Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα: Η λύση θα έρθει έξω από τη Βουλή (VIDEO)«Κατά τη γνώμη μας έχει δευτερεύουσα σημασία το να απαντήσει κανείς στο ερώτημα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση μομφής» τόνισε παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι τι θα βγει απ' αυτή τη

Κυβερνώσα αριστερά made in USA...

Ο κ. Δραγασάκης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του, κλήθηκε να παρουσιάσει τη λεγόμενη εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εμείς δεχόμαστε τη συνέχεια του ελληνικού κράτους, αλλά όχι τη συνέχεια της πολιτικής». Και συνέχισε: «Όλα τα κράτη αλλάζουν πολιτική. Η πολιτική Ομπάμα είναι διαφορετική από την πολιτική Μπους».
Ε, όχι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου διαφορετική! Είναι ακριβώς η ίδια, απολύτως προσαρμοσμένη στις διαρκείς ανάγκες του κεφαλαίου, όπως αυτές εκφράζονται σε δεδομένες στιγμές λόγω των ενδοκαπιταλιστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, με μόνιμο θύμα την εργατική τάξη και τον φτωχό λαό. Όπως δεν είναι και καθόλου διαφορετική η πολιτική του Ολάντ που διαδέχθηκε τον Σαρκοζί. Όπως δεν ήταν καθόλου διαφορετική η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που «αρμονικά» εναλλάσσονταν χρόνια τώρα, μέχρι να φτάσουν και στο σημείο σήμερα να συγκυβερνούν. Και όπως καθόλου διαφορετική δεν θα είναι και η πολιτική της όποιας ελληνικής αστικής κυβέρνησης, που ενδεχομένως θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νόθος «αντικαπιταλισμός»

Μόνο αφέλεια δεν μπορεί να προσάψει κανείς στον Ε. Μπιτσάκη, ούτε φυσικά στον πολιτικό χώρο που ανήκει, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εν πλήρει συνειδήσει λέει όσα λέει.Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, δίνουν με τη σέσουλα τα διαπιστευτήρια σε ντόπια και ξένα μονοπώλια, σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και παίρνουν τα εύσημα των βιομηχάνων, ο Ε. Μπιτσάκης, με συνέντευξή του στην «Αυγή» της προηγούμενης Κυριακής, προτείνει στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση. Και μάλιστα εκβιάζει ότι όποιος δε στηρίξει θα φέρει την ευθύνη για την αποτυχία του!

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ε. Μπιτσάκης, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνολικά, σιγοντάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσφέροντας αντικαπιταλιστικό άλλοθι σε μια κραγμένη πλέον πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού. Και έχοντας επιπρόσθετα το θράσος να ισχυρίζονται ότι η απογείωση των κοινοβουλευτικών αυταπατών συνιστά και βήμα για τη σοσιαλιστική επανάσταση! Θα μας πουν ότι δεν κάνουμε κριτική στις επίσημες θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μα μήπως η μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε λέει ακριβώς αυτά που λέει και ο Μπιτσάκης;

«Οι θυσίες μας πιάνουν τόπο»

Του Γιώργου Σαρρή 
Έπεσα πάνω στην είδηση, ψάχνοντας μια πληροφορία σε κάποιο οικονομικό σάιτ.
«Σημαντικά βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση του ελληνικού επιχειρείν...» έλεγε.
Τα κέρδη των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων ανέβηκαν λέει εντυπωσιακά κατά 44%!
Eίναι να μη χαίρεσαι όταν η ...πατρίδα «σου» πηγαίνει μπροστά; Όταν βλέπεις η ...«οικονομία σου» να κάνει βήματα προόδου και η «ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών μας» και η κερδοφορία τους να κάνουν άλματα;
Αν αναρωτιέσαι σε ποιανού την πλάτη έγιναν όλα αυτά, δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στο πάκο με τους λογαριασμούς. Η καρδιά σου, που τρέμει τι θα γίνει αύριο στη δουλειά και τι έκπληξη σε περιμένει το βράδυ στα δελτία ειδήσεων και τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ξέρει την απάντηση. Πάλι πάνω από τη δουλειά και τον ιδρώτα μας, πάνω από την ίδια μας τη ζωή περνούν και στρώνονται τα κόκκινα χαλιά των θριάμβων τους.

Αλ. Μπαλού στο «MEGA»: Ο λαός έχει χορτάσει από αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό (VIDEO)Ο λαός δεν μπορεί να ακουμπήσει την ελπίδα, την αγωνία και τη ζωή του στην αλλαγή της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο Καρλ Μαρξ έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στην επιστημονική κοινότητα διαχρονικά

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Bloomington της Ιντιάνα των ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, σύγκρισης και κατάταξης όλων των επιστημόνων
Το νέο αυτό σύστημα επιτρέπει την κατάταξη των επιστημόνων που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα στις θεωρητικές, κοινωνικές και θετικές επιστήμες με βάση την επιρροή που έχουν ασκήσει στην επιστημονική κοινότητα. 
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο θεμελιωτής του επιστημονικού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ. 
Η νέα μέθοδος βασίζεται στο δείκτη αξιολόγησης που ονομάζουν h-δείκτη (π.χ. δείκτης 20 δείχνει ότι ένας επιστήμονας έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 20 βιβλία ή ερευνητικά άρθρα, στα οποία έχουν γίνει τουλάχιστον 20 αναφορές από τρίτους). Ο h-δείκτης συνυπολογίζει τις αναφορές που γίνονται σε εργασίες του προς κατάταξη επιστήμονα, από όλους τους επιστημονικούς τομείς ανεξαιρέτως, σε δημοσιεύσεις άλλων επιστημόνων.