Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Με αφορμή την επίθεση των φασιστών

Η επίθεση σε βάρος των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (και όχι των αφισοκολλητών, όπως ύπουλα γράφτηκε από πολλούς) ήταν μια προσχεδιασμένη ενέργεια η οποία έρχεται να προστεθεί στις ήδη πολλές επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ από συγκεκριμένα κέντρα. Ας δούμε λίγο πως εξελίσσεται το χρονικό αυτής της επίθεσης και πως αλληλοδιαπλέκονται πρόσωπα και φορείς που παλαιότερα φαινόταν να έχουν ως μόνο κοινό το άτριχο της κεφαλής.

Πάνε περίπου τρία χρόνια, αν θυμάμαι καλά, από τότε που κάποιο μεσημέρι είδα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ να βγαίνει μια ανακοίνωση από τη διεύθυνση του καναλιού η οποία χαρακτήριζε το ΚΚΕ κόμμα που κινείται εκτός συντάγματος και για αυτό το λόγο το κανάλι του Αλαφούζου αποφάσιζε να μην μεταδίδει τίποτα που να έχει σχέση με το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ. 

Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ: Ολοι και όλες στην απεργία 16 - 20 Σεπτέμβρη


Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν «όλοι και όλες στην απεργία 16 - 20 Σεπτέμβρη! 
Κανένας συνάδελφος στην τάξη από Δευτέρα! 
Ολοι και όλες στις νέες Γενικές Συνελεύσεις» απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή της για την απεργία των εκπαιδευτικών.
Οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινούν πενθήμερη απεργία, ενώ  η ΔΟΕ αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Σε απεργία προχωρούν στις 16 και 17 Σεπτέμβρη και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 18 και 19 Σεπτέμβρη και τη δεύτερη μέρα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις στους Συλλόγους τους για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. 

Η παρθενορραφή...

Τα ναζιστοειδή με τα κοντοχίτωνα, τις ασπίδες και τα δόρατα-τουριστικά είδη της μαύρης συμφοράς που παράγονται με το κιλό σε ασιατικούς εμπορικούς παραδείσους, αυτά τα φουσκωτά εθναριά, κούκλες της άθλιας βιτρίνας των μουσολινικών φανφαρονισμών, με δάδες και λοφία, όταν η αγέλη τους πεινάσει για δημοσιότητα της μιας δεκάρας, φοράνε μπότες, σπιρούνια στα στειλιάρι, μαύρα μπλουζάκια με νύχια γαμψά και μπουκάρουνε στα μυαλά των άνεργων, των άπειρων, των στεγνωμένων από γνώση πιτσιρικάδων. Κυνηγοί θολωμένων, άδειων από ελπίδα, οργισμένων και κοινωνικά αποκλεισμένων κεφαλών, στρατολογούν με ευκολία κρέας φρέσκο. Κι αδειάζουν τους δημοκόπους που απ' τις τελευταίες εκλογές και μετά, πλασάριζαν το μύθο της γριάς που την περνάνε τα ντερέκια στη διάβαση μην και τρακάρει με αλλοδαπό και μολυνθεί το γένος.

Οι τάχαμου δήθεν αισθητικώς και μόνον ενοχλημένοι από τις σαγιονάρες του Κασιδιάρη πιότερο από τη σβάστικα στο μπράτσο, ζηλωτές της δόξας του πρωτοσέλιδου, αυτοί που αριστεροφιλοσοφούνε πλιατσικολογώντας τη νοημοσύνη των πολλών, εκτιμώντας την εκ των προτέρων ως φθηνότερη, είναι κι αυτοί που κάνουν τη μεγαλύτερη ζημιά. Πλασάρισαν το μύθο της παρθενογένεσης του ναζιστο-χουντοφασισμού στη χώρα. Κατάπληκτοι από την άνοδο της Χ.Α. , την επίδρασή της στη νεολαία κλπ. κλπ., καμώνονται πως δεν την είδαν ανάμεσα στους αγανακτισμένους, πίσω από τις δράσεις που παρουσιάζονταν ως εξεγέρσεις και κινήματα - πυροτεχνήματα, πίσω και μέσα σε πυρήνες χουλιγκάνων και ποινικές αποχρώσεις του «λάιφ στάιλ».

Οι διαχειριστικές αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ


Αποκαλυπτική αν μη τι άλλο είναι η παρακολούθηση της προσπάθειας των Γ. Σταθάκη, Λ. Κατσέλη και Γ. Βαρουφάκη να συζητούν -ύστερα από πρόσκληση της «Εφημερίδας των Συντακτών» («Εφ. Συν.»)- για την παρασκευή ενός «ματζουνιού» που θα γιατρέψει την καπιταλιστική οικονομία από την κρίση και θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει τη διαχείρισή του, εάν και όταν την αναλάβει, με την έναρξη νέου κύκλου καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το «καρέ» συμπληρώνει η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, στην «Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής.
Ο Γ. Σταθάκης ξετυλίγει τη σκέψη του γύρω από τη θέση ότι η τρόικα απέτυχε, προκαλώντας ακόμα και τον Γ. Βαρουφάκη να παρέμβει, λέγοντας: «...όχι ότι διαφωνώ με όσα είπατε, αλλά η αποστολή της τρόικας επετεύχθη». Κι άλλη φορά, όμως, στη διάρκεια της συζήτησης έρχονται αντιμέτωποι με τις προφανείς αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της διαχειριστικής τους λογικής. Λέει ο Γ. Σταθάκης: «Νομίζω ότι αν βγούμε όλοι από αυτόν τον "ζουρλομανδύα" που βιώνουμε με τα Μνημόνια και με τη βοήθεια κοινωνικών εργαλείων και με διαδικασίες παραγωγικής ανασυγκρότησης, είναι εφικτή η δημιουργία 100.000 - 150.000 θέσεων εργασίας το χρόνο».

Τι κρύβει η προπαγάνδα τους για τα χημικά στη Συρία;

Πληθαίνουν στον διεθνή Τύπο οι αναφορές σε μαρτυρίες και στοιχεία που δείχνουν ότι οι λεγόμενοι «αντικαθεστωτικοί» είναι αυτοί που με τη στήριξη της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων, χρησιμοποιούν χημικά όπλα, ώστε να δημιουργήσουν τα προσχήματα για μια ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Οι αναφορές αυτές δημιουργούν σοβαρά ρήγματα στην προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και αποκαλύπτουν πλευρές από τον τρόπο με τον οποίο επεμβαίνουν στα εσωτερικά χωρών και δημιουργούν το έδαφος για άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις.
Οι ισχυρισμοί ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα στο προάστιο της Ghouta, στις 21 Αυγούστου, κοντράρουν τη λογική. Γιατί η συριακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα χημικά, σε μια περιοχή που ελέγχει ούτως ή άλλως και να δώσει στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους το πρόσχημα να επέμβουν; Και γιατί να το κάνει την ημέρα που οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών έφταναν στη Δαμασκό;