Σελίδες

11 Σεπ 2013

Στο μυαλό του Αδερφού εν Χριστώ, Αλέξη...


Αδερφέ εν Χριστώ Αλέξη,
Από την στιγμή που είδα αυτή την φωτογραφία με κατακλύζουν σκέψεις. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να τη σχολιάζω από το πρωί μέχρι το βράδι. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να γελάσω, να κλάψω ή να αδιαφορήσω για αυτή την εικόνα. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να βρω πολλά πράγματα να γράψω, πιθανόν όχι πρωτότυπα, αλλά σίγουρα σημαντικά. Μια εικόνα χίλιες λέξεις, λένε, αλλά στην περίπτωση αυτή και το εκατομμύριο λίγο θα μου φαινόταν.
Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να πιάσω το θέμα από πολλές πλευρές. Από την πολιτικο-πελατειακή, ας πούμε, θα μπορούσα να γράφω για τις «αναγκαίες» μετατοπίσεις για να αυξήσεις την εκλογική σου πελατεία. Θα μπορούσα να γράψω ότι αυτή είναι μια χυδαία τακτική που υποτίθεται ότι αποδοκιμάζεις. Θα μπορούσα να ψάξω και καμιά έξυπνη ατάκα, να κάνουμε λίγο πλακίτσα και να συνεχίσουμε την ζωή μας σαν να μην έγινε ποτέ.

Ο στρατηλάτης του Ομπάμα στην Συρία, Βενιζέλος, την κάνει ... με ελαφρά πηδηματάκια!!!


Προσπάθεια να πείσει ότι ουδέποτε!!! τάχθηκε υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία με αφορμή την επίθεση κατά αμάχων με χημικά στις 21 Αυγούστου έκανε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος, παρά το γεγονός ότι ήταν από τους πρώτους που με δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση είχε ταχθεί υπέρ της επέμβασης χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για ευθύνες της κυβέρνησης Ασαντ.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στη Συρία έκανε λόγο για «μια παραποιημένη παιδαριωδώς ανάγνωση των δηλώσεων που έκανα ως υπουργός Εξωτερικών»!!!
 Κατά τον υπουργό οι δηλώσεις του αφορούσαν το περιστατικό της άσκησης βίας κατά των εμπειρογνωμόνων και ερευνητών του ΟΗΕ που είχαν ρητή εντολή να αποφανθούν περί του εάν έγινε ή όχι χρήση χημικών όπλων. Ισχυρίστηκε δε ότι «ουδέποτε η Ελλάδα αναφέρθηκε σε στρατιωτική επέμβαση, ουδέποτε κατονόμασε δράστη της χρήσης χημικών όπλων. Καταδίκασε τη χρήση αυτή καθεαυτή και σε καμία δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έγινε μνεία δράστη, ακριβώς γιατί περιμένουμε να αποφανθεί η διεθνής κοινότητα μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ει δυνατόν και αυτό είναι το ευκταίο και το αναγκαίο, στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

"Δεν είναι σκάρτοι οι μαθητές, σκάρτος είναι ο κόσμος τους!"


Έχεις εμπειρία από το σημερινό σχολείο αλλά και από την κατάσταση που βρίσκεται η οικογένειά σου. Χρειάζεται σίγουρα αλλαγές, αλλά οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι προς το χειρότερο και με παλιά υλικά.

Σκέψου: Μπορεί η κυβέρνηση των βιομηχάνων και των επιχειρηματιών , που τσακίζει της ζωές μας, να θέλει όλους τους νέους μορφωμένους, με βάση την ανάπτυξη της γνώσης, της τεχνολογίας και της επιστήμης;
Προβληματίσου!
Η κυβέρνηση λέει ότι αναβαθμίζει το μορφωτικό ρόλο του Λυκείου. Ισχύει;
ΟΧΙ! Η όποια γενική μόρφωση σταματάει ουσιαστικά στο γυμνάσιο. Γενικεύουν τις επανωτές εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα σε όλες τις τάξεις και στα Γενικά και στα Επαγγελματικά Λύκεια. Δηλαδή η χαρά των φροντιστηρίων .

Χιλή 1973: ...Η δύναμη βγαίνει από τις γροθιές


Στην ιστορία της ταξικής πάλης πολλές φορές κυριάρχησαν οπορτουνιστικές  αυταπάτες, ο καιροσκοπισμός δηλαδή, στο εργατικό κίνημα.
Η αστική τάξη, η κυρίαρχη τάξη, έχει πολλές δυνατότητες να επιδράσει στη συνείδηση και τη δράση της εργατικής τάξης γιατί μπορεί να εκπροσωπεί ενιαία και ολοκληρωμένα τα ταξικά της συμφέροντα.
Όσο πιο ισχυρή είναι η αστική τάξη, τόσο πιο ισχυρά είναι εκείνες οι τάσεις που καλλιεργούν αυταπάτες μέσα στο λαϊκό και στο εργατικό κίνημα.
Αυτές οι αυταπάτες είναι στην πραγματικότητα η αντανάκλαση της κοινωνικής κατάστασης ορισμένων στρωμάτων.
Από τη μία μεριά πρόκειται για τμήματα  της εργατικής τάξη, η εργατική αριστοκρατία, και  μικροαστικά στρώματα που νιώθουν ότι το κοινωνικό τους πρόβλημα λύνεται μέσα στον καπιταλισμό.
Δεν θέλουν να τον καταργήσουν, αλλά μόνο να τον μεταρρυθμίσουν.

ΟΧΙ αλλη πολιτικη ορθοτητα, απλα ξεφτυλλιστε τους

Η ρητορικη του Κ.Κ.Ε. ειναι πολυ "πολιτικα ορθη". Τα στελεχη του αποφευγουν τις αντιπαραθεσεις επι του προσωπικου και δειχνουν μεγαλο "σεβασμο" σε συνομιλητες που δεν το αξιζουν.
Π.χ.σημερα 11/9/13 παρακολουθησα στο MEGA το τελευταιο τεταρτο της εκμπομπης των Οικονομεα Καμπουρακη οπου προσκεκλημενοι μεταξυ αλλων ηταν

ο Τσακαλωτος του Συριζα και ο Καραθανασοπουλος του ΚΚΕ. 
Ενω η συζητηση οδηγουταν στο κλεισιμο ο Καραθανασοπουλος ακουγε υπομονετικα επι 10λεπτα τον Τσακαλωτο να προσπαθει να βγαλει ολους μας τρελλους λεγοντας τα γνωστα πλεον συριζαιϊκα "εμεις θα . . . ισως, μπορει, δεν, αν, εφοσον, κτλ". 
Καποια στιγμη δεησε ο Οικονομεας να δωσει το λογο στον Καραθανασοπουλο για ενα διλεπτο κλεισιμο ρωτωντας τον γιατι δε στηριζει το ΚΚΕ το Συριζα στη ρηξη που επιχειρει!!!!.
Ο Καραθανασοπουλος λοιπον προσπαθησε να μιλησει και ο Τσακαλωτος συνεχεια τον διεκοπτε λεγοντας "λετε ψεμματα", "βρειτε ενα κειμενο του Συριζα που να τα λεει αυτα", "κανετε κριτικη με ψεμματα" "ποσα ψεμματα θα πειτε σε 5 λεπτα" κτλ. με τα πολλα δεν ακουστηκε τιποτα απο αυτα που ελεγε ο Καραθανασοπουλος.

Πως θα επρεπε να απαντησει ο Καραθανασοπουλος κατα τη γνωμη μας τωρα:

Ν. Καραθανασόπουλος: Είτε με έλλειμμα, είτε με πλεόνασμα οδηγούν στη χρεοκοπία το λαό (VIDEO)




«Η επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματοςπροϋποθέτει τη χρεοκοπία των λαϊκών στρωμάτων είτε μέσω της τεράστιας φοροεπιδρομής που γίνεται, είτε μέσω της μείωσης των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στο «Μέγκα».

Προσαρμογή στην «ευελιξία» θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι μόνο αποδοχή μιας πραγματικότητας βαθιά αντεργατικής που έχει διαμορφωθεί ως συνέπεια της ανάγκης του κεφαλαίου για ολοένα και φτηνότερο, ολοένα και πιο ευέλικτο, δίχως συγκροτημένα δικαιώματα εργατικό δυναμικό αλλά και η υπεράσπισή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Γ. Μηλιός, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του οικονομικού του επιτελείου, δήλωσε χτες το πρωί στο MEGA, στο πλαίσιο συζήτησης για τις εξελίξεις στην Παιδεία: «Δεν έχουμε ανάγκη από μαθητεία, έχουμε ανάγκη από τεχνική εκπαίδευση με μια ευρύτητα γνώσεων η οποία θα επιτρέψει στον απόφοιτο του λυκείου να έχει εκείνες τις γνώσεις που θα του επιτρέπουν την κινητικότητα, να πάει εδώ να πάει εκεί. Δεν μπορεί να συνδεθεί στη σημερινή εποχή με μία μόνο επιχείρηση, ούτε καν με έναν κλάδο. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. Το μορφωτικό επίπεδο πάει προς τα πίσω με αυτό το νομοσχέδιο. Οι κινητοποιήσεις επομένως δεν αφορούν ένα δικό τους αίτημα, αφορούν τη δυνατότητα να έχουμε μια εκπαίδευση αντίστοιχη του 21ου αιώνα που ζούμε, των τεχνολογικών καινοτομιών, της ευρύτητας γνώσεων που πρέπει να έχει ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας για να μπορεί να συνεισφέρει σε μια άλλη προοπτική της χώρας».

Τον εργαζόμενο - λάστιχο υπερασπίζονται ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, όπως ακριβώς τον θέλει ο καπιταλισμός τον οποίο ορέγονται να διαχειριστούν.

Μαζικό - μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Παιδεία στην Αθήνα (2 VIDEO)


Μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο ήταν το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ για την Παιδεία, το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτέμβρη, την ώρα που στη Βουλή ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, το οποίο με τις διατάξεις του τσακίζει κυριολεκτικά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.