Σελίδες

30 Μαΐ 2012

Αλέξης Τσίπρας: "Συμφωνήσαμε (με την Λούκα Κατσέλη) επίσης στην ανάγκη να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε το μνημόνιο"



΄Ενα βίντεο για να γνωρίσουμε το νέο "αριστερό" σύμμαχο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δεξιος Χατζηνικολαου κανει μαθηματα στην αριστερη Κατσελη...

ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ "ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ" ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ




Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη που με εντολή του τα ΜΑΤ χτύπησαν την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου.

Μένουμε ή φεύγουμε;

Λέγεται -και, ενδεχομένως, σωστά- ότι η περίοδος της "μεταπολίτευσης" τελείωσε και, μαζί μ' αυτήν, τελείωσε και το κλασσικό δίπολο "δεξιά-αριστερά", το οποίο σημάδεψε την χώρα για 90 τόσα χρόνια, κυρίως δε από την περίοδο του εμφυλίου ίσαμε τις μέρες μας. Τώρα πλέον διανύουμε τις απαρχές τής μετα-μεταπολιτευκής περιόδου (αυτήν την οποία αποκαλεί ο Λαζόπουλος με τον αδόκιμο νεολογισμό "νεοπολίτευση", ο οποίος είναι βλακωδέστατος και εύχομαι να μην επικρατήσει), μιας περιόδου που ξεκίνησε άσχημα καθώς δημιούργησε ένα καινούργιο δίπολο: μνημόνιο-αντιμνημόνιο.

Γιατί είναι κοπανιστός ο «άλλος αέρας» στην ΕΕ;


Πολύ γρήγορα κατέρρευσε ο μύθος του «νέου αέρα που πνέει στην Ευρωπαϊκή Ενωση». Και ακόμα πιο γρήγορα αποκαλύπτονται οι αυταπάτες που σκορπούν όλα τα κόμματα ότι μπορεί να αλλάξει πρόσωπο η λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να στρέψει το τιμόνι στην κατεύθυνση της ικανοποίησης κάποιων λαϊκών αναγκών. Οσοι έσπειραν τέτοιες ελπίδες ψεύτικες, διαψεύδονται κάθε μέρα. Θυμίζουμε ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, καταρχήν, και από πίσω της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ έπαιξαν και παίζουν δραστικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού. Ο «αέρας» αυτός, για τον οποίο μιλούν (πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ τον διαφήμιζε) μέσα σε λίγες μέρες από την εκλογή Ολάντ αποδείχτηκε αέρας κοπανιστός. Και ο Ολάντ, όπως και οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ, είτε είναι σοσιαλδημοκράτες είτε συντηρητικοί, απαιτούν την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων των μνημονίων.

Ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ!


Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε χτες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ο Αλ. Τσίπρας, μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Φ. Φράγκο, η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα της Εθνικής Αμυνας και τις Ενοπλες Δυνάμεις εξαντλούνται σε κορόνες για μια «άλλη», τάχα «πιο διάφανη» διαχείριση των στρατιωτικών δαπανών. Πέρα από τις διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα, ότι «η εθνική άμυνα, η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, καθώς και η προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας αποτελεί για μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δε βρήκε λέξη να πει για το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, που αφορούν άμεσα το λαό και τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Πολύ περισσότερο που ο υπουργός συμμετείχε στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και έχει πλήρη γνώση των όσων εξυφαίνονται στις πλάτες (και) του ελληνικού λαού.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει διαθέσει μεγάλο τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων και τον οπλικών συστημάτων στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, συμμετέχει στην «αντιπυραυλική ασπίδα», λειτουργούν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα και έχουν διατεθεί όλες οι υπάρχουσες υποδομές στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπει και το σχετικό μνημόνιο Ελλάδας - ΝΑΤΟ του 2009. Αντί να τοποθετηθεί συγκεκριμένα σε όλα τα παραπάνω, ο Αλ. Τσίπρας περιορίστηκε στην «άχρωμη» διαπίστωση «ο ελληνικός λαός όλα τα προηγούμενα χρόνια πλήρωσε ένα υπέρογκο κόστος από το υστέρημά του σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς».

Διαμαρτύρονται γι' αυτά... που λένε οι ίδιοι!

Διαμαρτύρεται η «Αυγή» ότι ο «Ριζοσπάστης» διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Για το σκοπό αυτό, η «Επιτροπή τεκμηρίωσης» (;) του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε στην κυριακάτικη έκδοση ένα ολοσέλιδο πόνημα, προσπαθώντας να αποδείξει στους αναγνώστες της εφημερίδας ότι το ΚΚΕ τους διαβάλλει. Αφήνουμε κατά μέρος ότι τα αποσπάσματα από τον «Ριζοσπάστη», τα οποία επικαλείται η «Αυγή», είναι όλα μέσα σε εισαγωγικά και αποτελούν δημοσιοποιημένες θέσεις των στελεχών τους, ιδιαίτερα του Γ. Δραγασάκη, ο οποίος εκφράζει και τη γενική πολιτική γραμμή στα οικονομικά. 
Με βάση αυτά, η «Αυγή» καταλήγει ότι «Ο "Ριζοσπάστης" τροφοδοτεί συνεχώς με "επιχειρήματα" τα αστικά κόμματα που πρωτοστατούν στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ»! Είναι τουλάχιστον προκλητικό να προσπαθεί η «Αυγή» και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει στον «Ριζοσπάστη» την ερμηνεία που αυτή θέλει στα όσα αποδεδειγμένα λένε τα στελέχη της και να χρησιμοποιεί μάλιστα κουτοπονηριές του τύπου «ο "Ριζοσπάστης" τροφοδοτεί τα αστικά κόμματα». 
Σκούζει για παράδειγμα η «Αυγή» ότι ο Δραγασάκης όντως είπε για τις τράπεζες - όπως έγραψε και ο «Ριζοσπάστης» - ότι «εμείς προκρίνουμε κάτι κοντά στο σουηδικό μοντέλο, όταν η χώρα κρατικοποίησε τις τράπεζες, τις τροφοδότησε με κεφάλαια, τις εξυγίανε, τις κατέστησε κερδοφόρες και τις πούλησε σε ιδιώτες». 
Ισχυρίζεται όμως ότι η δήλωση δόθηκε κουτσουρεμένη, επειδή ο Δραγασάκης είπε

Η επόμενη μέρα


Η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου που υποτίθεται θα λυτρώσει τους εργαζόμενους άρχισε να γίνεται τροποποίηση του μνημονίου, έτσι το προβάλλουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις και μαζί τους ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να προσαρμόσουν την προπαγάνδα τους σε επίπεδα που να φαντάζουν πιο... ρεαλιστικά. Σε αυτά τα πλαίσια προτείνουν στους εργαζόμενους σημείο συμφωνίας το... «δεν θα παρθούν πρόσθετα μέτρα». Για να αντιμετωπίσουν, δηλαδή, το γκρέμισμα του μύθου της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, σερβίρουν, τη μη λήψη πρόσθετων μέτρων. Και πρόκειται για έωλη υπόσχεση, αφού...
Πρώτον: Είναι λάθος σκοπιμότητας και προσπάθεια αποπροσανατολισμού να ταυτίζει κάποιος τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου με το μνημόνιο και μόνο. Το μνημόνιο σίγουρα αποτελεί μια καλή θωράκιση των κεφαλαιοκρατών για την υλοποίηση ενός ολόκληρου προγράμματος στήριξης του κεφαλαίου και εξασφάλισης της κερδοφορίας του στις σύγχρονες συνθήκες εξέλιξης του συστήματος, όμως πίσω από το μνημόνιο βρίσκεται... «ολόκληρο πρόγραμμα».

Μπούμερανγκ η αντιΚΚΕ επίθεση ...

Δύο πράγματα έδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία ο Αντ. Σαμαράς με την ομιλία του στην εθνική εκλογική συνδιάσκεψη του κόμματός του το περασμένο Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 
Πρώτον, ότι ο κεντροδεξιός πόλος έχει αναλάβει το ρόλο του μαστίγιου της πλουτοκρατίας για να περάσουν διά πυρός και σιδήρου τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Δεύτερον ότι ο πραγματικός εχθρός είναι οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες που παρεμποδίζουν την υλοποίηση των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών» και το ΚΚΕ που κηρύσσει την ανυπακοή, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του εργατικού - λαϊκού κινήματος και βάζει στο στόχαστρο την οικονομική και πολιτική εξουσία των μονοπωλίων. 
Οσο λοιπόν θα προχωράει η αντιλαϊκή λαίλαπα, τόσο θα κλιμακώνεται η αντιΚΚΕ επίθεση, φυσικά με ψέματα και συκοφαντίες, γιατί δεν μπορεί να ομολογήσει ότι ο πραγματικός στόχος είναι τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε εκτός νόμου τουλάχιστον μέχρι να βγει η χώρα από την κρίση! 
«Τι θα πει εργασιακά δικαιώματα» αναρωτήθηκε θρασύτατα και συμπλήρωσε:

Η αλήθεια που καίει ...

Η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού είναι μονόδρομος, δηλώνει με το γνωστό κυνισμό του ο Κ. Μητσοτάκης, καλώντας μάλιστα τα αστικά κόμματα να πουν αυτήν την αλήθεια στο λαό... «Αυτή τη φορά τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την πλήρη και σκληρή αλήθεια», τονίζει σε άρθρο του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ποια είναι αυτή: «Και η αλήθεια είναι ότι επί τρεις δεκαετίες, με μια εξαίρεση την περίοδο 90-93 που κυβέρνησε η ΝΔ, ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας, με δανεικά» και συμπληρώνει: «Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε σε μια σκληρή πραγματικότητα, να κατεβάσουμε δηλαδή το βιοτικό μας επίπεδο. Και αυτό με το σκληρό νόμισμα είναι δύσκολο και επώδυνο». 
Είναι φανερό ότι η αλήθεια του πρώην πρωθυπουργού είναι η αλήθεια της τάξης που εκπροσωπεί,

«Δε φοβόμαστε, πεισμώνουμε»


Σχόλιο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, με αφορμή τις δηλώσεις της Κρ. Λαγκάρντ
«Αν σε κάτι μας είναι χρήσιμος ο λόγος σας, δεν είναι για νουθεσία ούτε για φόβο ... Είναι για να πεισμώνουμε». Τα παραπάνω σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας που αναφέρεται στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ και τις πρόσφατες δηλώσεις της στον «Γκάρντιαν». 
Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της, η ΑΣΓΜΕ αναφέρει:
«Τι μας ζητάτε, επικαλούμενοι την ιδιότητα του γονιού; "Nα λυπηθούμε τη μοίρα των παιδιών μας που θα πεινάσουν, θα κρυώσουν ..." και να κάτσουμε "καλά". Αυτά τα παιδιά κοιτάμε στα μάτια, κάθε μέρα που περνά και διαλέγουμε τη σύγκρουση μαζί σας, γιατί εμείς οι Ελληνες εργαζόμενοι γονείς "δεν θα παραδώσουμε τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα", για να αυγατίζουν τα κέρδη σας. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας και σεις κάνετε ήδη το δικό σας.

Επιχειρηματικοί έρωτες με τον ΣΥΡΙΖΑ


Γράφαμε τις προάλλες για τον ξαφνικό «έρωτα» που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα διάφορα ΜΜΕ, ένα από τα οποία είναι και η «Αυριανή» του ομίλου Κουρή, γνωστή για τη σχολή του «Αυριανισμού» που καθιέρωσε όταν μεσουρανούσε το ΠΑΣΟΚ και κήρυττε τον ανένδοτο στη «δεξιά». Το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας (φωτ.) είναι χαρακτηριστικό, ενώ όπως γράφτηκε χτες, ο όμιλος Κουρή ετοιμάζεται να εκδώσει και νέα εφημερίδα «με κεντροαριστερό πολιτικό προσανατολισμό, που εκτιμάται ότι θα εκφράζει κυρίως τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ»
Πρόκειται για την υπερπροβολή του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αφορά βέβαια μόνο τη συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά συνολικά τα Μέσα του ομίλου (κανάλι «Κόντρα», εφημερίδες και ραδιόφωνα που συνδέονται επιχειρηματικά με την οικογένεια Κουρή και πάει λέγοντας). 
Από κοντά και άλλα Μέσα, παραδοσιακοί θεματοφύλακες των επιχειρηματικών συμφερόντων και με περγαμηνές στη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων, φαίνεται να δίνουν «ψήφο» στον ΣΥΡΙΖΑ,

Συνεχίζουν οι πλαστοί λογαριασμοί στο διαδίκτυο


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη συνεχιζόμενη λειτουργία πλαστών λογαριασμών στο Twitter και στο Facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της Αλέκας Παπαρήγα: 
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό ότι παρά τις επανειλημμένες επίσημες διαμαρτυρίες του για τους πλαστούς λογαριασμούς που λειτουργούν στο Twitter και στο Facebook στο όνομα του ΚΚΕ και της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκας Παπαρήγα, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν, μαρτυρώντας τη δόλια και ύποπτη στόχευσή τους. 
Την πρώτη ευθύνη για την ύπαρξη αυτών των πλαστών λογαριασμών που

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δε θέλει...


Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται με την πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης της αποπληρωμής του χρέους στα πλαίσια της Ευρωζώνης και της ΕΕ και προβάλλοντας ότι η ίδια η ΕΕ συζητά μέτρα ανάπτυξης. Και αν γίνει κυβέρνηση θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δε θα σταθούμε εδώ στην υπόσχεσή του ότι δε θα παρθούν άλλα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί ακόμη και αυτό αν ισχύσει σημαίνει οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν να ζουν στη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα. Υπάρχουν όμως δύο ζητήματα κρίσιμα. Το ένα είναι η αντιμετώπιση της κρίσης που έχει διάρκεια και βαθαίνει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη σχεδόν την ΕΕ. Το δεύτερο είναι το πώς θα εφαρμόσει μέτρα ανακούφισης. Και τα δύο μαζί τα απαντά με την ανάπτυξη. Αλλά η ανάπτυξη που προωθεί είναι μέσα στην ΕΕ του κεφαλαίου επιδιώκοντας, όπως ο ίδιος έχει πει, την ανάπτυξη της παραγωγής, δηλαδή των επιχειρηματιών. Αρα, προϋπόθεση είναι η έξοδος από την κρίση που βαθαίνει. Τι θα κάνει; 

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν' ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...



Ο κ. Μπαλάφας μας ενημερώνει για τις σκληρές και τις μαλακές πλευρές του μνημονίου. 

O Θανάσης Παφίλης στη ΝΕΤ 29.05.2012 (video)

Ανοιχτή επιστολή …..

του Ρωμύλου Αβδή
Με πλήρη συναίσθηση και συνείδηση της οξυμένης προεκλογικής αντιπαράθεσης, αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθυνθώ δημόσια και να δώσω απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα, που μου θέτουν νέοι-κυρίως-εργαζόμενοι και άνεργοι, πρώην μαθητές μου, αλλά και πολλοί γονείς .

     Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει επιστρατευτεί η διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος, το οποίο ανέχεται τις παραξενιές μου επί δεκαετίες, σήμερα έχει αφαιρεθεί εντελώς η αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων- δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα μέσα στο βούρκο των Βρυξελλών- κι έχει πολλαπλασιαστεί η εμπάθεια προς το ΚΚΕ, κυρίως από παλιά στελέχη και μέλη του ΚΚΕ. Ο κυρίως αντικομουνισμός τώρα διοχετεύεται από το ΣΥΡΙΖΑ.

     Το ΚΚΕ με ειλικρίνεια και ευθύτητα έχει προσδιορίσει  τη στρατηγική του, που δεν είναι άλλη από το δρόμο προς την ΕΞΟΥΣΙΑ-όχι την εξουσία στα πλαίσια της αστικής τάξης, αλλά τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Όχι την Εξουσία των μονοπωλίων, αλλά την ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ στα Μονοπώλια. Το ΚΚΕ λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ στον Ελληνικό Λαό,