Σελίδες

23 Ιαν 2021

ΠΑΜΕ: Κλιμακώνουν τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία και τις διώξεις των αγώνων

 Την κυβέρνηση που κλιμακώνει την καταστολή, την τρομοκρατία και τις διώξεις εναντίον των εργατικών αγώνων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας το «σχέδιο διαχείρισης των συναθροίσεων» που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση. Υπογραμμίζει πως «στοχοποιούν τον ”εχθρό-λαό” και προετοιμάζουν ”γύψο” για το εργατικό – λαϊκό κίνημα», ενώ ξεκαθαρίζει πως «τα σχέδιά τους θα  απαντηθούν στον δρόμο του αγώνα, με τη μαχητική οργάνωση της πάλης στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

Η οργουελιανή γλώσσα της Κατεχάκη

 Το 2009, συστήθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο
ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες του αλλοτινού υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε συνδυασμό με αυτές της Πολιτικής προστασίας. Το γεγονός ότι η ονομασία του νέου υπουργείου παρέπεμπε σε μια φαινομενικά θετική αντίληψη της σχέσης Πολιτείας-πολίτη ήταν δηλωτικό μιας νέας πολιτικής τήρησης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, που χαρακτηριζόταν αφενός από ατελή γνώση/σεβασμό του Συντάγματος και, αφετέρου, από μια λεκτική αλλοίωση, αν όχι αντιστροφή, της πραγματικότητας.

Η αντισυνταγματικότητα της ονομασίας του υπουργείου απορρέει από το γεγονός ότι η λέξη πολίτης δεν περικλείει, αποκλείει. Αποκλείει όλους τους ημεδαπούς