Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Ο καιρός της περιφρόνησης...1. Η μοναδική ενοχή που πρέπει να μας διακατέχει είναι γιατί δεν βάλαμε ακόμη το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ευρώπης.
2. Ο τηλεμαραθώνιος τρομοκρατίας των ημερών λόγω, υποτίθεται, της απόφασης του γνωστού κρετίνου για δημοψήφισμα είχε το χαρακτήρα εξετάσεων από την πλευρά των ΜΜΕ με κριτή την Τρόικα. 
Η Ελλάδα χανόταν αυτές τις μέρες σε μια αφηρημένη κατάσταση μακριά από το κέντρο που αποφάσιζε για τη μοίρα της, ως ένα εξάρτημα άσχετο, παρανοϊκό και επιβλαβές για τη λειτουργία της Ευρώπης. 

Για την οργάνωση της πάλης γύρω από τα ζητήματα των συνεπειών της κρίσης στους χώρους της εκπαίδευσης.Με την έναρξη της νέας σχολικής και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, η λαϊκή οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με οξυμένα προβλήματα που αφορούν τη δυνατότητα των δημόσιων δομών εκπαίδευσης να έχουν «ομαλή» λειτουργία ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα των παιδιών της να μορφώνονται.
Τα φαινόμενα αυτά που αποκτούν οξύ χαρακτήρα ακουμπούν στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στους χώρους της εκπαίδευσης, είναι και αυτά πλευρές του «νέου σχολείου», του «νέου πανεπιστημίου» που έχουν βασικό στόχο να γίνει η εργατική δύναμη ακόμη πιο φθηνή για το κεφάλαιο, να παραδοθούν οι δομές της δημόσιας εκπαίδευσης βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου, να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη η λαϊκή οικογένεια προκειμένου να μορφώσει τα παιδιά της.

ΛΑ.Ο.Σ.: Σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στο λαό.Με τη συμμετοχή τεσσάρων στελεχών του στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ανταμείφθηκε ο ΛΑ.Ο.Σ. για την προσφορά του στο αστικό πολιτικό σύστημα και για τη διαθεσιμότητά του να αναλαμβάνει για λογαριασμό του τις βρώμικες δουλειές. Η ανταμοιβή ήρθε κύρια από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο πήγαιναν χέρι χέρι από την πρώτη ώρα, μοιράζοντας ρόλους στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής, στην επίθεση και τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων, στην προβοκάτσια ενάντια στην πρωτοπορία τους, το ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ.
Η περίπτωση του ΛΑ.Ο.Σ. στην Ελλάδα και οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ, θυμίζει ότι ιστορικά η σοσιαλδημοκρατία, από τη 10ετία του 1920, έγινε «χορηγός» του φασισμού. Ταυτίζεται σε πολλά με τον τρόπο, που το ακροδεξιό κόμμα του Λεπέν αναρριχήθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή, φτάνοντας στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2002, απέναντι στον «Δεξιό» Σιράκ, με τον υποψήφιο της «κεντροαριστεράς», σοσιαλδημοκράτη Ζοσπέν, να καταλήγει τρίτος.

Στους τραπεζίτες πηγαίνουν τα δάνεια της τρόικας.  • Ούτε ένα ευρώ από τα 110 δισ. ευρώ του δανείου της τρόικας δεν πηγαίνει για μισθούς και συντάξεις
  • Τουλάχιστον 404 δισ. ευρώ έχουν πληρωθεί από το 2000 για τοκοχρεολυτικές δόσεις, αλλά το χρέος είναι ακόμα 356 δισ. ευρώ.
Η απροκάλυπτη τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει το «μαύρο μέτωπο» της πλουτοκρατίας και τα φερέφωνα που διαθέτει στα Μέσα Ενημέρωσης, για τη δήθεν καταστροφή που απειλεί τα λαϊκά στρώματα της χώρας η έλλειψη των δανείων της τρόικας, έχει στόχο να φοβίσει τους εργαζόμενους και να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται και - πολύ περισσότερο - σε εκείνα που έρχονται το επόμενο διάστημα, με τη νέα κυβέρνηση.
Ο «Ρ» πολλές φορές έχει αποκαλύψει ότι η άρχουσα τάξη και οι κυβερνώντες δε διστάζουν να προπαγανδίζουν τη φιλομονοπωλιακή τους πολιτική χρησιμοποιώντας ψευτιές και μυθεύματα. Βέβαια, αυτοί είναι αδίστακτοι και εφαρμόζουν μια πολιτική καθημερινής εξόντωσης για εκατομμύρια εργαζόμενους, σιγά μην είχαν τέτοιους ενδοιασμούς.

Στο διάσελο, ανοιχτά κι απέναντι!Σ' ένα μήνα - σμπάρο, δυο τρυγόνια μετά παρελάσεως και εθνικής υπερηφάνειας ιδιωτικής βεβαίως, όπως ιδιωτικό πλέον είναι και το ταυτισμένο με γομάρια «έθνος» - κράτος;;; Γομάρια, θυμίζω, έλεγε τους ΠΑΣΟΚους ο Ροντούλης του ΛΑ.Ο.Σ. που τώρα «ορκίστηκε» στηριγμένος στους ώμους τους. Απ' τις 11 Οκτώβρη του 2011, πριν από ένα μήνα, η Τριμερής - μια θηριώδης Μη Κυβερνητική Οργάνωση (χα! χα! χα!) που συγκεντρώνει την ελίτ των καπιταλιστών σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, ιδρυμένη το 1973 και κρατημένη μυστική ως το 1990 - συνεδριάζει. Συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς τρία αστέρια. Ο Αλέξης Παπαχελάς της «Καθημερινής», ο Π. Βουρλούμης του ΟΤΕ και ο Λουκάς Παπαδήμος. Από ιταλικής πλευράς ο Μάριο Μόντι.
Ενα μήνα μετά, κι αφού έχουν προηγηθεί, όλως τυχαίως, κραυγές στην παρέλαση, δημοψηφίσματα, φεστιβάλ υποκρισίας Καννών και χρηματοπιστωτικά κανόνια, εκτιμήσεις «οίκων» κ.λπ., μας προκύπτουν δυο δοτοί πρωθυπουργοί χωρίς εκλογές σε Ελλάδα και Ιταλία. Παπαδήμος - Μόντι! Ελεος. 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΕΕ - πλουτοκρατίας - αστικών κομμάτων.Με τη σημερινή, κοινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, η οποία στηρίζεται από το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη, συγκροτείται και ανοιχτά μία άκρως εχθρική συμμαχία για το λαό, ένα μαύρο μέτωπο των αστικών κομμάτων του κεφαλαίου με αρχιμαέστρο την ΕΕ. Η συμμετοχή στο μαύρο μέτωπο και των ιδεολογικών απογόνων του δικτάτορα Μεταξά και των βασανιστών της Μακρονήσου, των προβοκατόρων του ΛΑ.Ο.Σ. επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι η σοσιαλδημοκρατική και η φιλελεύθερη αστική εκδοχή είναι σύμμαχοι με το ακροδεξιό τμήμα, γιατί είναι και αυτό συστατικό του αστικού πολιτικού συστήματος.
Στόχος τους δεν είναι να σώσουν το λαό, αλλά να τον υποτάξουν, να τον οδηγήσουν στο ακόμα χειρότερο σφαγείο με τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια χρεοκοπίας.
Αυτή η κυβέρνηση γίνεται για να υπηρετήσει, να επιβάλει τα συμφέροντα του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων κρατών - μελών της ΕΕ και, σε συνθήκες κρίσης και ανταγωνισμού, να αντιμετωπίσει τους τριγμούς στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη και τις δυσκολίες της αστικής τάξης στην Ελλάδα.