Σελίδες

18 Απρ 2014

Διαβάστε στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη

(κλίκ για μεγέθυνση)
Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 19 Απρίλη:
  • «Ανάσταση λαού» χωρίς τα δεσμά της ΕΕ και του κεφαλαίου.
  • Ταξικά συνδικάτα: Οργανώνουν την απεργία της Πρωτομαγιάς.
  • ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.

"Γατάκι" ο Καρυπίδης...

Αυτό φαίνεται... αν ισχύουν όσα γράφουν ιστοσελίδες φιλικές στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από όσα δηλώνουν στελέχη του για την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σετιχά Σουλεϊμάν, η οποία ήταν ανάμεσα σε αυτούς που εξέλεξε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή.

Θυμίζω πως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ, μιλώντας στο «ethrakinews.gr», δήλωσε: «Εγινε ένα λάθος, μία λάθος εκτίμηση και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Προσωπικά εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη γυναίκα, όμως πολιτικά ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, είχε σχέση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον Τέρενς Κουίκ και όλους αυτούς και δεν ήταν ποτέ στο δικό μας χώρο».

Το πράγμα χοντραίνει ακόμα πιο πολύ, με σημερινό δημοσίευμα του tvxs.gr - που ανήκει σε υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτω ένα ενδεικτικό απόσπασμα:

Ο σοσιαλισμός... μέσω της καπιταλιστικής ανάκαμψης!

Ο Αλ. Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη σε σουηδική εφημερίδα. Απ' όσα έγιναν γνωστά, παραδέχτηκε ότι δε θα είναι πολύ εύκολο να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός από τα 520 στα 750 ευρώ, ενώ διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του η Ελλάδα να κρατήσει ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό της και, μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση «θα αποκτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για 4 - 5 χρόνια».
Ως εδώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δε λέει κάτι που δε γνωρίζουμε. Λέει όσα πρέπει να πει και κυρίως να πράξει ένας συνεπής πολιτικός εκπρόσωπος της αστικής τάξης. Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί είναι προϋπόθεση για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, η ύπαρξή τους προϋποθέτει σφαγιασμό δικαιωμάτων και δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, μονιμοποίηση της επίθεσης στο λαό. Κάτι που οι ...αγορές πολύ εκτιμούν, αφού σωστά τα ερμηνεύουν ως στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα της καπιταλιστικής οικονομίας.

Τα «αθώα» ερωτήματα... και η απάντηση

Σχολιάζοντας η χτεσινή «Ελευθεροτυπία» το σκεπτικό των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, που καταψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο τις οδηγίες για το καθεστώς των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και τη χρηματοδότησή τους από τον ευρωενωσιακό προϋπολογισμό ότι «η αναγνώριση των ευρωκομμάτων γίνεται με δήλωση στις αρχές πίστης της ΕΕ», υποβάλλει το «αθώο» - υποβαλλόμενο κι από άλλα αστικά κέντρα - ερώτημα, μήπως συμμετέχοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές έτσι κι αλλιώς υπογράφει δήλωση πίστης στις αρχές της ΕΕ;
Το ΚΚΕ - σε αντίθεση με άλλους - ούτε στιγμή δε δήλωσε πίστη ή υποταγή στις αρχές της διακρατικής ένωσης του μεγάλου κεφαλαίου. 

Ο ΠΑΣΟΚισμός του ΣΥΡΙΖΑ...

«Να λοιπόν όλη η αχόρταγη Δεξιά με τα τάχα μου κεντροαριστερά στηρίγματα και τα "κόκκινα" δεκανίκια, που με λύσσα βγάζουν όλη τη χολή τους για την Αριστερά, τη ριζοσπαστική φυσικά. Η αυτοπροσδιοριζόμενη σαν κομμουνιστική Αριστερά, η συντηρητική ηγετική ομάδα του κάποτε πρωτοπόρου κόμματος που το κατάντησε το τελευταίο κατάλοιπο του σταλινισμού στην Ευρώπη λαμβάνει τώρα όλα τα εύσημα από τη Δεξιά». 
Αυτά τα παραληρηματικά, μαζί με άλλα όπως το «κληρονόμος του σταλινικού οχετού» - έτσι χαρακτηρίζει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - γράφει κάποιος Κλέαρχος Τσαουσίδης στη χτεσινή «Αυγή». 
Αλλά αυτός ο «αριστερός δημοσιολόγος» έρχεται και γράφει ως αντιγραφέας της προπαγάνδας του σάπιου ΠΑΣΟΚ, άλλωστε την έχουν αφομοιώσει αυτή τη σαπίλα οι του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» και την αναπαράγουν, αφού ένα κομμάτι του σάπιου ΠΑΣΟΚ είναι πλέον δικό τους.