΑΛΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ..." (VIDEO)




Η κυβέρνηση υιοθετεί τη βρώμικη προβοκάτσια που στήθηκε από τις ΗΠΑ για τη χρήση χημικών όπλων, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στη Βουλή, αναφερόμενος στις δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας για τις εξελίξεις στη Συρία.

«Όχι στην επέμβαση στη Συρία - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας» το μήνυμα της μεγάλης κινητοποίησης στην Αθήνα (ΦΩΤΟ - VIDEO)




Συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ομιλητή τον Κ. Παρασκευά και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία διοργάνωσαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ

Από αποφασιστικότητα, παλμό και μαζικότητα χαρακτηρίσθηκε η συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία που διοργάνωσαν η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα συνεχώς διαδήλωσαν ενάντια στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Συρία και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή.

Η Σούδα και τα «Παράσημα»...


«Από τις 2 Αυγούστου του 1990 η Σούδα συντήρησε 97 πλοία, φόρτωσε και ξεφόρτωσε 13.000 τόνους (πολεμικού υλικού), εξυπηρέτησε 31.000 πτήσεις και τροφοδότησε αεροσκάφη με 4.500 λίβρες υγρών καυσίμων, λειτούργησε 24 ώρες το 24ωρο με εξουθενωτικούς ρυθμούς, 300%-400% πιο γρήγορα από τους κανονικούς. Κάθε μέρα η βάση καλούνταν να διατηρεί τον ανεφοδιασμό των γραμμών μας και κάθε μέρα έπραττε το καθήκον της κατά τρόπον άψογο».
*
Είναι μια δήλωση που έγινε στις 19 του Ιούλη 1991. Η δήλωση ανήκει στον πρώτο κατά σειρά δολοφόνο του Κόλπου, τον πατέρα Μπους. Αμέσως μετά από αυτήν τη δήλωση, ο Μπους απένειμε «φόρο τιμής» και παρασημοφόρησε το προσωπικό των Αμερικανών στη βάση της Σούδας. Γι' αυτό είχε έρθει, άλλωστε, στην Ελλάδα τότε. Για να «τιμήσει» την «προσφορά» και τη «συμβολή» της Σούδας στον πόλεμο του Κόλπου.

Ελισαίος Βαγενάς στον ΣΚΑΪ 100,3: Ο λαός της Συρίας πρέπει να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του (AUDIO)




Τραγικές και πολύ επικίνδυνες για τους λαούς όχι μόνο της Συρίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής, χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

ΟΛΟΙ σήμερα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα


Στις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας», η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη στο Σύνταγμα, στις 7.30 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος θα κάνει δηλώσεις στις 7.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έχουν οριστεί για τις 7 μ.μ., στα παρακάτω σημεία:
  • Προπύλαια: Α' Αθήνας - Δυτικός - Βόρεια - Θριάσιο - Κορωπί - Εκπαιδευτικοί - ΑΕΙ/ΤΕΙ.
  • Κλαυθμώνος: Βιομηχανία - Κατασκευές - Μεταφορές - Τηλεπικοινωνίες - Χρηματοπιστωτικό - Εμπόριο - Επισιτισμός - Δικηγόροι - Καλλιτέχνες - ΜΜΕ - ΕΒΕ - Υγεία.
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότια - Ανατολική - Πειραιάς - ΟΤΑ.

Νίκος Σοφιανός στο MEGA: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν στην ίδια έδρα (VIDEO)




«Τα πράγματα για το λαό και την χώρα είναι πολύ πιο σοβαρά για να χωρέσουν στην βεντέτα "εμείς ή αυτοί" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβέρνησης», υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας την Πέμπτη στην εκπομπή «Πρωινό MEGA»